Обтегача на веригата при M42 =>СМЕНЕНА ВЕРИГА=>Нов проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Re: Обтегача на веригата при M42
Нека вие това не й пречи . За момента се въздържам от такива исцепки щото съединителя е на ред
и почти е заминал пазя го да може да искара зимата пак ще го сменявам

- mitaka_m3
- Потребител
-
- Кара: БМВ 318
- Мечтае да кара: БМВ М3
здравеите колеги извинявам се 4е се намесвам в темата,аз имам сащия проблем само 4е сам с м43 б18, и мисля само да сменя обтега4а на веригата,някой има ли идея как се сменя,щото прим42смяната е лесна но при мен май не е така от ван на корпуса не го вижам обтега4а,
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
mitaka_m3 написа:здравеите колеги извинявам се 4е се намесвам в темата,аз имам сащия проблем само 4е сам с м43 б18, и мисля само да сменя обтега4а на веригата,някой има ли идея как се сменя,щото прим42смяната е лесна но при мен май не е така от ван на корпуса не го вижам обтега4а,
Не е така, свалят се ангренажните капаци, шайби, датчици и т.н. - т.е. не става пред блока...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- mitaka_m3
- Потребител
-
- Кара: БМВ 318
- Мечтае да кара: БМВ М3
~Мишо~ написа:mitaka_m3 написа:здравеите колеги извинявам се 4е се намесвам в темата,аз имам сащия проблем само 4е сам с м43 б18, и мисля само да сменя обтега4а на веригата,някой има ли идея как се сменя,щото прим42смяната е лесна но при мен май не е така от ван на корпуса не го вижам обтега4а,
Не е така, свалят се ангренажните капаци, шайби, датчици и т.н. - т.е. не става пред блока...
благодаря ти колега,ясно значи работата е много по прецакана от м42,това си е доста работа

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
Re: Обтегача на веригата при M42 =>СМЕНЕНА ВЕРИГА=>Нов пробл
Здравейте отново!
И така колеги след година и нещо от отварянето на темата отново има неприятен повод да пиша в нея. Вчера дадох колата на баща ми, че му трябваше и точно след като се прибирах от работа ми се обади и каза че колата е сдала ... та малко предистория да дам. Запалил я е вечерта (студена) на газ (агу) карал малко и тя загаснала след което се е задавила завъртял е да я запали и след малко по-продължително въртене колата пали и се форсира сама до около 3-4к (и при мен го е правила това форсиране но изключително рядко 2-3 пъти за година и половина) след което изгасва и след това вече не пали. Стартера върти няколко пъти по бързо от колкото обикновено все едно няма компресия . Прибрахме я до вкъщи с дърпане, като през това време не сме опитвали да я палим . Докато се приберем акумулатора падна и го свалих и го сложих да се зарежда. Седнах на компа и порових за нещо подобно в форума но не намерих. Единственото което намерих е един пост в който се казваше, че върти ли бързо на стартер значи веригата е скъсана. Питах баща ми при изгасването дали не е изтропало нещо но той каза, че не е чул нищо да изтропа просто е загаснала. Днес сутринта сложихме акумулатора и врътнах на стартер докато той гледаше през капачката за маслото дали веригата ще се завърти а тя се завъртя. И така за момента съм шах и мат
.
Изключвам напълно възможността да е правил някакви финтове, защото той по принцип кара много леко а и случката стана на бул.Сливница при Люлин точно където в момента ремонтират пътя и не можеше да се кара с повече 10-15 км/ч.
И така колеги след година и нещо от отварянето на темата отново има неприятен повод да пиша в нея. Вчера дадох колата на баща ми, че му трябваше и точно след като се прибирах от работа ми се обади и каза че колата е сдала ... та малко предистория да дам. Запалил я е вечерта (студена) на газ (агу) карал малко и тя загаснала след което се е задавила завъртял е да я запали и след малко по-продължително въртене колата пали и се форсира сама до около 3-4к (и при мен го е правила това форсиране но изключително рядко 2-3 пъти за година и половина) след което изгасва и след това вече не пали. Стартера върти няколко пъти по бързо от колкото обикновено все едно няма компресия . Прибрахме я до вкъщи с дърпане, като през това време не сме опитвали да я палим . Докато се приберем акумулатора падна и го свалих и го сложих да се зарежда. Седнах на компа и порових за нещо подобно в форума но не намерих. Единственото което намерих е един пост в който се казваше, че върти ли бързо на стартер значи веригата е скъсана. Питах баща ми при изгасването дали не е изтропало нещо но той каза, че не е чул нищо да изтропа просто е загаснала. Днес сутринта сложихме акумулатора и врътнах на стартер докато той гледаше през капачката за маслото дали веригата ще се завърти а тя се завъртя. И така за момента съм шах и мат

Изключвам напълно възможността да е правил някакви финтове, защото той по принцип кара много леко а и случката стана на бул.Сливница при Люлин точно където в момента ремонтират пътя и не можеше да се кара с повече 10-15 км/ч.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Замери компресията, махнете капака на клапаните и по добре огледайте веригата. Да не е прескочила с един зъб и да е подпряла клапаните.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Няма такъв филм на М42 да скъса верига
или да прескочи зъб 
По скоро да имаш проблем със шпонката на коляновия вал но и това е малко вероятно

По скоро да имаш проблем със шпонката на коляновия вал но и това е малко вероятно

- sims
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318is на Гняс
viewtopic.php?f=35&t=325000#p3578418
Колега не бързай да отваряш мотора,закачи я на диагностика и пробвай стария метод
бензин има ли и ток на свещите....
мисля че някой датчик е скапал и за това е запалила с високи обороти и после е загаснала,а за стартера погледни темата по горе...дано минеш с малкия дявол

Колега не бързай да отваряш мотора,закачи я на диагностика и пробвай стария метод

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
sims написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=325000#p3578418
Колега не бързай да отваряш мотора,закачи я на диагностика и пробвай стария методбензин има ли и ток на свещите....
мисля че някой датчик е скапал и за това е запалила с високи обороти и после е загаснала,а за стартера погледни темата по горе...дано минеш с малкия дявол
![]()
Колега това добре но тя върти на стартер много бързо като никога до сега и леко все едно няма никаква компресия. Мислех клипче да направя но не знам дали от въртене на стартер няма да направя по голяма беля

- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
- Мечтае да кара: GTR
- Детайли за колата: комби,М пакет
BaHka написа:Аз пък си мисля, че проблема не е нито в маслото нито в повдигачите. Колегата спомена често движение на къси разстояния, това води до много конденз в гърнетата който конденз е замръзнал и газовете няма как да излязат. Затова отначало само е припалила и угаснала. Като са я вкарали в сервиза за няколко часа на топло, гърнетата са се отпуснали и затова е запалила. Пробий един малък отвор със свредло в задното гърне и ще видиш колко много вода ще изтече.
Това е отговора на проблема. Затапена с лед генерация.
Мой приятел си отстраняваше конденза със спиране на стръмно и много газ,защото караше по 800 м. сутрин и вечер.
Преди това имаше същия проблем и временното решение беше както е казал колегата в другата тема.
- sims
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318is на Гняс

- maxpower
- ентусиаст
-
sims написа::idea: Провери центровката като сложиш една по дълга отвертка в 1-ви цилиндър и въртиш на ръка к.вал докато буталото не дойде в горна мъртва точка,след това виж дали белега на маховика е на място,мисля че така ще си сигурен дали веригата е на място,ако не можеш сам викни някой да помагаслед това провери дали имаш ток на свещите и дали стига гориво до цилиндрите,компресия мерихте ли вече и не на последно място стартера дали върти изобщо мотора или само себе си
Колега успокой се малко и прочети какво си написъл. Как ще провериш дали има проблем във веригата като следиш положението на буталото и маховика

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
sims написа::idea: Провери центровката като сложиш една по дълга отвертка в 1-ви цилиндър и въртиш на ръка к.вал докато буталото не дойде в горна мъртва точка,след това виж дали белега на маховика е на място,мисля че така ще си сигурен дали веригата е на място,ако не можеш сам викни някой да помагаслед това провери дали имаш ток на свещите и дали стига гориво до цилиндрите,компресия мерихте ли вече и не на последно място стартера дали върти изобщо мотора или само себе си
Колега стартера си върти мотора заедно с веригата вижда се част от едното зъбно колело с веригата през капачката за маслото. Когато се въртях на стартер за момент се чу едно припукване се едно се опитва да запали и като чели за момент стартера почна да си върти с нормалната си скорост но само за момента в който се чу това припукване след което отново си върти бързо което още повече ме обърква

- maxpower
- ентусиаст
-
Бързо въртене е или ако акумулатора изведнъж да е станал много силен(нещо не ми се вярва) или при драстична загуба на компресия на всички цилиндри. 2рото можеш да провериш лесно и не знам кой чакате още.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
beco109 написа:Няма такъв филм на М42 да скъса веригаили да прескочи зъб
Колега не се изказвай толкова силно по такива въпроси!
Не са един или двама с М42 дето са скъсали верига в форума, както и тия на които им е прескочила зъб

61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5