Въпрос за парктроник

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F01 740d xDrive

Въпрос за парктроник

Мнение от BMWDream » 27 Дек 2013, 20:19

Привет!
Имах малко неприятен инцидент...
Направих ПТП и само предната броня беше пострадала.
Запалих колата да я преместя,за да пишем двустранен протокол и светна,че не работи PDC и DSC.Всички датчици на парктроника отпред бяха здрави.Написахме протокола,запалих и всичко си работеше.
Направих колата днес.Паля-PDC Failure.
Закачих я на инпата и има някакви стойности(омове или джаули нз)около 1000.Само на Front right mid дава 0.Свалих бронята,сложих front right на мястото на front right mid и пак показва,че front right mid не работи.Гледам,че на буксата са 3 крачета.С мултицет може ли да се замери?На какво напрежение да го настроя да мери и кое от 3-те крачета да пипам?
П.С. Като изтрия грешката с инпата,веднага пак я записва...
Предполагам няма значение,ако се разменят местата на датчиците по бронята,защото майстора каза,че ги е наредил после без да помни кой от къде е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Re: Въпрос за парктроник

Мнение от ristaka 82 » 28 Дек 2013, 2:42

:wave: Привет колега . Аз преди време имах изгорял заден датчик и както и при теб цялата система отказваше. Диагностиката кой е проблемния датчик си я направих с домашната видеокамера. Чрез приближаване и отдалечаване на всеки един от датчиците при активиран парктроник на здравите датчици се записва едно леко пукане в звука от видеозаписа. След подмяната на проблемния датчик (не пукащия) проблема се елиминира без диагностика и изтриване на грешки. В твоя случай според мен или имаш пречупен(прекъсан)кабел след инцидента или разменяте здрави датчици. Можеш с мултицет да прозвъниш кабелите един по един мисля че всички кабели се събираха в обща букса под десния фар

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWDream » 28 Дек 2013, 8:19

А на ухо дали ще го чуя и с телефон дали ще стане?
Но не ми се вярва инпата да бърка,освен ако преден ден среден не се има в предвид като стоя с лице към предната броня :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 28 Дек 2013, 11:02

Чува се и на ухо като се доближиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 28 Дек 2013, 12:08

Пробвах с моя телефон , но явно видео камерата е с по-чувствителен микрофон и се чува доста по отчетливо пукането на работещите . Първоначално и аз пробвах на ухо но не успях да чуя нищо. Може би ако е във гараж на тишина и спокойствие да се чува.... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
Мечтае да кара: 300 hp+

Мнение от VGZ » 28 Дек 2013, 13:51

Аз също имах проблем с датчиците и майстора ми показа как да проверявам дали работят.
Просто "погалваш" леко с пръст всеки един датчик. Когато датчика работи се усеща едно "пукане" подобно на статично електричество, и самия датчик е все едно полиран (много лесно с леки пукания, пръста се движи по датчика) , докато неработещия няма нито един от горе зиброените признаци.На пипане е като обикновенна пластмаса , все едно пипаш кадето и да е другаде по бронята.
Незнам дали ти бях полезен, но е трудно за обяснение.. :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWDream » 29 Дек 2013, 14:36

От прекъркан кабел над тромбата на клаксона беше проблема.Мерси за съветите все пак.

Назад към Е60/Е61