530d fuel filter- грешка
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
530d fuel filter- грешка
Колеги миналата седмица ми се появи грешка за горивния филтър, изтрих го и гледам, че пак ми се появи. Грешката е само 48... Fuel filter. Да сменям ли горивния филтър или от другаде може да е проблема, защото преди 13000 е сменян и съм карал само с ОМВ нафта с добавка.
Re: 530d fuel filter- грешка
Най-вероятно не филтъра а подгрева му е заминал, което в пари е 400+лв. в ДаруКар 

- hol1gans
- младши ентусиаст
-
iceblast написа:Най-вероятно не филтъра а подгрева му е заминал, което в пари е 400+лв. в ДаруКар
Ако е подгрева, няма ли да изпише грешка за него? Вторник така или иначе колата ще влиза в сервиз, ще ги накарам да ми сменят и филтъра, но според мен не е запишен. Иначе ако е подгрева и ако не го сменя, може ли да ми създаде гловоболия освен да не подгрява нафтата?
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Т.е., забрави за смяната му.
Така и направих
Цената му е 430 лева, като в т.ч. влизат подгревният елемент, горивния филтър и скобата.
П.П. Грешка при горивен филтър, дава само на подгрева. Това е схемата му: http://www.etk.cc/IT/search/selectCar/E ... 3/13_0982/

П.П. Грешка при горивен филтър, дава само на подгрева. Това е схемата му: http://www.etk.cc/IT/search/selectCar/E ... 3/13_0982/
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
atanasov_aa написа:Т.е., забрави за смяната му.Така и направих
Цената му е 430 лева, като в т.ч. влизат подгревният елемент, горивния филтър и скобата.
Напразно не са казали хората, че като дойде зимата, каквото има по колата за правене си проличава. Иначе не те разбрах колега, да го сменям ли ми препоръчваш или да не го сменям?
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Втора рака не е ли варянт ? Щом в 430 влиза и филтъра, сигурно от морга ще се вземе за 80-100 само подгрева.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
Аз, още не съм го сменил тоя подгрез. За сега, не съм усетил дали оказва някакво влияние на работата. Нямам представа и до колко подгрява горивото от филтъра до двигателя и какво влияние оказва. Но за мен не си заслужаваше да дам тия пари за него. Ще чакам, някой който е повече в час, да се произнесе.
Виж, смених, само 6-те подгревни свещи на двигателя и релето за подгрев на свещите, щото даваше грешка на изгоряло реле и 4 свещи. Днес, за първи път видях да ми показва лампата за подгрев на свещите. Но при автомобила, температурата не пада под 10-12 градуса.
П.П. При втората ръка, каква е гаранцията, че ще сработи. Аз за релето на подгревните свещи на двигателя, дадох със 70 лева повече за Беру, за да съм спокоен, че няма да правя процедурата 2 пъти. А при горивния филтър, е по-лесно, само да не са сложени корите.
Виж, смених, само 6-те подгревни свещи на двигателя и релето за подгрев на свещите, щото даваше грешка на изгоряло реле и 4 свещи. Днес, за първи път видях да ми показва лампата за подгрев на свещите. Но при автомобила, температурата не пада под 10-12 градуса.
П.П. При втората ръка, каква е гаранцията, че ще сработи. Аз за релето на подгревните свещи на двигателя, дадох със 70 лева повече за Беру, за да съм спокоен, че няма да правя процедурата 2 пъти. А при горивния филтър, е по-лесно, само да не са сложени корите.

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
ми че то това реле за подгрев на беру аз го сложих като по-евтин вариант ти като по-скъп...колко лева го плати?
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Е как каква ти е гаранцията ? Ако не работи го връщаш много ясно. Ся вече пък ако го поръчваш от друг град и ти го пращат става сложно, но ако на лесно имаш някой морга със съответната кола не виждам какъв е проблема да им го върнеш.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
За него, дадох 150 лева, а за втора употреба ми предлагаха 70-80 лева.miroleskov написа:ми че то това реле за подгрев на беру аз го сложих като по-евтин вариант ти като по-скъп...колко лева го плати?
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
cocosas написа:Е как каква ти е гаранцията ? Ако не работи го връщаш много ясно. Ся вече пък ако го поръчваш от друг град и ти го пращат става сложно, но ако на лесно имаш някой морга със съответната кола не виждам какъв е проблема да им го върнеш.
За това си прав, но при мен в близко разстояние, нямам под ръка втора употреба до момента.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Колега, като смени релето и свещите усети ли някаква разлика в работата или по-точно при паленето на колата? Като цяло доволен ли си смяната? Щот и при мен го има и този проблем.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Аз като ги смених тези неща не усетих никаква разлика нито в паленето нито в работата на мотора...
П.П. Не обичам да имам никакви грешки по колата та затова ги смених

П.П. Не обичам да имам никакви грешки по колата та затова ги смених

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
hol1gans написа:Колега, като смени релето и свещите усети ли някаква разлика в работата или по-точно при паленето на колата? Като цяло доволен ли си смяната? Щот и при мен го има и този проблем.
Ако релето не ти работи много вероятно свещите да не се включат изобщо, което ще означава, че ако стане по-студено ще палиш по-трудно и първата минута колата ще се тресе.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Днеска ми беше първия старт с новото реле.Не тресе и не пуши.Грешка не качва.
Щом са сложили от БМВ значи трябва да има.
Щом са сложили от БМВ значи трябва да има.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2