м43 тресене на празен ход

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

м43 тресене на празен ход

Мнение от albatron » 09 Дек 2013, 21:30

Здравейте, имам 318и от 94 година М43 е мотора,наскоро забелязах когато спра на светофар колата претриса леко като подам газ всичко се оправя докато оборотите не паднат,колата си се движи нормално няма проблеми докато е в движение,когато отворя капака се вижда как мотора се тресе и издава някакав подобен на свистене шум,някой има ли идея от какво може да е ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Re: м43 тресене на празен ход

Мнение от ///Mechov » 09 Дек 2013, 22:52

Прегледай за паразитен въздух.

Потребител
Аватар

Мнение от albatron » 09 Дек 2013, 23:00

В смисъл дали има скъсан мъркуч или въздуховод и от него да смуче въздух ли? Защото мисля че не смуче въздух
А и още нещо когато извадя мъркуча който влиза в задната част на капака на клапаните(мисля е за картерни газове) и запуша отворите всичко се оправя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M5
Мечтае да кара: F117a Stealth
Детайли за колата: BMW M5 E60 2008

Мнение от repibg » 11 Дек 2013, 0:25

albatron написа:В смисъл дали има скъсан мъркуч или въздуховод и от него да смуче въздух ли? Защото мисля че не смуче въздух
А и още нещо когато извадя мъркуча който влиза в задната част на капака на клапаните(мисля е за картерни газове) и запуша отворите всичко се оправя.

здр,

сам си си отговорил..виж това
viewtopic.php?f=8&t=357340

Потребител
Аватар

Мнение от albatron » 11 Дек 2013, 0:35

Днес се опитах да отворя капачката за маслото докато работеше(тресеше) мотора,отвори се,но много трудо имаше вакуум,махнах маркуча на клапана за картерните газове и го запуших с пръст мотора се стабилизира,но маркуча смучеше като прахусмукачка,когато изгася двигателя се чува един шум все едно навлиза въздух.Предполагам ще трябва да сменя клапана за картерните газове,обаче се чудя колко качествени са тези клапани почти навсякъде са на meyle,ако някой има мнение за тях нека да пише?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от repibg » 11 Дек 2013, 21:01

albatron написа:Днес се опитах да отворя капачката за маслото докато работеше(тресеше) мотора,отвори се,но много трудо имаше вакуум,махнах маркуча на клапана за картерните газове и го запуших с пръст мотора се стабилизира,но маркуча смучеше като прахусмукачка,когато изгася двигателя се чува един шум все едно навлиза въздух.Предполагам ще трябва да сменя клапана за картерните газове,обаче се чудя колко качествени са тези клапани почти навсякъде са на meyle,ако някой има мнение за тях нека да пише?
здр,

тази седмица смятам моя клапан да го изолирам.един смених ,втори не ми се купува вече.бал съм му ммта..в момента целия е в масло и изтърва от някъде.
само заради една екология 90лв не се дават.има тема с снимки как се изолира.разгледай я.

Потребител
Аватар

Мнение от albatron » 12 Дек 2013, 21:21

Купих клапана в събота ще го сменя и дано нещата се оправят.Някой,който е сменял клапана знае ли дали се слага някакъв силикон или само се слага и стяга с болтовете?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от repibg » 12 Дек 2013, 22:05

albatron написа:Купих клапана в събота ще го сменя и дано нещата се оправят.Някой,който е сменял клапана знае ли дали се слага някакъв силикон или само се слага и стяга с болтовете?

здр,

значи м/у колекторните тръби и мотора там дето се слага този клапан отгоре и отдолу има по едно тенекиено уплътнение.мисля че са по 4 лв парчето.виж това на снимката с номер 9,две бройки са:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40

а твоя клапан е по средата.на твоя клапа влизат два маркуча ,купи им железни скоби за по добро затягане.не е кой знае колко трудно да се смени ,но е много гадно за достъп.
за по добра изолация на тенекиените уплътнители си купи и сложи от високо градусовият червен силикон,в едни малки тубички колкото паста за зъби е.изолира много добре.в мишмаш или васмар или строителни материали ще го намериш.

Потребител
Аватар

Мнение от albatron » 12 Дек 2013, 22:47

защо са ми тези металните аз няма да разглобявам колектора,само ще заменя стария клапан с новия.Гледам,че на схемата
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 няма гарнитури сигурно само трябва да го поставя и затегна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: умряло 316 автоматично купе
Мечтае да кара: lancia HF integrale
Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик

Мнение от роско бмв gr » 13 Дек 2013, 19:52

Точно така. Клапана си има уплътнение.

Назад към E36