Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Случки на пътя

Мнение от speedhokk » 08 Дек 2013, 17:07

Gqbriel написа:
speedhokk написа:

Май не си виждал как кара охрана :mhihi: - точно по този начин

Еб*м ти и охрана, ако ще умираме в автомобилна катастрофа :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Дек 2013, 4:08

Отпред като няма кола... така може да го натресе някой... само с охраната ще си остане :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Дек 2013, 7:43

И аз това съм се чудел..но повечето карат отзад а и предполагам,за да не дрязнят шевчето с начина си на шофирнае...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Аватар

Мнение от Хаос » 11 Дек 2013, 15:34

това е с цел да не го бутнеш охранявания в задната гума и да се самопребие от скоростта...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Дек 2013, 19:28

Колеги открай време имам подозрения, че пътищата се напълниха с олифофрени, но след пътуването ми от преди малко вече подозренията ми революираха във фанатична убеденост.
За 25 км пътуване от Петолъчката към Сливен - две рисковани ситуации, при които не знам кое ме спаси.
Първата -(уточнявам, че става дума за пътуване около 18:00 часа, демек по тъмно, - не Шуменско, ами у Сливенско) насред главния път изпреварих конска каруца, която си пъплеше по банкета - няма светотразители, няма фенер, нищичко, минах я като малка гара, карах на къси (да не заслепявам киселячетата с ксенончета без лупи и тия с нерегулираните фарове) и се размина удара, защото там има сравнително остър ляв завой и се бях поизнесъл навътре към осевата линия. Време за реакция - никакво, само ми се мярна в периферното зрение. :paranoid:
Ситуация две, след 10 минути няколко км. преди Сливен и на още 2 пъти по толкова разстояние от околните села, както си карам, псувайки каруцарки каруцарите по пътищата пак карайки на къси ( коли насреща - бол, а дългите ми заслепяват доволно и от по- голяма дистанция от 150 метра) с около 90-100 км/ч на около 20-тина метра пред колата забелязвам силуета на някакъв ходещ червен гащеризон - ама не на банкета, ами поне на метър в платното за движение :ranting: :banghead: :werd: :hitit: За части от секундата ляв завой - камшик надясно, конта с навиване на дясно -лек камшик наляво и колата беше овладяна, обаче не ми се мисли, ако насрещните коли бяха по- наблизо. Който ви каже, че Клио1 или която и да е кола с предно е стабилна при такива маневри при 90 км/ч не му вярвайте. Говедото недъгаво нямаше нито фенер, нито нещо светлоотразително и си вървеше като пич по платното срещу движението, не знам как се овладях после да спра и да му напукам кофата :ranting:
Който е казал, че зад волана си с единия крак в гроба, а с другия в пандиза е знаел какво говори.
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 15 Дек 2013, 8:43

saleen написа:Колеги открай време имам подозрения, че пътищата се напълниха с олифофрени, но след пътуването ми от преди малко вече подозренията ми революираха във фанатична убеденост.
За 25 км пътуване от Петолъчката към Сливен - две рисковани ситуации, при които не знам кое ме спаси.
Първата -(уточнявам, че става дума за пътуване около 18:00 часа, демек по тъмно, - не Шуменско, ами у Сливенско) насред главния път изпреварих конска каруца, която си пъплеше по банкета - няма светотразители, няма фенер, нищичко, минах я като малка гара, карах на къси (да не заслепявам киселячетата с ксенончета без лупи и тия с нерегулираните фарове) и се размина удара, защото там има сравнително остър ляв завой и се бях поизнесъл навътре към осевата линия. Време за реакция - никакво, само ми се мярна в периферното зрение. :paranoid:
Ситуация две, след 10 минути няколко км. преди Сливен и на още 2 пъти по толкова разстояние от околните села, както си карам, псувайки каруцарки каруцарите по пътищата пак карайки на къси ( коли насреща - бол, а дългите ми заслепяват доволно и от по- голяма дистанция от 150 метра) с около 90-100 км/ч на около 20-тина метра пред колата забелязвам силуета на някакъв ходещ червен гащеризон - ама не на банкета, ами поне на метър в платното за движение :ranting: :banghead: :werd: :hitit: За части от секундата ляв завой - камшик надясно, конта с навиване на дясно -лек камшик наляво и колата беше овладяна, обаче не ми се мисли, ако насрещните коли бяха по- наблизо. Който ви каже, че Клио1 или която и да е кола с предно е стабилна при такива маневри при 90 км/ч не му вярвайте. Говедото недъгаво нямаше нито фенер, нито нещо светлоотразително и си вървеше като пич по платното срещу движението, не знам как се овладях после да спра и да му напукам кофата :ranting:
Който е казал, че зад волана си с единия крак в гроба, а с другия в пандиза е знаел какво говори.

Аз някъде бях чел, че безопасната скорост на къси светлини е около 60км/ч. 90-100 дори и на дълги, ме е страх да карам на тъмно, точно заради всякаквите такива възможни простотии.
Не Мы такие, Жизнь такая

Аватар

Мнение от Хаос » 18 Дек 2013, 11:15

на мен редовно ми се случва на подбалканската да се натъквам на каруци без светлоотразители, на паркирали в банкета, на препятствия по пътя, на необозначени ремонти...
и както карам като бесен някой ден ще ми свърши Късмета...

в този ред на мисли е изключително важно да ви светят фаровете като хората, където трябва и колкото трябва...
а не единия в осевата маркировка, другия да праща сигнали на Вояджър, както е на служебната ми, например...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 21 Дек 2013, 12:12

Фаровете вече са регулирани да светят лекинко по- нагоре, че вече си докарах страхова невроза с такива самоубийци на пътя, вчера в яката мъгла сутринта с видимост не повече от 30-40 метра и пред мен една жигулка си беше спряла насред главен път - няма аварийки, няма габарити, ще каже някой айде сега голямата работа - да ама в условията на непрогледна мъгла това и е жива предпоставка за катастрофи.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 08 Яну 2014, 13:50

То лекинко по-нагоре аз лично виждам по-малко... В мъгла ги набивам в земята
Live it like you Love it

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 10 Яну 2014, 1:06

blqsu4ko написа:То лекинко по-нагоре аз лично виждам по-малко... В мъгла ги набивам в земята

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Яну 2014, 1:08

Ееееееее мислех, че само аз съм се бъгнал толкова :lol: :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Kojuharov23 » 11 Яну 2014, 18:19

randity написа:Вчера си тръгвам от едно кафе и карам на един приятел колата. В нея сме трима. Влизам в една пряка, като от лявата страна са наспрени коли, а моето платно е свободно - демек ако идва кола отсреща, аз съм с предимство. Да, идва няк'во такси срещу мен, аз си карам, понеже няма и къде да отбия, а той има къде да отбие /в друга пряка/. Да, ама той реши, че аз трябва да се връщам. Ами не, спряхме един срещу друг и се гледаме. Тръгнах малко към него, той седи и ме гледа. Викам, ок. Дръпнах ръчната, викам щом трябва, ще се чакаме, аз не бързам, а той е с клиент, демек му трупам сметка. Лошото за него беше, че зад мен се наредиха още 2 коли и беше принуден да се върне, като щеше да отсече 2-3 огледала от зор. Тръгнах, а когато се разминах с него най-отчиво му благодарих с помахване с ръка :wave:

Бакшиш..какво да го правиш :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 13 Яну 2014, 21:09

Гнусни твари са някои тираджии :censored: Днес си изкарах и малкото останал акъл заради един подобен. За да заобиколи лека вдлъбнатина на пътя (околовръстното на Пловдив), мина целия в насрещното срещу мен, при което аз почвам да намалям и да се чудя тоя заспал ли е, не е ли заспал. В последния момент реши все пак да се прибере и бе така добър да ми остави по-малко от 3/4 от платното :clap: Да е жив и здрав! Всичко се връща. Дори не съм сигурен, че заради вдлъбнатината мина в насрещното, но нямам друго логично обяснение :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530xD '06
Мечтае да кара: Вече не мечтае.
Детайли за колата: Е60 530xD '06

Мнение от xapubg » 13 Яну 2014, 21:38

ylaine написа:Гнусни твари са някои тираджии :censored: Днес си изкарах и малкото останал акъл заради един подобен. За да заобиколи лека вдлъбнатина на пътя (околовръстното на Пловдив), мина целия в насрещното срещу мен, при което аз почвам да намалям и да се чудя тоя заспал ли е, не е ли заспал. В последния момент реши все пак да се прибере и бе така добър да ми остави по-малко от 3/4 от платното :clap: Да е жив и здрав! Всичко се връща. Дори не съм сигурен, че заради вдлъбнатината мина в насрещното, но нямам друго логично обяснение :kuku:

Газ до ламарината и му минаваш от другата страна - сиреч свободното насрещно ;) Шегувам се разбира се, нокога не правете това! Заради самия тир няма видимост какво се случва зад и в страни от него. Аз ми се е налагало дори да спирам на пътя веднага след завой без видимост заради подобни изпълнения/изпреварвания и само съм се молил този след мене да има нещо между ушите и да понамали в завоя ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 14 Яну 2014, 15:54

xapubg написа:
ylaine написа:Гнусни твари са някои тираджии :censored: Днес си изкарах и малкото останал акъл заради един подобен. За да заобиколи лека вдлъбнатина на пътя (околовръстното на Пловдив), мина целия в насрещното срещу мен, при което аз почвам да намалям и да се чудя тоя заспал ли е, не е ли заспал. В последния момент реши все пак да се прибере и бе така добър да ми остави по-малко от 3/4 от платното :clap: Да е жив и здрав! Всичко се връща. Дори не съм сигурен, че заради вдлъбнатината мина в насрещното, но нямам друго логично обяснение :kuku:

Газ до ламарината и му минаваш от другата страна - сиреч свободното насрещно ;) Шегувам се разбира се, нокога не правете това! Заради самия тир няма видимост какво се случва зад и в страни от него. Аз ми се е налагало дори да спирам на пътя веднага след завой без видимост заради подобни изпълнения/изпреварвания и само съм се молил този след мене да има нещо между ушите и да понамали в завоя ...

Вчера бях афектиран, но сега дори не ми се коментират такива животноподобни твари. Както и такива, които правят ляв от средна лента и след това те избутват и отиват директно в лява лента (след кръстовището). Не знам дали ме разбрахте, но това в Пловдив е нещо съвсем нормално и е хубаво винаги да го очакваш. Живи и здрави да сме, само не мога да разбера защо милите ни нервни клетчици трябва да страдат заради хора, с липсващо вещество между ушите..

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории