Алтернативни горива за дизела.
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Алтернативни горива за дизела.
Аз познавам човек който кара стара джета със старо хидравлично масло от асансьори.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
DLVasilev написа:drago_pavlov написа:Zagy написа:Трансформаторното масло е безбожно евтино (стотинки за литър)
Това е за отработеното, което в 99% от случаите е крадено.
Новото масло е с цени 2-2,5 лв/литър на едро.
пак е по-евтино от нафтата
Къде го тва масло 2, 2.5лв за литър, дайте го насам

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Старите дизели ги карат с отработено масло, отработено олио и т.н. Но с Common rail не си прави експерименти колега, особено зимата. Сигурно знаеш, че в момента не караме с чист дизел. В търговската мрежа се разпространява задължително смесен с процентно съдържание биодизел. Сега е 6% и ще се увеличава в срокове по Евро Директива. Дори само този малък процент биодизел вреди на новите Common rail автомобили. Запишва филтъра за твърди частици и горивния филтър. Биодезела е нетраен и не е препоръчително да стой даже дълго време в резервоара ако не се кара колата. Получава се ефекта на гранясало олио. Представи си какво става от цели литри олио в резервоара. И как ще се пали колата зимата.
Последна промяна rafa224 на 14 Дек 2013, 9:39, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
rafa224 написа:..ефекта на гънгренясало олио.
По-скоро гранясало олио

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Съчувствам на човека който може би някой ден ще закупи колата ти.. 
В опел или рено форума ок за такава тема но тук... :x

В опел или рено форума ок за такава тема но тук... :x

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Старата ми tds-ка предният собственик се похвали как вървяла и на олио от магазина. За нещастие ми го спомена след като вече я бяхме прехвърлили при нотариуса.
После минах "само" със смяна на уплътнения на ГНП-то
После минах "само" със смяна на уплътнения на ГНП-то
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз карам само с Шел Нитро и пак заминаха уплътненията на помпата.
Пък чистото рафинирано олио едва ли да е лошо гориво. Преди беше драстично по-евтино от нафтата и много хора го позваха не по предназначение.

Пък чистото рафинирано олио едва ли да е лошо гориво. Преди беше драстично по-евтино от нафтата и много хора го позваха не по предназначение.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Олиото и биодизелът нямат нямат нищо общо с дизеловото гориво. Биодизел е гориво, произведено от биологични ресурси различни от нефт. Биодизел може да се произвежда от растителни масла соя, рапица и слънчоглед или животински мазнини. Биодизел се произвежда също и от използвани мазнини. Ето някои от недостатъците му:
-Чистият биодизел започва да замръзва при -10°C, ако е правен от растителни масла, но и при +16°C, ако е направен от животински мазнини;
-Биодизелът разгражда уплътненията направени от гума. Така се разлагат О-пръстените и уплътненията на горивните помпи и те протичат от биодизела;
-Биодизелът се смесва добре с вода, което води до корозия, повече дим, понижена мощност...;
-Горивният филтър може да се задръсти, ако се премине дирекно от петродизел на чист биодизел и се нуждае от по-честа смяна. Препоръчително е, няколко пъти да се смени горивният филтър на 1 000 - 1 500км след преминаването на биодизел.
-
-Чистият биодизел започва да замръзва при -10°C, ако е правен от растителни масла, но и при +16°C, ако е направен от животински мазнини;
-Биодизелът разгражда уплътненията направени от гума. Така се разлагат О-пръстените и уплътненията на горивните помпи и те протичат от биодизела;
-Биодизелът се смесва добре с вода, което води до корозия, повече дим, понижена мощност...;
-Горивният филтър може да се задръсти, ако се премине дирекно от петродизел на чист биодизел и се нуждае от по-честа смяна. Препоръчително е, няколко пъти да се смени горивният филтър на 1 000 - 1 500км след преминаването на биодизел.
-
Взех 20 литра биодизел от една обява за проба.На вид,консистенция,цвят и т.н. не се различава от прецедено използвано олио.Как да разбера дефакто олио или биодизел съм взел? 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Карах последната година от съществуването му 2010г. Мондео 1.8 Турбо дизел интерколер с помпа Лукас с био дизел от бензиностанция с 50 % примес от качествен евро дизел по евро 5 и след година и половина така ГНП-то умря напълно!
И тъй като беше изгнило купето от всички възможни места отиде за скрап цялата кола.
От тогава се зарекох за личен автомобил с Био дизел...пречистено олио и прочие отпадъчен боклук бих сложил само ако колата е голф 1 или голф 2 или опел кадет 88 г. или подобен над 22-25 годишен дизел!
И тъй като беше изгнило купето от всички възможни места отиде за скрап цялата кола.
От тогава се зарекох за личен автомобил с Био дизел...пречистено олио и прочие отпадъчен боклук бих сложил само ако колата е голф 1 или голф 2 или опел кадет 88 г. или подобен над 22-25 годишен дизел!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
To Лукасите са мъртво родени, та едва ли е умряла от алтернативата.
Блазе им на тия дето могат да пипат керосин, че нещо много кът стана

Блазе им на тия дето могат да пипат керосин, че нещо много кът стана

Ubi dubium, ibi libertas
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Ма за евтино минете на метан ве хора....
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
hell's angel написа:To Лукасите са мъртво родени, та едва ли е умряла от алтернативата.
Блазе им на тия дето могат да пипат керосин, че нещо много кът стана![]()
![]()
Лукас помпите не стават за такива горива знам го от опит, но с Бош съм прекарал тонове "лайна" (олио,отработено масло) и никакъв дерт
Имам близък познат, който от поне 5-6 години кара един стар мерцал (124-ка 93г. 250д) само на трансформаторно масло и преработено олио. По цял ден съм бил с него и съм сигурен, че проблем не е имал. С очите си съм виждал да сипва олиото от фритюрника в резервоара е кара без проблем. Няма зима, няма лете.
Трансформаторното масло знам го взима от Илиянци (до Митницата има едни апапи) или срещу Централните гробища улицата на края, май някакво ж.п. е. Една туба (25л) я взима за 2-3-4-5лв, кога колко има
Трансформаторното масло знам го взима от Илиянци (до Митницата има едни апапи) или срещу Централните гробища улицата на края, май някакво ж.п. е. Една туба (25л) я взима за 2-3-4-5лв, кога колко има

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4