Реглаж на задна врата

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Реглаж на задна врата

Мнение от toncho83 » 12 Дек 2013, 11:38

Като мазах гумените уплътнения по вратите с "талк" против замръзване ми направи впечатление,че задна-лява врата се затваря по-трудно от останалите.При затваряне се вижда ,че горния десен край (над дръжката за отваряне) леко пада надолу,което води до протриване на гуменото уплътнение и по-трудно затваряне на вратата (чак блъскане).
Как да я регулирам?Погледнах на пантите има два болта (горен и долен) и предполагам трябва да отпусна единия и да затегна другия или?
Ако някой е разглобявал/сглобявал и се е сблъсквал нека сподели опита си.
Благодаря.

П.П.при затворена врата визуално не може да се хване разлика

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Re: Реглаж на задна врата

Мнение от iceblast » 12 Дек 2013, 11:58

Колега, разхлабваш водача, в който се заключва пантата намиращ се на самото купе. Този водач има 4 белега на него. Нагласяваш го, така че белезите на водача да съвпадат с белезите на купето затягаш здраво и вратата би трябвало да почне да се затваря както се затваря врата на хладилник. Ако не стане от там, много вероятно е пантата на самата врата да е кеснала, но това силно ме съмнява.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 12 Дек 2013, 14:37

iceblast написа:Колега, разхлабваш водача, в който се заключва пантата намиращ се на самото купе. Този водач има 4 белега на него. Нагласяваш го, така че белезите на водача да съвпадат с белезите на купето затягаш здраво и вратата би трябвало да почне да се затваря както се затваря врата на хладилник. Ако не стане от там, много вероятно е пантата на самата врата да е кеснала, но това силно ме съмнява.

Мерси колега,мисля че разбрах какво имаш предвид.Ще пиша като го оправя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 13 Дек 2013, 0:00

Ей на това викам аз полезна тема не като онази за ремапа

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 13 Дек 2013, 0:18

toncho83 написа:
iceblast написа:Колега, разхлабваш водача, в който се заключва пантата намиращ се на самото купе. Този водач има 4 белега на него. Нагласяваш го, така че белезите на водача да съвпадат с белезите на купето затягаш здраво и вратата би трябвало да почне да се затваря както се затваря врата на хладилник. Ако не стане от там, много вероятно е пантата на самата врата да е кеснала, но това силно ме съмнява.

Колега - може ли като решиш да го правиш да снимаш тези "белези" - че аз гледах за такива , но не видях да има.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 13 Дек 2013, 9:11

laviatan написа:
toncho83 написа:

Колега - може ли като решиш да го правиш да снимаш тези "белези" - че аз гледах за такива , но не видях да има.

И аз не видях!Чак в неделя ще имам време да се занимавам,че след работа е тъмно ,но днес ще снимам вратата (панти) и ако може колегите да покажат нагледно на снимката къде трябва да стане реглажа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 13 Дек 2013, 9:19

Не може да нямате колеги, аз на 2те Е60ки имам, че даже и на Голфа имах :mhihi: Говорим за частта, която е закрепена за купето, като халка е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 13 Дек 2013, 11:10

IMAG0502.jpg
IMAG0504.jpg
IMAG0506.jpg

Снимал съм водача,който може би има предвид "iceblast" на предната врата,която се затваря перфектно,въпреки,че водача не е на 4 те белега.
Според теб колега само от реглажа на този водач ще си реша проблема,а не евентуално там където е хваната вратата за купето?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 13 Дек 2013, 11:21

За това на втората снимка говоря :idea: Даже на снимката се виждат белезите.

Нагласи ги на чертите и 99% гаранция че вратите ще почнат да се затварят перфектно. Съмнявам се да са кеснали пантите (първата снимка) на задните врати, така че хващай един торкс и почвай да чоплиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 13 Дек 2013, 15:50

iceblast написа:За това на втората снимка говоря :idea: Даже на снимката се виждат белезите.

Нагласи ги на чертите и 99% гаранция че вратите ще почнат да се затварят перфектно. Съмнявам се да са кеснали пантите (първата снимка) на задните врати, така че хващай един торкс и почвай да чоплиш.

Освен ако не е "лашкана". Тогава колкото и да нагласяш ако са хлътнали или стърчат
прагове, колонки и т.н. тегаво много:-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 13 Дек 2013, 16:11

nikolae написа:
iceblast написа:За това на втората снимка говоря :idea: Даже на снимката се виждат белезите.

Освен ако не е "лашкана". Тогава колкото и да нагласяш ако са хлътнали или стърчат
прагове, колонки и т.н. тегаво много:-)

И мен ме учудва, денивелацията е много голяма за обикновено разместване. Нещо друго има....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 13 Дек 2013, 18:37

Нищо и няма :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 14 Дек 2013, 8:46

iceblast написа:Нищо и няма :)

Водача не беше на 4 те белега.Нагласих го където трябва да бъде и мисля ,че има резултат.Може би уплътнението е леко прокъсано и поразтегнато,което е причина да не стана идеално като "хладилник" :mhihi: Мерси iceblast :bchug:

П.П.Според жена ми,проблем със затварянето на тази врата никога не е имало :mhihi: ,било излишна "педанщина" :D -все пак трябваше да я питам намира ли разлика в затварянето спрямо другите врати...

Темата е за КЛЮЧ моля.

Назад към Е60/Е61