Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от alioshev » 12 Дек 2013, 13:50

dpopov написа:Как я виждате тази? http://www.cars.bg/c33368

"Карбоновите" лайсни в купето лесно ли се намират и сменят? Адски много ме дразнят тези лепенки.. :bang:

Въртяна е. Ключалката е от дясно, от ляво въобще не са си правили и труда да сложат. Лепенката на еърбега също е от ляво, а не и е там мястото. Иначе от вътре не изглежда много зле.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 12 Дек 2013, 14:03

nikolae написа:
taratora написа:Eстествено, че не са реални. 270 или 370, ако пишеше по-бих се съгласил, въпреки, че и тва няма да е реалния пробег :mhihi: Иначе и с просто око се вижда, че е удряна и некадърно оправена.

Левия калник и отпред ли ?

Честно да ви кажа Е46 ми е едно от любимите бмв-та, дори сега след 5-цата пак си ги гледам и ми харесват, но като
какви се предлагат - блъскани, обръщани, не знам как хората си намират читави екземпляри.

Oколо фаровете не е напасната, както трябва.

dpopov написа:Как я виждате тази? http://www.cars.bg/c33368

"Карбоновите" лайсни в купето лесно ли се намират и сменят? Адски много ме дразнят тези лепенки.. :bang:

Последните 2-3 страници е обсъждана.
Изображение

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 12 Дек 2013, 14:38

Проблемът не е в колите.А в това че ценовия диапазон на търсещите Е46 е много нисък .Първо всеки иска запазена Е46-ца за до 7-8К лева и второ-всеки втори заучи фразата ''10 бона за Е46-ти луд ли си да ги дадеш бе''.
Аз за всичките обръщани и с кусури показани коли до тук казвам следното-вие какво искате за тези пари,толкова си и струват реално.
Ето ви едно перфектно Е36-колата е кукличка на живо,само че 98% от вас ще искат да я купят за 4000 лева-еми купувайте дараците на ония момчета с фотошопнатите снимки по обявите.

http://home.mobile.de/EEAUTOMOBILEWUPPERTAL#des_187862819

Тва просто за пример колко струват едни наистина заслужаващи си коли.На мен лично двигателя ми идва доста слаб иначе я взимах.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 12 Дек 2013, 16:17

Ми запазена и нормална Е46-ца повече от 7-8 наистина си е много. Все пак си е 10 и повече годишна кола. Айде 330-ка бензин или дизел от последните с повечко екстри за 10 бона пак става. Но всичко нагоре, ако не е М-ка си е много. Е36 320-ка за 8 пак е много. Лятото имаше лъскави 328-ци за по 6-7 бона тук в BG и пак 97-а, 98-ма.
Изображение

Аватар
Кара: BMW E60 545i
Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5

Мнение от petar_majarov » 12 Дек 2013, 17:14

rosendaal написа:Проблемът не е в колите.А в това че ценовия диапазон на търсещите Е46 е много нисък .Първо всеки иска запазена Е46-ца за до 7-8К лева и второ-всеки втори заучи фразата ''10 бона за Е46-ти луд ли си да ги дадеш бе''.
Аз за всичките обръщани и с кусури показани коли до тук казвам следното-вие какво искате за тези пари,толкова си и струват реално.
Ето ви едно перфектно Е36-колата е кукличка на живо,само че 98% от вас ще искат да я купят за 4000 лева-еми купувайте дараците на ония момчета с фотошопнатите снимки по обявите.

http://home.mobile.de/EEAUTOMOBILEWUPPERTAL#des_187862819

Тва просто за пример колко струват едни наистина заслужаващи си коли.На мен лично двигателя ми идва доста слаб иначе я взимах.

В момента сме 2013г. декември месец, не декември 2006г., че 8 хиляди лева за БМВ 320i E36 в перфектно състояние да е нормална цена. Такива коли са за украса в сайтовете, непродаваеми. Събуди се

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 12 Дек 2013, 18:42

Аз отдавна съм си напръскал очите със студена вода.
Ами вие се събудете че много ви къпят с тези ''оригинални'' километри и ниски цени на целия този скрап ,който се внася в БГ.
Това че цените реално са други,не означава че хората които ги виждаме всеки ден сме за събуждане.То и Е46 330д 204 к.с. за под 8 хиляди евро читаво няма,ама форума се напълни пък с Е60тки за по-малко и от тази цена :shock:
А темите за технически проблеми виждам че само растат нагоре.Малко хора постват само снимки на придобивките си.
Можеш да купиш едно качествено нещо когато го избираш не по цената на етикета,а с разум и мислене.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от alioshev » 12 Дек 2013, 21:20

rosendaal написа:Аз отдавна съм си напръскал очите със студена вода.
Ами вие се събудете че много ви къпят с тези ''оригинални'' километри и ниски цени на целия този скрап ,който се внася в БГ.
Това че цените реално са други,не означава че хората които ги виждаме всеки ден сме за събуждане.То и Е46 330д 204 к.с. за под 8 хиляди евро читаво няма,ама форума се напълни пък с Е60тки за по-малко и от тази цена :shock:
А темите за технически проблеми виждам че само растат нагоре.Малко хора постват само снимки на придобивките си.
Можеш да купиш едно качествено нещо когато го избираш не по цената на етикета,а с разум и мислене.

И ти защо си мислиш, че като налееш 15к в Е46 ще вземеш нещо читаво? Кола не се избира според цената, която и е сложена, а според това в какво състояние се намира. Както има гробници за по 5к, така има и гробници за по 15к. Както се намират читави коли за по 5к, така се намират и читави за 15. Цената НЕ Е от значение. Ходих да гледам доста 46-ци, най-вече купета за по 12-13к. и да ти кажа от някой съм по-разочарован от колкото от такива за по 6к. Като вземеш Е46 за 15к и недай си боже излезе някакъв проблем по него(а такива вече видях доста), докато го оправиш, вече караш Е46 за най-малко 20к. Е извинявай ама аз за тези пари ще карам Е60/Е90, че дори и Е65. В общи линии кола и жена на късмет. Но по-добрия сценарии е да си вземеш нещо на прилични пари и ако излезе нещо да го оправиш, от колкото да си вземеш "златна" кола и да налееш още толкова пари в нея.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 13 Дек 2013, 2:07

Напълно съм съгласен с теб колега!
И се започва, къде да си сложа газчица, откъде да си взема тънко гуми 4-та употреба, как да си рециклирам....всичко, което може да се рециклира...ако може пред блока за без пари, още по-добре.

Въпроса е, че имаш например 4000лв. за кола, кара ти се бмв, ама да е е46, ама да гори малко, вземаш най-големия дарак и после се чудиш какво да правиш. Не случайно в нормалните държави, хората държат на технически изправен автомобил, отговарящ на социалният им статус, а ние с балканския манталитет...нямаме пари за баничка, ама се хвърляме по баварките.

Нищо лично за никой, не искам никой да обиждам и слагам и себе си в това число!

И да не съм офф: Ако искате хубава кола, дайте добри пари за нея и си сметнете парите за предстоящите обслужвания.

И за мен, обръщана кола не е по-лошо, а дори по-добра от кола с нормална дирекция на 400+ километра, внесена от Италия и купена от Дупница, Горубляне, Труд, Враца. :driving:
Какво значи обръщана...значи МОТ поне до миналата година, значи хубаво гориво, значи нормална поддръжка, значи грижа за колата, в повечето случаи!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 13 Дек 2013, 9:30

cHaunepucTa написа:И за мен, обръщана кола не е по-лошо, а дори по-добра от кола с нормална дирекция на 400+ километра, внесена от Италия и купена от Дупница, Горубляне, Труд, Враца. :driving:
Какво значи обръщана...значи МОТ поне до миналата година, значи хубаво гориво, значи нормална поддръжка, значи грижа за колата, в повечето случаи!

Значи нещо като имаш проблем с инасталацията да се научиш да хвърляш боб, значи да не знаеш никога дали даден проблем е от бушон или от се е разлепиш изолирбанда някъде по трасето от парното, значи да научиш цялата инсталация наизуст и значи да си я прокараш наново.

Не казвам че всичките са така. Но значи да вярваш че е направена като хората на доверие. Защото не съм видял един продавач да си признае че е обръщана камо ли да си сигурен в него че всичко е ОК.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 13 Дек 2013, 9:42

Като кажете форума се напълни с теми за проблеми... вие в немски форум на БМВ влизали ли сте? Ми и там е пълно със същите проблеми, само дето те са писали за тях малко преди нас :idea:
И една кола дали ще струва 10 хиляди или 15 хиляди тя си е една и съща кола :idea: Кенефи има и за 10 и за 15 хиляди :idea: Това с цената дето определя състоянието...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 13 Дек 2013, 10:57

alioshev написа:

И ти защо си мислиш, че като налееш 15к в Е46 ще вземеш нещо читаво? Кола не се избира според цената, която и е сложена, а според това в какво състояние се намира. Както има гробници за по 5к, така има и гробници за по 15к. Както се намират читави коли за по 5к, така се намират и читави за 15. Цената НЕ Е от значение. Ходих да гледам доста 46-ци, най-вече купета за по 12-13к. и да ти кажа от някой съм по-разочарован от колкото от такива за по 6к. Като вземеш Е46 за 15к и недай си боже излезе някакъв проблем по него(а такива вече видях доста), докато го оправиш, вече караш Е46 за най-малко 20к. Е извинявай ама аз за тези пари ще карам Е60/Е90, че дори и Е65. В общи линии кола и жена на късмет. Но по-добрия сценарии е да си вземеш нещо на прилични пари и ако излезе нещо да го оправиш, от колкото да си вземеш "златна" кола и да налееш още толкова пари в нея.

Точно :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 13 Дек 2013, 11:29

пропускате факта ,че никой няма да си продаде читавата Е46 за 5к ( което е 1500 евра най много в италия че да дойде тука на 5к )

Потребител
Аватар

Мнение от e46! » 13 Дек 2013, 12:53

Мнение за тази:
http://www.mobile.bg/11385898199784344
Много хвалба има в описанието :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 13 Дек 2013, 15:38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 13 Дек 2013, 16:24

e46! написа:Мнение за тази:
http://www.mobile.bg/11385898199784344
Много хвалба има в описанието :mhihi:

Ти шегуваш ли се?!

Номер 2:
SvetlyoSvetlyo написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11382694269379961&f1=details&slink=525x3c Някой да е ходил да я гледа?!

Тези предни седалки са на поне 84 000 + още 100k поне...тва зануляване на стойностите - май не се научиха да не снимат,след като са върнали километрите...
Последна промяна Gqbriel на 13 Дек 2013, 16:29, променена общо 1 път
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E46