Ремонт на таралеж Е39/Е46/Е53
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- lud fen
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
- Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp
Re: Ремонт на таралеж Е39/Е46/Е53
Духа си,изключвам варианта,че е от таралежа вече,не мисля че проблема е в блока за управление,защото на пръв поглед ми изглежда здрав,защото днес го отворих,почистих и прегледах...та пак си работи това вентилаторче след като заспи колата,вече си мисля,че е така фабрично.Та имам и въпрос към теб,ти сигурен ли си,че това вентилаторче спира след като заспи колата??   

П.С Май се вкарах в доста голям филм с това вентилаторче,но.... 

П.С Май се вкарах в доста голям филм с това вентилаторче,но....

- asotsf
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: 330ci Stahlgrau
Колега аз така от едната параноя акумулатор си купих и таралежа смених, че моя така го рециклирах, че даде на късо   След като го "ремонтирах" намерих чисто новия ми акумулатор бош за 290 лв изцеден на 5 волта. В крайна сметка взех един работещ таралеж от колега от форума и си реших проблема с парното, а въпросното вентилаторче разбрах че е нормално да жужи до заспиването на колата, което при е46 става за 17 мин по спомен.
 След като го "ремонтирах" намерих чисто новия ми акумулатор бош за 290 лв изцеден на 5 волта. В крайна сметка взех един работещ таралеж от колега от форума и си реших проблема с парното, а въпросното вентилаторче разбрах че е нормално да жужи до заспиването на колата, което при е46 става за 17 мин по спомен.

След като го "ремонтирах" намерих чисто новия ми акумулатор бош за 290 лв изцеден на 5 волта. В крайна сметка взех един работещ таралеж от колега от форума и си реших проблема с парното, а въпросното вентилаторче разбрах че е нормално да жужи до заспиването на колата, което при е46 става за 17 мин по спомен.
 След като го "ремонтирах" намерих чисто новия ми акумулатор бош за 290 лв изцеден на 5 волта. В крайна сметка взех един работещ таралеж от колега от форума и си реших проблема с парното, а въпросното вентилаторче разбрах че е нормално да жужи до заспиването на колата, което при е46 става за 17 мин по спомен.- lud fen
- кандидат ентусиаст
- 

А моя си жужи постоянно и не знам как да разбера,къде ми е проблема.Като махна буксата на таралежа пак не спира,огледахме и блока за управление и си беше здрав,това вентилаторче спира само когато махна бушон номер 9,вече си мисля да го махна от блока за управление,да го отпоя и да нямам вентилация на купето   

- oci
- старши ентусиаст
- 

- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
lud fen написа:А моя си жужи постоянно и не знам как да разбера,къде ми е проблема.Като махна буксата на таралежа пак не спира,огледахме и блока за управление и си беше здрав,това вентилаторче спира само когато махна бушон номер 9,вече си мисля да го махна от блока за управление,да го отпоя и да нямам вентилация на купето
Много е просто колега разглобяваш управлението, почистваш вентилаторчето смазваш го, сглобяваш всичко обратно и готово, ако го махнеш това вентилаторче ще си имаш големи проблеми с климатика и парното, защото датчика за вътрешна температура постоянно ще отчита висока температура.
- lud fen
- кандидат ентусиаст
- 

Май погрешно ме разбрахте,на мен не ми пречи,че жужи,проблема е че не спира да работи,смисъл постоянно си работи,даже и след 16 мин,а тогава би трябвало да спре,нали така...стоял съм в колата близа 1 час само и само да видя дали ще спре,но няма.
Не знам къде да търся проблема,не е от таралежа това го знам вече,може би е от блока за управление,но сме го прегледали и почистили вече,а друго не ми идва на ума от къде може е проблема.

Не знам къде да търся проблема,не е от таралежа това го знам вече,може би е от блока за управление,но сме го прегледали и почистили вече,а друго не ми идва на ума от къде може е проблема.
- oci
- старши ентусиаст
- 

lud fen написа:Май погрешно ме разбрахте,на мен не ми пречи,че жужи,проблема е че не спира да работи,смисъл постоянно си работи,даже и след 16 мин,а тогава би трябвало да спре,нали така...стоял съм в колата близа 1 час само и само да видя дали ще спре,но няма.
да щом е така най-вероятно е в модула на климатроника проблема
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: е39 525d '01
- Мечтае да кара: m5
Здравейте, колеги.  Вентилаторът на парното спря да духа, но от самото парно се усеща топлина. Четох няколко теми включително и тази, но не знам дали е от таралежа. Дайте съвет как да проверя

- oci
- старши ентусиаст
- 

0utlaw написа:Здравейте, колеги. Вентилаторът на парното спря да духа, но от самото парно се усеща топлина. Четох няколко теми включително и тази, но не знам дали е от таралежа. Дайте съвет как да проверя
таралежа е колега, няма как да провериш освен ако не пробваш с друг иначе и окъсяване на кабелите на буксата става да видиш дали без таралеж ще тръгне вентилатора, но ако не знаеш какво да окъсиш най-много да изгориш модула на климатроника, но на 99 процента проблема е в ежко.
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: е39 525d '01
- Мечтае да кара: m5
Тази сутрин вентилатора тръгна, не е прекъсвал. Пътувам и затова няма как да ровичкам.

- bumer530
- младши ентусиаст
- 

- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Здравейте,колеги!При мен проблема се прояви преди десетина дни:вентилатора или работи или не работи-обичайните магарии на "таралежа".Днес май му дойде тотала.Свалих и ново 300.Първо буксата бе започнала да се топи.Когато има стопено=>има нагряване=>хлабава връзка...(вижда се на приложените снимки)и второто е ,че до сега не съм виждал такъв.До сега съм сменял 5-6 "таралежа" (е46,е39)на мои приятели,но никога не съм попадал на такъв.Та въпроса ми е:според вас този оригинален ли е?(доста свеж ми изглежда;алуминия още не е потъмнял по него -има блясък;ако е сменяван ,със сигурност е било в Италия;колата я карам от близо четири години)Та според вас оригинален ли е и какъв съвет ще ми дадете?
П.П.ако не е оригинален-би ми помогнало за проблема на стопената букса(ако пиновете са с една идея по малък диаметър,може би не е правил добър контакт)
			П.П.ако не е оригинален-би ми помогнало за проблема на стопената букса(ако пиновете са с една идея по малък диаметър,може би не е правил добър контакт)

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- bumer530
- младши ентусиаст
- 

http://www.ebay.com/itm/BLOWER-HEATER-R ... 0522507498
http://www.pantritrading.com/bmw/bmw-e3 ... 31680.html
http://carhouse.ie/BMW/E39/Heater-Blower-Resistor
Не ми изглежда оригинално.Изработката му е като за 2 лева и 50 стотинки.Буксата ще я почистя и ще и понатегна малко леглата на пиновете.Не знам дали няма как е по добре да си взема втора ръка и да му презапоя студените спойки.Да не взема да се запаля някъде по пътищата.Самата му изработка не ми изглежда сериозна.Дайте съвет.!?
Написах производителя в търсачката и ми излезе това- http://www.sitronic.com ,марката му е Valeo.Повече от 4 години не е имало проблем с тази букса....Възможно ли е с времето от нагряване и изстиване да са се деформирали(разширили)леглата на пиновете на буксата или пък перката да е запекла и да му е "дала напрежение".Ще взема за проба втора ръка,но и ако той си заминал най много да ме обърка в диагнозата.
П.П.не изразявам компетентност точно по този въпрос,просто разсъждавам на глас 

Малко инфо от по късните часове : почистих буксата,както и пиновете на самия "таралеж".Работи нормално,но ми прави впечатление ,че кабелите след 10 минути работа на макс започнаха да се загряват(да се затоплят).Става въпрос за дебелите кабели ,които влизат в буксата.Какво става?????Не мога да разбера.Проблема в ши..я "кактос"ли е или в мизерната буксичка 

http://www.pantritrading.com/bmw/bmw-e3 ... 31680.html
http://carhouse.ie/BMW/E39/Heater-Blower-Resistor
Не ми изглежда оригинално.Изработката му е като за 2 лева и 50 стотинки.Буксата ще я почистя и ще и понатегна малко леглата на пиновете.Не знам дали няма как е по добре да си взема втора ръка и да му презапоя студените спойки.Да не взема да се запаля някъде по пътищата.Самата му изработка не ми изглежда сериозна.Дайте съвет.!?
Написах производителя в търсачката и ми излезе това- http://www.sitronic.com ,марката му е Valeo.Повече от 4 години не е имало проблем с тази букса....Възможно ли е с времето от нагряване и изстиване да са се деформирали(разширили)леглата на пиновете на буксата или пък перката да е запекла и да му е "дала напрежение".Ще взема за проба втора ръка,но и ако той си заминал най много да ме обърка в диагнозата.
П.П.не изразявам компетентност точно по този въпрос,просто разсъждавам на глас

Малко инфо от по късните часове : почистих буксата,както и пиновете на самия "таралеж".Работи нормално,но ми прави впечатление ,че кабелите след 10 минути работа на макс започнаха да се загряват(да се затоплят).Става въпрос за дебелите кабели ,които влизат в буксата.Какво става?????Не мога да разбера.Проблема в ши..я "кактос"ли е или в мизерната буксичка

Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
- 

- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
И аз два дни се боря с това парно - моята букса също беше нагоряла на средното от трите легла...Почистих, премерих - има сигнал 13 и нещо волта. Реших, че съм за таралеж - и преди ми е правил магарии. Сложих нов - пак никой. Опитах с побутване на вентилатора през левия ботуш, но не тръгва. Шумове от вентилатора досега не съм чувал, но май работата си отива към здравото разглобяване...  

Намерих и двата бушона зад жабката /много трудно се стигало до тях/, предният е здрав, задният не знам... И той ли е за парното?
 И той ли е за парното? 
Има ли някакъв вариант да се тества вентилаторът без разглобяване - някой знае ли кой от пиновете на буксата е към вентилатора?

Намерих и двата бушона зад жабката /много трудно се стигало до тях/, предният е здрав, задният не знам...
 И той ли е за парното?
 И той ли е за парното? Има ли някакъв вариант да се тества вентилаторът без разглобяване - някой знае ли кой от пиновете на буксата е към вентилатора?

- bumer530
- младши ентусиаст
- 

Аз се справих с проблема-взех си нова букса,малко рязане и снаждане на кабели(доста на неудобно място е - целите ръце си изгорях с калай),термошлаух  и нещата заспаха 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
- 

- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Аз също вече съм с работещо парно - проблемът беше в управлението на климата... Майсторът каза, че стария ми таралеж, който аз тъкмо смених, не е работил добре, вследствие на което някаква спойка в управлението се е прекъснала. Запоиха ми я, почистиха и сега срещу допълнителни 35 лева вече парното е ок... 

- BukTopCaBoB
- Потребител
- 

Къде във Варна могат да ми оправят таралежа? Свалил съм го от колата,но не съм много по еладжийските тънкости