Два проблема при 530d със скорости и загуба на антифриз
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Re: Два проблема при 530d със скорости и загуба на антифриз
Последния път когато влизах в сервиза съвсем случайно установихме теч на антифриз от това чудо.Не знам от кога е било пукнато,но още не ми беше светнало нищо,за ниско ниво на антифриза,но си личеше,че нещо става,защото там ремъци дрън дрън бяха на изсъхнали капки,а всичко там е чисто ново.само като идея огледайте добре моето течеше от едно ъглче на това което образува "V" .Това нещо струваше към 100 лв само оригинално.Дано помогне на някой.Успех
Sent from my iPhone using Tapatalk

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
iceblast написа:memorex написа:BMWDream написа:iceblast написа:Антифриза виж термостатите да не са се пукнали някъде и да тече. Твоята беше без ДПФ, виж отзад дали не пуши нещо различно от черно.
За скоростите пробвай като рестартираш адаптацийте, ако не помогне виж гуменото каре.
Ами гледах,не пуши различно...това ми беше първата работа
А как се рестартират адаптацийте?
Чел съм инструкция на ZF в която пишеше че изтриването на адаптацията е крайно непрепоръчително.Така че умната
.П.С.Софтуерен ъпдейт също може да помогне.
Покажи ни къде си го чел, защото аз не съм го срещал това.
Попринцип рестарта на адаптацийте е силно препоръчителен при смяна на масло, съответно расъждавайки логично в случая на колегата, когато свойствата на маслото са намаляли е логично адаптацийте да повлияат благоприятно на неговия проблем.
Нямам достъп до документа сега но си спомням че става само със софтуер на производителя и е специфичен процес който изисква познания.Това което може да се направи с инпа ит.н е ресет на адаптациите на двигателя.Онова с 30те секунди и на контакт дето и си мислих че прави нещо се оказа че е митове и легенди.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
miroleskov написа:Последния път когато влизах в сервиза съвсем случайно установихме теч на антифриз от това чудо.Не знам от кога е било пукнато,но още не ми беше светнало нищо,за ниско ниво на антифриза,но си личеше,че нещо става,защото там ремъци дрън дрън бяха на изсъхнали капки,а всичко там е чисто ново.само като идея огледайте добре моето течеше от едно ъглче на това което образува "V" .Това нещо струваше към 100 лв само оригинално.Дано помогне на някой.Успех
Хах колега и аз го смених това, при мен се беше получило същото сълзене и изобщо не дочаках да изпише ниско ниво на антифриза. Хубаво е да се погледне тази тръба за евентуални течове....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
А така също като сменяш тази тръба е хубаво да смениш капачката на разшерителния съд.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Atsalov написа:А така също като сменяш тази тръба е хубаво да смениш капачката на разшерителния съд.
В смисъл задължително ли е и има ли някаква връзка....?
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
Видях днес от къде тече...Точно под колектора,до капачката за хидравликата.Може и е и от това,което сте показали на снимките...Но си бая сълзи...Утре ще го правя...
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
netmurder написа:Atsalov написа:А така също като сменяш тази тръба е хубаво да смениш капачката на разшерителния съд.
В смисъл задължително ли е и има ли някаква връзка....?
Няма как да предвидиш на коя кола е задължително. Препоръчително е !
- kidman363
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d e60
Колега моя е 2004 530д 218 к.с и при мен имаше същия проблем. Първия път с водната помпа проблем имах оправих я и пак ми показа същото след това смених антифриза с друг мисля че син от тия скъпите може да ви се струва нереално но се оправи 

- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Колеги миналата седмица си ресетнах адаптацията на ск кутия, минах около 600-700км и да ви кажа ми се струва че карам друга кола. Вече няма ритания, замисляния......сменя като по учебник, и ми се струва, че малко(може да си внушавам) ми е падна разхода.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2