Смяна на предни седалки от LCI ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne
Смяна на предни седалки от LCI ?
Така захванал съм се с поредното безумие
Предни седалки спортни от LCI напълно електрически с памет и подгрев ми изпаднаха и искма да сменя мойте полу ел. и така...
Но има една тънка подробност седалките са от деснячка и само шофиорската е с памет (демек наша пасажерска
) и искам по някакъв начин да я завъртя.
Ясно ще завъртя шейните от едната на другата но остава проблема с копчетата които трябва да се заъртят някъкси и те. Някой превил ли е такава галимация или....

Предни седалки спортни от LCI напълно електрически с памет и подгрев ми изпаднаха и искма да сменя мойте полу ел. и така...
Но има една тънка подробност седалките са от деснячка и само шофиорската е с памет (демек наша пасажерска

Ясно ще завъртя шейните от едната на другата но остава проблема с копчетата които трябва да се заъртят някъкси и те. Някой превил ли е такава галимация или....

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Смяна на предни седалки от LCI ?
nik0las написа:Така захванал съм се с поредното безумие![]()
Но има една тънка подробност седалките са от деснячка и само шофиорската е с памет (демек наша пасажерска) и искам по някакъв начин да я завъртя.
Търсиш седалка на които копчетата са отляво,само пласмасата с копчетата незнам дали някой ще се навие да я даде отделно от седалката.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Ти първо ги подкарай да работят, че и там ще имаш филм. Ще има теглене на кабели и lin шини.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
iceblast написа:Според мен ще преживееш, че нямаш памет
Абе, много е полезна паметта.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Интересно ми е как ще се подкарат седалките - според мене ще бъде тегава работа
bmw545i написа:iceblast написа:Според мен ще преживееш, че нямаш памет
Страшно, особенно за човек, който сам си кара колата. Моята памет я ползвам като вляза с лаптопа, цъкам 2 и седалката е максимално назад и надолу за да имам място да ръчкам, и после 1 за да си върна старото положение

Виж ако са 2ма човека, каращи колата е удобно защото се нагласява всичко според ключа.
Подкарването на седалките няма да е толкова трудно, хубаво е да се отрежат буските от колата донор и после трява да опъне няколко кабела до модула и да смени ВО-то + прекодиране и нещата трябва да тръгнат.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
iceblast написа:bmw545i написа:iceblast написа:Според мен ще преживееш, че нямаш памет
Страшно, особенно за човек, който сам си кара колата. Моята памет я ползвам като вляза с лаптопа, цъкам 2 и седалката е максимално назад и надолу за да имам място да ръчкам, и после 1 за да си върна старото положениеВярвай ми, моге да живея и без това.
Виж ако са 2ма човека, каращи колата е удобно защото се нагласява всичко според ключа.
Подкарването на седалките няма да е толкова трудно, хубаво е да се отрежат буските от колата донор и после трява да опъне няколко кабела до модула и да смени ВО-то + прекодиране и нещата трябва да тръгнат.
И жена ми я кара. Огледала, седалка и всякакви настроики се наместват - приказка.

- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
iceblast написа:Жените не трябва да пипат колите на мъжете си, купуваш и друга

Намерих панел с бутони за лява седалка такаче утре се захващам с работа да ги въртя

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
С интерес ще следим ,така че драскай по едно редче ...
Ще трябва да врътнеш и модулите и ако не се лъжа имаше някаква игра с кабелите, защото имаше някакви аномалии с контрола на седалките, ти цъкаш едната, а тя другата се движи 

- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
Така днес цял ден се разправях и ги разкостих яко...
без да изпадам в детайли мога да кажа че дедалките са еднакви и разликите идват само от страчните панели, даже ако са еднакви панелите разлики няма в седалките структурно и модулно.
Раради паметта на дясната седалка при мен имаше ралика към окабеляването към моторчето за регулиране имаше една букса повече но кабелите бяха взимно заменяеми и просто ги размених с лявата седалка. Относно модулите на седалките и 2та бяха еднакви дори и по партномер и по номера на буксите към тях.
Имам съмнение че седалките са ми от различни коли защото главните букси на седалките са различни в смисъл на едната седалка има 4 буксу а на другата е само една, но като се загледаш виждаш че четруте като се подредяд една до друга оформят другата единична букса....
Следваща стъпка е да сваля една седалка от колата да видя буксите дали ще съвпаднат....
без да изпадам в детайли мога да кажа че дедалките са еднакви и разликите идват само от страчните панели, даже ако са еднакви панелите разлики няма в седалките структурно и модулно.
Раради паметта на дясната седалка при мен имаше ралика към окабеляването към моторчето за регулиране имаше една букса повече но кабелите бяха взимно заменяеми и просто ги размених с лявата седалка. Относно модулите на седалките и 2та бяха еднакви дори и по партномер и по номера на буксите към тях.
Имам съмнение че седалките са ми от различни коли защото главните букси на седалките са различни в смисъл на едната седалка има 4 буксу а на другата е само една, но като се загледаш виждаш че четруте като се подредяд една до друга оформят другата единична букса....
Следваща стъпка е да сваля една седалка от колата да видя буксите дали ще съвпаднат....
Последна промяна nik0las на 10 Дек 2013, 20:24, променена общо 1 път
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Май са ти измръзнали и ръцете а? 

Only dead fish follow the stream...
- nik0las
- кандидат ентусиаст
-