Има ли е60 без фабрична аларма?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Re: Има ли е60 без фабрична аларма?

Мнение от bmw545i » 09 Дек 2013, 22:38

Teogop написа:А ако е нефабрична как точно по VIN ще се разбере?

Там записват дали е фабрична или не. То проблема е, че като ти пишат фабрична - имаш проблем, защото я хващат по ВИН-а.
Като не е фабрична пак имаш проблем, защото трябва да ходиш, някакви тъпанари да ти човъркат по колата.

А сега, кажи как да стане да нямаме проблеми... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 09 Дек 2013, 23:20

BMW_1914 написа:
bordo_77 написа:

Никак. Определени застрахователи когато трябва да ти вземат парите, не се интересуват много дали имаш или нямаш аларма. Ако обаче ти изчезне колата, искат писмо от представител на марката. В случай че там е написано че автомобила няма вградена фабрична аларма, застрахователя пише писмо на клиента си да удари една студена вода :mhihi: . Точно по тази причина се съдя с една застрахователна компания ;) .

Мисля, че си отбелязват преди сключването на застрахователната полица - има ли аларма автомобила и дали издава звуков сигнал, защо са искали да я чуят иначе, в противен случай при липса на аларма покриват само евентуални щети, но не и кражба :roll:

Собственика декларира, а техническо лице трябва да констатира при огледа наличието на аларма. В случай че автомобила няма аларма, следва лицето да даде предписание за поставяне на такава и чак тогава влиза в сила клауза "кражба". Това е ако ЗК има такова изрично изискване и уведоми клиента си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 10 Дек 2013, 11:32

Ако не е фабрична в талона за маркировка пише, че не е фабрична, но в случая, който всички обсъждаме тук, а именно коли без аларми маркирани като коли с фабрични аларми - тогава може да има проблем, няма как да знам, защото за щастие не съм имал опит в такава ситуация, ако алармата не е фабрична го пиши, и може да поискат гаранция или нещо друго удостоверяващо монтажа й, като в повечето случаи застрахователите работят с определени фирми за тази дейност, сиреч не признават "извинителни" бележки от всеки втори алармаджия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 10 Дек 2013, 11:57

Четейки мненията Ви по тази тема останах раздвоен.Звъннах на застрахователният агент да получа яснота относно "Армеец".Както някой по-горе беше написал за коли след 2003 г и имобилайзер на ключа (мисля всички имаме) ,аларма не е задължителна.
П.П.Те същност не пишели ,че няма аларма,а един вид имобилайзера като защита....
Аз я питах за новости и изменения от преди 3-4 месеца?!Каза има,но не засягат твоят модел!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 10 Дек 2013, 16:21

bmw545i написа:

Там записват дали е фабрична или не. То проблема е, че като ти пишат фабрична - имаш проблем, защото я хващат по ВИН-а.
Като не е фабрична пак имаш проблем, защото трябва да ходиш, някакви тъпанари да ти човъркат по колата.

А сега, кажи как да стане да нямаме проблеми... :dunno:

Точно това ми беше мисълта :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 10 Дек 2013, 17:01

toncho83 написа:Четейки мненията Ви по тази тема останах раздвоен.Звъннах на застрахователният агент да получа яснота относно "Армеец".Както някой по-горе беше написал за коли след 2003 г и имобилайзер на ключа (мисля всички имаме) ,аларма не е задължителна.
П.П.Те същност не пишели ,че няма аларма,а един вид имобилайзера като защита....
Аз я питах за новости и изменения от преди 3-4 месеца?!Каза има,но не засягат твоят модел!

Звънни на Армеец на централата и ги питай. Искат да чуят, че свири!!! Преди искаха само да мигнат мигачите при заключване, като смятаха, че това е признак за налична фабрична аларма и така го записваха - фабрична аларма! Никакви имобилайзари и тн.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 10 Дек 2013, 18:03

bmw545i написа:
toncho83 написа:Четейки мненията Ви по тази тема останах раздвоен.Звъннах на застрахователният агент да получа яснота относно "Армеец".Както някой по-горе беше написал за коли след 2003 г и имобилайзер на ключа (мисля всички имаме) ,аларма не е задължителна.

Звънни на Армеец на централата и ги питай. Искат да чуят, че свири!!! Преди искаха само да мигнат мигачите при заключване, като смятаха, че това е признак за налична фабрична аларма и така го записваха - фабрична аларма! Никакви имобилайзари и тн.

С тази ЗК много внимавай, на огледа може да ти кажат че всичко е шест за да вземат парите, ама после ако стане белата :banghead: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 11 Дек 2013, 10:57

bmw545i написа:

Колега ако си убеден и си проучил подробно няма смисъл да им звъня, а ще ти се доверя!
П.П.Аз използвам услугите на застрахователен агент,защото те знаят при кой и как да заведат щета,какво да се пише и как да се формулира точно и досега не съм имал проблеми и всичко е било точно и затова и се доверявам....

Потребител
Аватар

Мнение от aora_bass » 27 Юли 2017, 15:25

Здравейте колеги.
Днес отидох да си регистрирам в Армеец новозакупената Е60-ца. Според ВИН-а аларма има, но никой не успя да я активира, та ми написаха предписание, че не е намерена активна аларма или нещо подобно.
Някой знае ли, дали е необходимо кодиране или "пускане" на тази алапрма ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 27 Юли 2017, 22:53

aora_bass написа:Здравейте колеги.
Днес отидох да си регистрирам в Армеец новозакупената Е60-ца. Според ВИН-а аларма има, но никой не успя да я активира, та ми написаха предписание, че не е намерена активна аларма или нещо подобно.
Някой знае ли, дали е необходимо кодиране или "пускане" на тази алапрма ?

От къде си ? Има как да се провери и да се настройва алармата, ако е фабрична.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Предишна

Назад към Е60/Е61