Появява се пулсиране при ускоряване

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Появява се пулсиране при ускоряване

Мнение от sawion » 26 Юни 2013, 22:43

Здравейте колеги, от около месец ми се появяват пулсации при ускорение или по-точно колата ускорява супер за 2-3 секунди след което леко отпуска за секунда и пак започва с ускорението. Както казах получават се един вид пулсации. На ИНПА гледах живите данни и налягането на турбото достига максимума за секунда и изведнъж спада на половина на графиката след което пак достига максимума и пак намалява на половината. Точно тогава се получават пулсациите от което следва, че електрониката спира горивото или пък връща геометрията на турбината за да не пренадува. Като грешки са ми запаметени следните две:
1.jpg

знам, че едната е за може би заминаващ си дебитомер, но другата я дават за кофти дюза а по данните на инпа дюзите са горе-доло наред ето и снимка:
5.JPG

може ли евентуално това да е от недобре работещ клапан за управление на геометрията на турбото (моята е с вакуум) или пък датчика за налягане в колектора нещо се шашка?

Дали заради дебитомера може да прави това?
Някъкви идеи или някой с подобни проблеми?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Появява се пулсиране при ускоряване

Мнение от Taruno » 26 Юни 2013, 23:05

Вземи си един контактен спрей и почисти дебитомера и пробвай, другия вариант е МАХНИ го игрнорирай грешката и пробвай пак.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525d

Мнение от daskaloff » 28 Юни 2013, 8:41

недейте така с контактен спрей, има си специални спрейове за дебитомери........... а хората казват изрично да не се ползва контактен спрей и ВД40 за дебитомери..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 28 Юни 2013, 17:56

Еми моя спрей е MAF contact spray cleaner трябва да видя марката но MAF е дебитомер

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 28 Юни 2013, 20:56

Да трябва правилен спрей - обикновено МАF спрея е етилов алкохол който се изпарява без да оставя някакви замърсявания за разлика от други мазнотии с които ще си разсипете дебитомерите.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 29 Юни 2013, 23:36

Имах този проблем,преполагам че и твоя е същия.Като дам повече газ и колата въбрира при ускорение.
Мислех че идва от трансмисията.Рецилкирал съм 6те дюзи и колата заспа. С инпа не даваше некви отклонения.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 30 Юни 2013, 17:56

ами мойта не вибрира, просто не ускорява както преди и самото ускорение става на тласъци когато е на висока скорост (4, 5, 6-та) и с обороти около 1700-3000 при подадена повечко газ. Оказа се, че е от дебитомера. Разкачих му буксата и колата откачи. Започна да ускорява зверски - както едно време... Днес щях да опитвам с чистене но нямам такъв сокет за да сваля дебитомера, така че остава за утре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 08 Дек 2013, 11:21

какво стана колега оправи ли се само със чистене или нов , и след като се сложи нов трябва ли някакво инициализиране или не
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от bezdomnia » 08 Дек 2013, 12:03

според мен ти е пукнат колектора и от там смучи въздух

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 08 Дек 2013, 14:13

sawion написа:Здравейте колеги, от около месец ми се появяват пулсации при ускорение или по-точно колата ускорява супер за 2-3 секунди след което леко отпуска за секунда и пак започва с ускорението. Както казах получават се един вид пулсации. На ИНПА гледах живите данни и налягането на турбото достига максимума за секунда и изведнъж спада на половина на графиката след което пак достига максимума и пак намалява на половината. Точно тогава се получават пулсациите от което следва, че електрониката спира горивото или пък връща геометрията на турбината за да не пренадува. Като грешки са ми запаметени следните две:
1.jpg

знам, че едната е за може би заминаващ си дебитомер, но другата я дават за кофти дюза а по данните на инпа дюзите са горе-доло наред ето и снимка:
5.JPG

може ли евентуално това да е от недобре работещ клапан за управление на геометрията на турбото (моята е с вакуум) или пък датчика за налягане в колектора нещо се шашка?

Дали заради дебитомера може да прави това?
Някъкви идеи или някой с подобни проблеми?

Vibration control adaptation too low - wiring,connectors,intake/fuel system,injectors,HO2s,MAF sensor,ETC sensor,ECM
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

Назад към Е60/Е61