Проблем с вентилацията на купето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 E46 2.2

Проблем с вентилацията на купето

Мнение от Psysky » 02 Сеп 2006, 1:00

Пичове, взех си Биймър е36-ца и имам досаден проблем, та исках да ви питам дали някой се е сблъсквал с подобно нещо и дали може да се оправи без да я карам на БееМВеджия.

1. Нямам климатик. Когато пусна вентилатора (джаджата която духа в купето от всички възможни места) се чува отчетливо как си работи, само че духа много слабо... да речем на 40% от това което трябва да е. Смених филтъра на купето (дето е под жабката) обаче проблема си остава. Може ли нещо да се е запушило и да не позволява да духа на яко както си трябва?

2. като карам на подълъг път, става жегаво точно там където е часовника и около него - нали има два слот-а където можеш да си сложиш ГСМ-а. Е там си загрява доста, а покрай това загрява и касетофона та се чудех, какво има там че ще загрява? Температурата на двигателя си е нормална. Да не би проблема да е свързан с точка 1.

Айде мерси, ако можете помогнете с някоя и друга идея ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 04 Сеп 2006, 15:01

откъде си купи филтъра и на каква цена 4е мойта няма филтър и ми вкарва листа вътре :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 04 Сеп 2006, 16:14

Псискай по точка 2 и аз съм забелязал същото направо си е като пещ там...избягвам да си оставям телефона или квото и да е било непонасящо температура.предполагам е нормално щом и при теб е така :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Psysky » 04 Сеп 2006, 18:22

Незнам дали е нормално да загрява там ама за сега ще се примиря, само че защо не ми бачка като хората вентилацията че да мога да му се противопоставя със студен въздух в купето.

А иначе, spower, филтъра не го купих лично, бях в един сервиз в провинцията и им казах да го сменим, и те пичовете (мои познати) поръчаха от някакъв друг сервиз и отидоха да го докарат. 35 кинта го взех "mann filter" пише ама листа не фърчат.. само че духа слабо даже и на последната степен :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 04 Сеп 2006, 18:41

Там че не е нормално да загрява, не е. Аз също съм без климатик, но при мен филтъра е на друго място, под капака под чистачките там където е двигателчето за парното. Виж да не би при теб на това място да има още един, ако е запушен може от това да грее. Даже е много вероятно да е от това, защото горе долу там се намира. Пиши ако ти трябват подробни разяснения как да го откриеш..дано съм помогнал;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 05 Сеп 2006, 13:20

при мен като си пусна парното въздуха има един мирис и ми люти на о4ите :shock: освен листата , който влизат :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бмв Е39 525

Мнение от ceko_vv » 29 Сеп 2006, 22:36

Пичове, и аз го имам същия проблем, и на четвърта степен на парното духа много слабо смятам че филтара ми е за смяна но не знам каде е! А не искам да разглобя половината кола докато го намера. ако някои знае каде са го сложили немците тоя филтър нека да каже. Мойта бимба е Е36 91год.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Psysky » 30 Сеп 2006, 12:27

Ceko, точно под жабката е, разглобява се не през самата жабка а от долу където стоят краката. Филтъра е 35-50 лв и смяната му не е нищо особенно само дето трябва да имаш завидни акробатични способности за да го смениш :)

Само че аз го смених и това не помогна :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 02 Окт 2006, 9:47

вчера извадих жабката проследих въздухопроводите , но нищо не открих да нее някъде отпред под капака?като гледам май вси4ки с тоя проблем сме с първите Е36 от 91год,някой ако знае нека да помогне :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 02 Окт 2006, 10:18

Някой клапан не ти отваря трябва да ги прегледаш щото от времето стават рохкави и се чупят точно на оста и не се въртят.

Потребител
Аватар

Мнение от koko81 » 02 Окт 2006, 13:24

Здрасти и аз го имах този досаден проблем ( много слабо духаше парното ) но се отървах от него като си свалих и продухах филтрите на парното при мене са два от двата края на мотора дето духа за парното който го открих точно между двете чистачки махат се няколко кори и се демонтират много лесно само че неможах да намеря филтри и си продухах старите докато си намеря нови като ги гледам май са си оригиналните :lol: от както е кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Мнение от laary » 03 Окт 2006, 9:25

koko81 написа:Здрасти и аз го имах този досаден проблем ( много слабо духаше парното ) но се отървах от него като си свалих и продухах филтрите на парното при мене са два от двата края на мотора дето духа за парното който го открих точно между двете чистачки махат се няколко кори и се демонтират много лесно само че неможах да намеря филтри и си продухах старите докато си намеря нови като ги гледам май са си оригиналните :lol: от както е кола
А в купето имаш ли филтър на компакта?

Потребител
Аватар

Мнение от koko81 » 03 Окт 2006, 10:45

В купето неможах да намеря филтър разглобих под жабката но там имахе само някви жици и някви пластмасови кутийки и една желязна но нямахе филтър но проблема се оправи и така само с почистването на външните филтри

Назад към E36