Избор на акумулатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Избор на акумулатор

Мнение от Sea Eagle » 13 Дек 2013, 23:57

Честит акумулатор на колегата. Взел е нещо наистина добро.

Когато през 2007ма взех колата, купих и чисто нов акумулатор на FAAM. (италиански) Помня беше Top Silver, обслужваем. 5 години изкара, и ако го бях отварял до го поглеждам поне малко, :mrgreen: може би щеше да държи още. Накрая даде мъртва клетка, практически след нулева поддръжка - нормално.
Отново съм с FAAM, но необслужваем се води.. засега няма проблеми.

Инъче, от сигурно място и с отстъпка от топ производителите определено бих взел Varta или Exide.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 13 Дек 2013, 23:59

за гаджето взехме едно Exide Premium-че с 3 годинки гаранция. Върти са не трае :lalala:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 14 Дек 2013, 0:00

Kambe написа:за гаджето взехме едно Exide Premium-че с 3 годинки гаранция. Върти са не трае :lalala:

евтин акумулатор с голяма гаранция 3год. си е оферта.По-добре евтин с голяма гаранция отколкото скъп с малка гаранция!!!! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 14 Дек 2013, 0:22

избрахме скъпата марка, за да е сигурно ,че след една куча студ ще завърти и ще иде на работа спокойно , а не да ходи да търси кой да й уважи гаранцията, не е ли така :)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 14 Дек 2013, 21:09

Аз съм с EXIDE Premium от 5 години на 325 ТДС карана само на къси разстояния градско. Преди 2 дни ми се стори ,че взе да върти малко по- бавно сутрин и да реди цилиндрите докато запали и го сложих на зарядно за около 6 часа . Сега върти като нов. Това е първото нещо което правя по акумулатора от както съм го купил... С 2 думи -много доволен , вече и да клекне го сменям с същия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 14 Дек 2013, 22:24

bobi_81xx написа:
Kambe написа:за гаджето взехме едно Exide Premium-че с 3 годинки гаранция. Върти са не трае :lalala:

евтин акумулатор с голяма гаранция 3год. си е оферта.По-добре евтин с голяма гаранция отколкото скъп с малка гаранция!!!! :yes:

+1 АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ КОЛЕГА :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 15 Дек 2013, 0:20

Boyadjiev написа:Тестове:
Изображение
Moll са много добри, само не ми е ясно ADAC дали се изказват негативно на горната графика за Exide Premium-a, понеже аз така го разбирам.
После се изказват доста по-ласкаво пак за същата батерия... Странно.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/au ... cePageId=0
http://www.adac.de/infotestrat/tests/au ... _2012.aspx

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '10 E550

Мнение от DAN40_91 » 15 Дек 2013, 10:30

Аз съм с Banner и съм супер доволен - две години без проблем. Колата стои отвън и се кара на къси разстояния, особено зимата. Досега ми се е случвало само 1-2 пъти да не запали от първия път, и то само когато не е била карана 2 седмици примерно. :yes:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Дек 2013, 10:17

Какво въобще ги споменавате 2-3 години, та той е нов на тая възраст, хубав акумолатор трябва да изкара поне 7-8г. без да дава ядове.
А не като умрелия ми бош силвър с5 на дизела взе да се предава на 4 тата година ебаго пикливия акумолатор, ми аз съм имал монбат дето издържа повече :kuku:
Такива прехвалени боклуци вече в колите ми НЕ :no:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 17 Дек 2013, 21:40

vld написа:Какво въобще ги споменавате 2-3 години, та той е нов на тая възраст, хубав акумолатор трябва да изкара поне 7-8г. без да дава ядове.
А не като умрелия ми бош силвър с5 на дизела взе да се предава на 4 тата година ебаго пикливия акумолатор, ми аз съм имал монбат дето издържа повече :kuku:
Такива прехвалени боклуци вече в колите ми НЕ :no:

и аз не съм доволен от S5 на Bosch "прехвалени ягоди"!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 17 Дек 2013, 21:55

Оригиналния BMW 11 години :bowdown:
Varta 5 години без проблеми! Кара се рядко , само извънградско , но се държи на CTEK цяла зима!
Да видим колко още ще изкара! :mhihi:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 17 Дек 2013, 23:13

За няколко години на трите коли смених по два акумулатора които бяха и евтини и скъпи всичките даваха фира непосредствено след гаранцията им такова нещо не съм виждал...Повече от БГ акумулатор няма да купя ако ще и второ пришествие да стане !бати боклуците и чудото .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDD » 23 Дек 2013, 23:40

Същият MOLL и тук. На тестера показа 801CCA от обявените 660 :D . Погледни си на минусовия полюс ДОТ-а. При мен е 4813 :yes: Най-добрият избор си направил, според мен.
The fun is not in the straight line...!

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 24 Дек 2013, 9:57

За всичко си трябва поддръжка в това число и за акумулаторната батерия. Когато се кара на къси разстояния, слуша се силна музика или колата дълго е на габарити или аварийни и т.н. консуматори без да е " запалена" естествено е, че батерията ще се разрежда, после въртим на стартера повече от 7-8 сек и на акумулатора му се разказва играта. Трябва зареждане толкова часа, съответстващо на амперчасовете на батерията. На обслужваемите трябва да се проверява редовно нивото на електролита и да се долива дестилирана вода при нужда и до посочения ограничител/около 1см над питата/.
От 2-3 години се замислям да сложа някакъв кожен калъф, че през зимата имам чувството, че ще замръзне акумулатора-това също му разказва играта. Някой ако има линк към ибей за "дрешка" за батерията нека постне един.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i

Мнение от gnf » 13 Яну 2014, 9:04

Здравейте,

Тъй като ще купувам нов акумулатор и съм се насочил към Иксайд Премиум 72Ah, искам да разбера, кога е произведен акумулатора. Има доста сайтове, които са пуснали разни промоции с по 20-30% намаления и ме притеснява да не са някои залежали бройки по рафтове и складове. Веднъж имах проблеми със складова бройка (2+ години) и не ми се ще да се нахендря отново на подобен екземпляр. От тук ме уверяват, че имали 9 магазина и зареждали постоянно, и нямало място за притеснение от залежала стока, и дори да възникнат проблеми батерията имала 36м. гаранция. Но аз искам акумулатора да е произведен 2013г. Та, къде, какво се гледа по корпуса на Иксайд Премиум? Друг вариант ми беше Мол М3+К2 75Ah, но той ми надхвърля бюджета.
Благодаря предварително на отзовалите се колеги!

ПредишнаСледваща

Назад към E36