Обтегача на веригата при M42 =>СМЕНЕНА ВЕРИГА=>Нов проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Re: Обтегача на веригата при M42 =>СМЕНЕНА ВЕРИГА=>Нов пробл

Мнение от jorko7120 » 17 Дек 2013, 0:20

maxpower написа:Бързо въртене е или ако акумулатора изведнъж да е станал много силен(нещо не ми се вярва) или при драстична загуба на компресия на всички цилиндри. 2рото можеш да провериш лесно и не знам кой чакате още.

И това ще стане колега, ще се премери компресията . Да попитам какво може да причини тази драстична загуба на компресия?
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Мнение от sims » 17 Дек 2013, 1:28

maxpower написа:
sims написа::idea: Провери центровката като сложиш една по дълга отвертка в 1-ви цилиндър и въртиш на ръка к.вал докато буталото не дойде в горна мъртва точка,след това виж дали белега на маховика е на място,мисля че така ще си сигурен дали веригата е на място,ако не можеш сам викни някой да помага ;)след това провери дали имаш ток на свещите и дали стига гориво до цилиндрите,компресия мерихте ли вече и не на последно място стартера дали върти изобщо мотора или само себе си :mhihi:

Колега успокой се малко и прочети какво си написъл. Как ще провериш дали има проблем във веригата като следиш положението на буталото и маховика :banghead:

Така както съм го написал ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 17 Дек 2013, 14:47

jorko7120 написа:
maxpower написа:Бързо въртене е или ако акумулатора изведнъж да е станал много силен(нещо не ми се вярва) или при драстична загуба на компресия на всички цилиндри. 2рото можеш да провериш лесно и не знам кой чакате още.

И това ще стане колега, ще се премери компресията . Да попитам какво може да причини тази драстична загуба на компресия?

Ако , когато я въртиш на стартер и двигатела върти така все едно ги няма изпускателните клапани , не е добре работата. В такъв случай има вариант или да е изкривила клапани , или клапаните да са тръгнали с водачите.
Последна промяна ///Mechov на 29 Дек 2013, 23:38, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 18 Дек 2013, 15:40

В повечето квартални сервизчета за 10лв ще ти мернат компресията. Закачайте я на въжето и мерете.Ако има компресия продължавате нататък.

До колкото разбрах колата е с обикновенно АГУ,а не ГИ.Перфектно!Провери дали пуска газ.Просто откачаш мъркуча от плочката и даваш на контакт.Фъщи ли си добре и продължаваш нататък.(Връщаш мъркуча на мястото му :mhihi: )

Нещото което си мисля,че няма е искра.Свали свещите и провери идва ли искра към 4рите,защото проблема ти ми прилича на моя с датчика на коляновия вал.Както си карах и колата изгасна.След доста мъки и въртене запали.Покарах я километър и край.Въртя и няма палене.На другия ден смъкнах свещите и изненада нито една не работи ;)

Ако има компресия,има гориво и има искра и все пак не пали-време е да свалиш капака на клапаните и да видиш по белези правилно ли е зацепена и дали не е прескочила зъб.

Всичкото това не отнема много време,а ще знаеш доста повече за проблема,ако слезеш за час до колата и прегледаш нещата вместо да пишеш във форума ;)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko7120 » 18 Дек 2013, 16:22

Jang1r написа:В повечето квартални сервизчета за 10лв ще ти мернат компресията. Закачайте я на въжето и мерете.Ако има компресия продължавате нататък.

До колкото разбрах колата е с обикновенно АГУ,а не ГИ.Перфектно!Провери дали пуска газ.Просто откачаш мъркуча от плочката и даваш на контакт.Фъщи ли си добре и продължаваш нататък.(Връщаш мъркуча на мястото му :mhihi: )

Нещото което си мисля,че няма е искра.Свали свещите и провери идва ли искра към 4рите,защото проблема ти ми прилича на моя с датчика на коляновия вал.Както си карах и колата изгасна.След доста мъки и въртене запали.Покарах я километър и край.Въртя и няма палене.На другия ден смъкнах свещите и изненада нито една не работи ;)

Ако има компресия,има гориво и има искра и все пак не пали-време е да свалиш капака на клапаните и да видиш по белези правилно ли е зацепена и дали не е прескочила зъб.

Всичкото това не отнема много време,а ще знаеш доста повече за проблема,ако слезеш за час до колата и прегледаш нещата вместо да пишеш във форума ;)

Колега уважавам мнението ти, но мисля,че не си прочел всичко което написах по въпросния проблем . Накратко колата работеше идеално до един момент и в следващия няма никой нито на бензин нито на газ но проблема според мен не е в горивото или в искрата понеже както казах и по горе колата върти на стартер в пъти по-бързо от обичайното иначе казано все едно няма никаква компресия. Веригата не е скъсана. Знам че от компютъра само със писане нищо няма да направя, но все се надявах някой да се е зблъсквал с този проблем или поне да е чел тема за проблема да ми даде някакви насоки за да знам какво да очаквам. Ще направя и клип как върти мотора за да стане ясно за какво говоря. Надявам се да не си помислиш, че се заяждам, защото не е така !
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 18 Дек 2013, 16:58

Колко човека още трябва да ти кажеме да премериш компресията, за да го направиш?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 19 Дек 2013, 1:17

jorko7120 написа:Колега уважавам мнението ти, но мисля,че не си прочел всичко което написах по въпросния проблем .

Не го възприемам като заяждане,а като недочитане ;)
Започваш с мерене на компресия,а след това с описаните точки ;)

Иначе частта с "колата умря...дръпнахме я пред нас и акумулатора също умря...заредих го и стартера почна да върти като луд" напомня на дърт акумулатор.... ;) Затова и 1вото минало през главата ми е виж за гориво и искра! :)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko7120 » 19 Дек 2013, 9:24

Jang1r написа:
jorko7120 написа:Колега уважавам мнението ти, но мисля,че не си прочел всичко което написах по въпросния проблем .

Не го възприемам като заяждане,а като недочитане ;)
Започваш с мерене на компресия,а след това с описаните точки ;)

Иначе частта с "колата умря...дръпнахме я пред нас и акумулатора също умря...заредих го и стартера почна да върти като луд" напомня на дърт акумулатор.... ;) Затова и 1вото минало през главата ми е виж за гориво и искра! :)

Може би аз не съм се изразил правилно. Накратко бащата пали колата от пред работата му на газ (студена) кара известно време и колата угасва след което я задавя, въртял е и по едно време колата пали след което се изфорсива сама до около 3-4к обороти и гасне. Точно след това изгасване вече почва да върти в пъти по-бързо от нормалното. Акумулатора падна в последствие от фаровете докато придърпаме колата пред блока. Също акумулатора съм го купувал февруари тази година чисто нов, което ме подсеща, че още е в гаранция.
За Хелуин

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 20 Дек 2013, 0:09

Премери компресията , за да видиш какво се случва , след това свали капаците на ангренажа и прекарай веригата на белези да видиш как е зацепен мотора , защото ми се струва , че буталата са ти помогнали на клапаните да се затворят.
Последна промяна ///Mechov на 29 Дек 2013, 23:37, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko7120 » 29 Дек 2013, 1:12

Айде честита ви коледа :)

И така днес отворихме капаците и що да видим от дългия успокоител е останало само ламарина а остатъците от материала по който се плъзга веригата събрани при колелото на коляновия вал естествено центровката е мръднала и смукателните клапани са криви. Върнахме всичко на белези но отново няма никой компресомера не отчете нищо

Сега ако тръгна да го правя тоя мотор трябва да се сменят клапаните да се напаснат и всичко както си му е реда и да се сменят всички 4 успокоители+ масления обтегач гарнитури да се купят на капаците, за главата както за смукателните и изпускателните колектори като за целта ще трябва и гараж да се наеме.
В момента вече са закупени гарнитура за капака на клапаните и масления обтегач

Така изложено какви пари ще излязат частите ?

Другия вариант е да търся друг мотор и да се надявам, че ще случа.. Ако ще слагам друг то е ясно или същия или по голям :mhihi:

Какво бихте ме посъветвали?
За Хелуин

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за Е36 тийм София

Мнение от blabla » 29 Дек 2013, 1:18

Кофти колега . А каква е причината за тези щети , от къде е дошъл проблема ? На клипа работи перфектно с изключение на виенето което съм го чувал и на други бмвета .
А иначе от към финансова гледна точка сигурно едни и същи пари ще ти струва да поправиш този двигател или да вземеш друг ,а пък ако сменяш двигател грехота е да е същия :lol: , но пък ако правиш твоя може да направиш някои строук на 2 литра .... Вариянти много , лошото е че всичко е скъпо .
Изображение
IS power !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko7120 » 29 Дек 2013, 1:36

blabla написа:Кофти колега . А каква е причината за тези щети , от къде е дошъл проблема ? На клипа работи перфектно с изключение на виенето което съм го чувал и на други бмвета .
А иначе от към финансова гледна точка сигурно едни и същи пари ще ти струва да поправиш този двигател или да вземеш друг ,а пък ако сменяш двигател грехота е да е същия :lol: , но пък ако правиш твоя може да направиш някои строук на 2 литра .... Вариянти много , лошото е че всичко е скъпо .

Еми целия проблем е дошъл от това че материала по който се плъзга веригата на успокоитела под номер 4 на схемата от първия пост се е отлепил от основата и всичките остатъци бяха около колелото на коляновия вал а въпросния успокоител е на гола ламарина ... нищо не е останало от него всичко беше доло като според мен някое парче е минало между веригата и колелото на коляновия вал и отам вече мисля, че е ясно какво се е случило ...

А за въпросния строук можеш ли някоя тема да дадеш да прочета за какво иде реч?
За Хелуин

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за Е36 тийм София

Мнение от blabla » 29 Дек 2013, 1:52

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=55026
Ето я темата : ) Начи кофти оптегач , питам щото и на мен ми престои в близко бъдеще такъв ремонт че доста трака и за това , а се чудя дали да я правя ... ама трябва :Д
Изображение
IS power !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 29 Дек 2013, 14:06

Не се занимавай с глупости, слагай ем пеесе :ok: Освен ако не си фен на 4 цилиндровите мотори.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko7120 » 24 Яну 2014, 20:43

Развитие по темата :wave:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

С любезното съдействие на колегата лавиятан :yes:

После ще снимам и старите :mhihi:
За Хелуин

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36