ключалката не отваря багажника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

ключалката не отваря багажника

Мнение от robbiewww » 28 Дек 2013, 15:02

здравейте

седан е36 '92 не се отваря багажника с ключ. иначе ключалката върти, и вкл/изкл централното заключване, но нещо не захапва да отвори самия багажник

на някой ключар ли да я закарам? или направо в някой сервиз...

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: ключалката не отваря багажника

Мнение от red_bull92 » 28 Дек 2013, 17:16

Гаден проблем и при мен се случи, ако ти се свалят задните седалки ги свали или през дупката зад подалкътника бръкни с гедория и развии двата бола, които държат бравата за самия багажник колкото да го отвориш и после разглоби и бравата от капака на багажника и го отнеси на ключар да го оправи :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 29 Дек 2013, 0:45

Ключар. Виж защо ти е блокирал механизма.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E34 520i
Мечтае да кара: BMW M Power

Мнение от BMW 645ci » 29 Дек 2013, 18:16

red_bull92 написа:Гаден проблем и при мен се случи, ако ти се свалят задните седалки ги свали или през дупката зад подалкътника бръкни с гедория и развии двата бола, които държат бравата за самия багажник колкото да го отвориш и после разглоби и бравата от капака на багажника и го отнеси на ключар да го оправи :yes:

Според мен това е правилният начин, за решаване на проблема, ако колегата има ски сак. И на мен ми се беше случило същото преди време. Понеже цялата концепция на заключващия механизъм, включва едни метални лостчета, чрез които се отваря багажника, е възможно да се е откачило някое (най-вероятно това, което свързва горната ключалка с долната). Аз отворих багажника, след като си промуших ръката през дупката на подлакътника (ски сак) и развих двата болта, които държат планката, закрепена на самата кола (както е обяснил колегата по-горе). Малко кофти се работи на това място, защото си е неудобно и трябват дълги ръце, но става с малко чупки. Успех на колегата. :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от robbiewww » 30 Дек 2013, 12:30

благодаря много за отговорите, ще опитам през задната седалка

то при това положение ключар изобщо ще може ли да свърши работа - щом проблема не е във външната част на ключалката, той също би трябвало да мине "из отзад"...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 30 Дек 2013, 13:24

robbiewww написа:благодаря много за отговорите, ще опитам през задната седалка

то при това положение ключар изобщо ще може ли да свърши работа - щом проблема не е във външната част на ключалката, той също би трябвало да мине "из отзад"...

Отиваш до Бриколаж, Прантикер - във всички има ключарско ателие. Казваш им какъв е проблема, казват ти цена ... . ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от robbiewww » 30 Дек 2013, 17:17

благодаря
ходих ама май ще остане за след празниците

Назад към E36