Парко-места за инвалиди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Re: Парко-места за инвалиди

Мнение от b0bituy » 12 Дек 2013, 17:01

ИзображениеДано да е спрял така за да може да свали някой инвалид... Намерих снимката във фб
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 12 Дек 2013, 19:04

МОЛ Парадайс... Ни един нямашр стикер на прозоррца. От край до край са инвалидни места, нито един не засякох да го запсувам

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от destiny » 12 Дек 2013, 20:05

Проблемът е, че полицията не ги глобява много-много, особено пък на частни паркинги. И аз съм против да се спира на места за инвалиди, ама такива идиоти не могат да се превъзпитат като им направиш забележка.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Дек 2013, 22:13

b0bituy написа:ИзображениеДано да е спрял така за да може да свали някой инвалид... Намерих снимката във фб

Ей тия наистина немога да ги разбера. Тва е уникална простотия да спреш на 2те инвалидни места като първия мухльо както и ония GT-то. Някои собственици на BMW направо ме изнервят максимално с такива АГРО прояви :evil:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Дек 2013, 22:30

randity написа:МОЛ Парадайс... Ни един нямашр стикер на прозоррца. От край до край са инвалидни места, нито един не засякох да го запсувам

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Какви инвалиди бе човек, то по принцип масово инвалидите карат по-големи коли като ванове или поне джипчета разни, за да побират по-лесно количките вътре(ако са с колички)а тука виждаме всякакви коли и сигурно от всички показани, най-много една или две да са на инвалид.
Аз пак казвам, че досега на тези места не съм виждал да се качва/слиза някой инвалиди(поне видим)ама иначе съм виждал хора с проблеми да паркират на редовните места. Вероятно защото техните сини са заети.
Иначе за този с Е46-цата, сигурно е спрял така за да е сигурен, че никой няма да му одраска безценния кошник, който тежи 200 кила над нормалния и си е сложил един черен чаршаф, който също внимава някой да не скъса.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Дек 2013, 23:02

не знам ама като ги гледам тея снимки наистина се убеждавам,че в процентно отношение с бмв-тата сме най голямите кретени

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Дек 2013, 23:07

Не е така. Просто има достатъчно, които развалят пейзажа. Но тези с БМВ-тата предизвикват повече интерес защото после викат "ами ей го, тоя с БМВ, затова така".
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Дек 2013, 23:15

е да де, не случайно бмв е станала такава нарицателна марка.и аз се дразня особено по тв. като кажат шофьор с бмв направил еди кво си а не както обикновенно шофьор с лека кола направил еди кво си ....ама като ги гледам снимките в темата няма какво да се каже,черно на бяло се вижда :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 20 Дек 2013, 17:21

На мен ми стана интересно нещо. До колкото знам (ако бъркам ме поправете) обозначаването на инвалидно място става със знак Д21 "инвалидно място" като синият цвят върху който се паркира определя кое е именно това инвалидно място.
В случая по молове и не знам още кои частни паркинги когато липсва този знак Д21, а има само синьо паркинг място, което според мен (не ме изяждайте) е само с препоръчителен характер и няма правен характер, освен само морален.
Въпросът ми е липсата на пътен знак Д21:
Изображение
и единствено наличието на синьо оцветяване на място за паркиране:
Изображение
прави ли едно паркинг място за инвалиди?
От интерс само :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 20 Дек 2013, 17:24

Авторска е. Онзи ден пред Била-та на Опълченска :confused:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 20 Дек 2013, 18:44

Забелязвате ли какви са 80+% от колите тук дето паркират на места за инвалиди ...
Кашмер ! :mhihi:

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 20 Дек 2013, 21:40

Днес в Милано близо до Дуомо -Монтенаполеоне видях как полицията процедира с някъв чичка ,който си беше паркирал масератито на инвалидно място явно без да има това право.Не бях виждал скоро така някой да бере срама,а на всичко отгоре се изтърсиха една кола и цял бус полицейски.Та явно всичко е до контрол.Това че има написани закони и правила струва колкото една плюнка ,ако никой не ги спазва.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Дек 2013, 23:47

rosendaal написа:Днес в Милано близо до Дуомо -Монтенаполеоне видях как полицията процедира с някъв чичка ,който си беше паркирал масератито на инвалидно място явно без да има това право.Не бях виждал скоро така някой да бере срама,а на всичко отгоре се изтърсиха една кола и цял бус полицейски.Та явно всичко е до контрол.Това че има написани закони и правила струва колкото една плюнка ,ако никой не ги спазва.

А за да се спазват трябва някой да ги контролира и малко съвест и стимул за работа да има.

А не като една случка в която правиме ПТП с някакъв човек, никой от нас не спори кой прав кой крив всичко е ОК. Чакаме КАТ (тогава се чакаше задължително), през това време (4 часа) минаха около 3-4 патрулки, като две от които само гледаха малоумно без да спрат, а другите спряха питаха дали сме се обадили на 166 и си плюха на петите да не ги хванеш да свършат малко работа ( като във всичките коли се возеха КАТ-аджии, а не охранителна полиция). А всичко беше работа за 20 мин. с цялото писане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 20 Дек 2013, 23:58

Kris написа:
rosendaal написа:Днес в Милано близо до Дуомо -Монтенаполеоне видях как полицията процедира с някъв чичка ,който си беше паркирал масератито на инвалидно място явно без да има това право.Не бях виждал скоро така някой да бере срама,а на всичко отгоре се изтърсиха една кола и цял бус полицейски.Та явно всичко е до контрол.Това че има написани закони и правила струва колкото една плюнка ,ако никой не ги спазва.

А за да се спазват трябва някой да ги контролира и малко съвест и стимул за работа да има.

А не като една случка в която правиме ПТП с някакъв човек, никой от нас не спори кой прав кой крив всичко е ОК. Чакаме КАТ (тогава се чакаше задължително), през това време (4 часа) минаха около 3-4 патрулки, като две от които само гледаха малоумно без да спрат, а другите спряха питаха дали сме се обадили на 166 и си плюха на петите да не ги хванеш да свършат малко работа ( като във всичките коли се возеха КАТ-аджии, а не охранителна полиция). А всичко беше работа за 20 мин. с цялото писане.

Същият случай имах и аз като един ми влезе в задницата на пикапа....минаха 3 патрулки и само едната спря да питат има ли пострадали и дали сме се обади ли на 166 и си биха шута.....
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Дек 2013, 22:35

Пичове, каквото и да си говорим, всичко си е до манталитет и страх, а при над и двете отсъстват. Вчера за 15 минути имах поглед над няколко места за инвалиди имаше само 1 човек с проблем, другите бяха 2 таралясника и два джипа за по над 100 бона.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата