За и против ремап-а
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Re: За и против ремап-а
Важно е сега Iceblast да каже как се държи колата с новите карти
лаг-а дали е по-малък, осезаемо повече ли ускорява колата и разхода запази ли се или е повечко? Впечатления...?

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели

Въобще не ми е проблем да изкарвате файлове на ОТКРИТО и да си говорите за тях,аз нямам притеснения от това

Повърхностен съм бил...повърхностни хора са тези които си купуват коли с последните си пари само и само да изглеждат турбо тарикати пред хората или да си намерят жена,понеже външния им вид е далеч от външния вид на е60-ката

ОК,аз съм млад и зелен,но така като гледам за вас също един от най-добрите е Тони,защото тогава не отидете при него да ви направи колата,а си пишете с чужденци и незнайно какво ги лъжете за да ви направят безплатно файлче

Пожелавате ми да фалирам...ами каквото е писано това ще стане бе момчета,никой не е застрахован от системата,това че неска карате Е60 и сте добре също не е критерий какво ще стане утре с вас или мен

Отностно това дали ще бачкам за някой,аз лично не виждам нищо лошо някой да работи за някой,стига условията да са добри и да удовлетворяват работника

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Пффф големи глупости се пишат тук.... темата беше за и против.По безполезни тема не е имало скоро
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Да но тунинговащия се засяга от такива които могат да си го направят сами и след това да светнат и другите.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
глупости,кефя ви се много,виe се засегнахте че някой ви се кефиtimur_lenk написа:Да но тунинговащия се засяга от такива които могат да си го направят сами и след това да светнат и другите.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Все си мислех, че форума е да си помагаме.... а не да се пишат плеади за самохвалство в професионализъм..По темата аз съм за ремапа карал съм е39 и е60 преди и след ремап разликата е осезаема. Е39ката беше с по агресивен ремап и разхода и беше леко нагоре. При е 60 леко засилена м/у 2000-3000 оборота разхода надолу и много приятна за каране. Наскоро карах друга кола за ремап след почти 11месечно чакане на отговор от разгорещилия се по горе колега...при адлер. Доволен съм от свършената работа и отношението.
Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- VRPerformance
- ентусиаст
-
Час ли си запази?!по телефона ли ми се обади?!пред сервиза ми ли стоя 11 месеца че си чакал? айде малко по сериозно...има телефони,ако чакаш емейл или отговор на лично което си ми пратил преди 11 месеца..ще си останеш верно с чакането,след като има моменти в които не влизам в форума с месеци...
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Ти даже ми твърдеше, че такъв двигател не съществува и се наложи да ти пращам линк от ауто.ру. За какво да идвам до сервиза ти като ти самия писа, че ще измислиш нещо и не си правил досега ремап на този мотор... И по телефона ти звънях не само на ЛС ...Отговор като "ще измислим нещо" как ви се струва колеги ще рискуватели да си оставите колата да експериментират с нея? За разлика от теб колега perfomance Богомил ми даде съвсем друг отговор и подробно ми обясни като и в последствие си свърши работата. Направи ми дино по моя молба преди и след ремапа за да се види какво и колко има на колелата, като за това не иска допълнително пари да си изплаща дино стенда. ПП Колегите в по горните постове ти дадоха насоки за бизнес поведението ти вземи си поука и наведи малко глава!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

sawion написа:Важно е сега Iceblast да каже как се държи колата с новите картилаг-а дали е по-малък, осезаемо повече ли ускорява колата и разхода запази ли се или е повечко? Впечатления...?
За сега съм супер доволен, всички параметри са в норма, от едно тестово ускорение 0-100 при -6 градуса даде 7 и малко, където и да я подхванеш колата изтегля много добре. Който има желание винаги мога да го повозя

Ех VRPerformance, не трябва да правиш такива изцепки по форумите. Такива емоционални излияния по адрес на група хора, няма да ти доведат клиенти. Поне адресирай мнението си към конкретен човек, а не към хората каращи определена марка кола. Не знам как реши, че всички са еднакви.
Аз също искам чип тунинг но качеството на хората работещи с колата ми с които съм имал досег ми подсказва, че това би било грешка, защото нивото на некомпетентност в БГ е голямо. Нормално е човек да търси нещо в чужбина. Ако искаш да докажеш, че ти и твоята фирма сте различни трябва да стане с доволни клиенти, а не с такива постове във форумите. Аз лично имах твоята фирма като кандидат за чип тунинг за в бъдеще, защото съм виждал компетентни мнения но бих искал да видя и доволни клиенти за да се реша.
Аз също искам чип тунинг но качеството на хората работещи с колата ми с които съм имал досег ми подсказва, че това би било грешка, защото нивото на некомпетентност в БГ е голямо. Нормално е човек да търси нещо в чужбина. Ако искаш да докажеш, че ти и твоята фирма сте различни трябва да стане с доволни клиенти, а не с такива постове във форумите. Аз лично имах твоята фирма като кандидат за чип тунинг за в бъдеще, защото съм виждал компетентни мнения но бих искал да видя и доволни клиенти за да се реша.
Tool - Fear Inoculum
Емо, за съжаление нещата не са толкова прости тук, защото всеки е доволен от чипа, колата върви повече, но дали е направен качествено нищо не може да ти гарантира, аз за това потърсих мнение в чужбина.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
Погледнах си ЛС и нещото което съм ти казал е че такъв двигател няма в уредите ми за тунинг и че трябва да се види на живо и да се закачи,след което съм те попитал от къде си и до там беше нашата кореспонденцияspower написа:Ти даже ми твърдеше, че такъв двигател не съществува и се наложи да ти пращам линк от ауто.ру. За какво да идвам до сервиза ти като ти самия писа, че ще измислиш нещо и не си правил досега ремап на този мотор... И по телефона ти звънях не само на ЛС ...Отговор като "ще измислим нещо" как ви се струва колеги ще рискуватели да си оставите колата да експериментират с нея? За разлика от теб колега perfomance Богомил ми даде съвсем друг отговор и подробно ми обясни като и в последствие си свърши работата. Направи ми дино по моя молба преди и след ремапа за да се види какво и колко има на колелата, като за това не иска допълнително пари да си изплаща дино стенда. ПП Колегите в по горните постове ти дадоха насоки за бизнес поведението ти вземи си поука и наведи малко глава!

Както се случи и с този клиент с кола която е още нова и му беше обеснено че за пръв път се прави тази кола от мен а сигорно и в цяло БГ https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
същото е с тази кола

същото казах и за тази

същото е положението и с много други коли,които са чисто ново с компютри с най-ново поколение....ти какво си мислиш че Богомил е правил всички коли?айде недей....разликата нали ти я обесних,аз ще ти кажа истината,а от други може да чуеш ''Благи'' думи...разликата между тези клиенти е че ми имат пълно доверие,това е за което говорех че е добре клиент да има доверие на някой,а не да се чуди,защото недей се боже се счупи нещо,както всеки Българин ще си викаш...''ей защо не отидох при другия'' каквото го чух вчера от клиент които ми прати да проверя здрав ли му е компютъра,след като му казах че са го изгорили и му трябва нов...
А ти колега след като не си получил отговор е било достатъчно за да решиш да отидеш при друг,защото именно си чакал някой да ти каже това което си искал да чуеш,а не си бил сериозен за да ми се обадиш да ме питаш какво стана и защо нямаш отговор!
Жив и здрав да си,радвам се че си доволен от Боги,няма как да съм розов на всички и всички да идват при мен,все някой е недоволен от някой

- VRPerformance
- ентусиаст
-
ми то е адресирано колега,нали това казах всеки които припознава себе си в думите ми,ще се обидиEmooo написа:Ех VRPerformance, не трябва да правиш такива изцепки по форумите. Такива емоционални излияния по адрес на група хора, няма да ти доведат клиенти. Поне адресирай мнението си към конкретен човек, а не към хората каращи определена марка кола. Не знам как реши, че всички са еднакви.

- VRPerformance
- ентусиаст
-
хем си прав,хем не си,тоест напълно възможно е да бъде направен чип с които колата ти да върви добре и ти да си доволен,а в същото време да пълна каша в софтуера,но има и друг момент в които различните тунери ползват различна методика на направата на софтуер,методика според тяхното си виждане...тази методика ще е ОК за един но няма да е ОК за друг които работи по-друг начин...тоест пак опираме до това да имаш варя на конкретен човек...iceblast написа:Емо, за съжаление нещата не са толкова прости тук, защото всеки е доволен от чипа, колата върви повече, но дали е направен качествено нищо не може да ти гарантира, аз за това потърсих мнение в чужбина.
ето твоя пример: ти вземаш файл от някав от UK,записваш го на колата си и ти се включва регенерация...и за теб това е проблем...само че в другата ти тема обесняваш как 3000км не се е включвала тази регенерация,не мислиш ли че може да е дошъл момента за нея,или пък че промените в софта,като например повишеното налягане на турбото,създава по-голям поток и скорост на изгорелите газове,което от своя страна повишава БЕКпрешъра преди ДПФ-а и от там ЕКУ-то се сеща да пусне регенерация,понеже в софтуера има карта за този БЕКпрешър и точно в тоя момент е достигната една стойност при която ЕКУ-то включва регенерацията

Но ти решаваш че софта не е наред и го пращаш на друг и от него получаваш именно отговора които искаш да чуеш...да софта не е наред понеже другия тунер има друг метод на работа...
Та това е само пример които искам да вметна отностно тази идея за размишления на открито отностно софтуери....никога не съм гледал твойте софтуери и може найстена да не е ОК,просто като пример го дадох горното

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
iceblast написа:sawion написа:Важно е сега Iceblast да каже как се държи колата с новите картилаг-а дали е по-малък, осезаемо повече ли ускорява колата и разхода запази ли се или е повечко? Впечатления...?
За сега съм супер доволен, всички параметри са в норма, от едно тестово ускорение 0-100 при -6 градуса даде 7 и малко, където и да я подхванеш колата изтегля много добре. Който има желание винаги мога да го повозя
а от гледна точка на разход засече ли я? и всъщност ти какво направи - свали файла с картите с МППС и му го прати за модифициране така ли? Или файл на цялото ЕКУ му прати?