смяна на заден лагер на главина на Е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: смяна на заден лагер на главина на Е36?

Мнение от gang_bang » 13 Ное 2009, 13:21

cougar316 написа:
Profy написа:Ползвай голям камък от гидория и с чук от вътре на вън и се избива лагера, аз лично съм сменял два пъти по този начин и става !!!

Е хубаво ще го избиеш с чука няма проблем, и пак ли с чука ще го набиеш??? много краино ми се вижда набивана на лагер с чук , учил съм за това и е караин непрепорачително набиване на лагер с чук :shock:

Със скоба за лагери бе човек,кво толко сложно...

Потребител
Аватар

Мнение от cougar316 » 13 Ное 2009, 20:13

gang_bang написа:
cougar316 написа:
Profy написа:Ползвай голям камък от гидория и с чук от вътре на вън и се избива лагера, аз лично съм сменял два пъти по този начин и става !!!

Е хубаво ще го избиеш с чука няма проблем, и пак ли с чука ще го набиеш??? много краино ми се вижда набивана на лагер с чук , учил съм за това и е караин непрепорачително набиване на лагер с чук :shock:

За мене няма нищо сложно ,но незнаех че всеки си има скоба за набиване на лагери, по принцип си има и за вадене на лагера скоба , а не чук и камък от гедоре, та за това питам ,предполагам щом ще излиза с чук значе ще влиза с чук

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: К'вот му падне
Мечтае да кара: Е36 M3

Мнение от sando_83 » 13 Ное 2009, 22:13

cougar316 написа:
gang_bang написа:
cougar316 написа:

За мене няма нищо сложно ,но незнаех че всеки си има скоба за набиване на лагери, по принцип си има и за вадене на лагера скоба , а не чук и камък от гедоре, та за това питам ,предполагам щом ще излиза с чук значе ще влиза с чук
по принцип скобата за вадене на лагери се използва и за слагане ама при нас става дума Българите просто е задължително да се треска с чук още повече че като се опиташ да извадищ главината лагера(Стария) се преебава така че няма кво да му мислите :yes:
Мнението е като гъза всеки го има но никой не го показва

Потребител
Аватар

Мнение от gang_bang » 14 Ное 2009, 0:37

Ами след като си тръгнал да го сваляш значи е преебан, кво има да го пазиш :kuku:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 15 Ное 2009, 12:35

вади го с чука ,но го набии със скоба :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 15 Ное 2009, 13:13

Хайде и аз да се включа в темата с един въпрос,КАКВА СКОБА ДА СИ КУПЯ - като марка и модификация. А също и от къде да си я купя - практикер, или някой вносител. Може въпросът ми да изглежда глупав, но е придизвикан от това 4е преди месец гледах една в практикер за 50 лв, а колегата МИШО от СВИЩОВ в една от последните му DIY теми беше споменал, 4е е купил скоба за 6 лева.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 15 Ное 2009, 15:10

с тази от практикер :mhihi: дали ще издържи твоя лагер да направи :mrgreen: ментета не купуваи даи пари за нещо читаво :yes: пример ,,бета,факом,тона,и т.н.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 26 Апр 2010, 22:28

Предстои ми смяна на задните лагери и ми предлагат в сервиз да ги сменят със сваляне на носачите и набиване на преса.
Малко ме озадачава този вариант, за да не даде фира още нещо по носача докато се сваля и качва-знаете как е с тези стари тампони и болтове :confused: кофти е че после и стендове ще трябват отзад и отпред :(
Има ли по-тарикатски начин без да се бара носача и в същото време да не е душмански с чука, защото не мисля да сменям лагери всяка година ;)

Потребител
Аватар
Кара: E36 318i/M43--93г

Мнение от spas318 » 26 Апр 2010, 23:04

здравей колега,и аз избих моя заден лагер с чук,но после видях как изглежда скобата за вадене на лагер.ето снимки как изглежда,за следващия се надявам да съм намерил или направил.колегите са описали начините на вадене.

Поздави и безаварийни километри
RBearing8.jpg

RBearing9.jpg

RBearing10.jpg

П.С. дано да съм успял да кача някой от снимките :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

селянина с колелото
Аватар
Кара: тролей
Мечтае да кара: влак

Мнение от b0k0 » 26 Апр 2010, 23:07

Може да се свали и сложи със скоби.. не е нужно свалянето за преса.. въпреки, че повечето майстори така правят за по лесно за тях :)
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 26 Апр 2010, 23:19

Тарикатскиа начин е с иструмент - обратен чук - ама малко сервизи го имат с него свалят главината ако е позаяля, и после се използва една скоба която всеки стругар може да ти я направи ето линк http://www.bmw4life.com/RearBearing.htm Ако ти се занимава може и сам да си свашиш работата, ако не отиваш в надежден сервиз дето не сменят за пръв път лагер на БМВ и им се доверяваш, с чук ли ще го вадят, с преса ли те си знаят важното е накрая да ти е добре колата, ако се скъса нещо друго значи му е дошло времето, това е недостатака на всяка 10+ годишна кола. Успех , вече ме изпревариха :D

Потребител
Аватар

Мнение от bingo » 07 Дек 2013, 22:43

Колеги, как да избия полуоската от главината. Свалихме гайката и ударихме голям бой с един здрав чук. Не помръдна с милиметър. Тия шлици са като заварени. Дайте съвет какво да правим? Благодаря предварително на всички отзовали се.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Дек 2013, 21:05

bingo написа:Колеги, как да избия полуоската от главината. Свалихме гайката и ударихме голям бой с един здрав чук. Не помръдна с милиметър. Тия шлици са като заварени. Дайте съвет какво да правим? Благодаря предварително на всички отзовали се.

нагряване с горелка или оксижен (по добре с оксижена , защото нагрява в точка , тоест концентрирано ще нагрее около полуоската и ще разшири метала около нея , за да може да се избие ) и после бой яко с чука .... Само така излизат полуоските , никви преси , никви скоби !
Е тука можеш да видиш как излязоха моите : viewtopic.php?f=8&t=269000&p=3764411&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8#p3764411

Много нагряване и бой с чука за едната (докато хванахме чалъма ) и после около 10 минути за втората ...

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 09 Дек 2013, 23:21

bingo написа:Колеги, как да избия полуоската от главината. Свалихме гайката и ударихме голям бой с един здрав чук. Не помръдна с милиметър. Тия шлици са като заварени. Дайте съвет какво да правим? Благодаря предварително на всички отзовали се.

Мисля, че чука ви е малък вземете голям поне 5кг с дълга дръжка и яко бой, хич няма да и' се плашите.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Предишна

Назад към E36