ниско налягане в DPF
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
ниско налягане в DPF
Колеги някои имал ли е такъв проблем?двуцевката започна да почернява,ходих на диагостика в Мкар казаха няма грешки ама налягането в ДПФ е ниско.може би е разпробит или нещо такова.дпф си е цял свалих го и го почистих,дори смених датчика за налягането но ауспуха пак си е черен .някакви идеи
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Re: ниско налягане в DPF
don_toti написа:Колеги някои имал ли е такъв проблем?двуцевката започна да почернява,ходих на диагостика в Мкар казаха няма грешки ама налягането в ДПФ е ниско.може би е разпробит или нещо такова.дпф си е цял свалих го и го почистих,дори смених датчика за налягането но ауспуха пак си е черен .някакви идеи
Колега, щом си сигурен че DPF-а е там, и си сменил датчика виж буксата отляво на двигателя където е датчика и тръбата за налягането. Самата букса която влиза в дачтика се разглобява и виж кабелите вътре - при мен се бяха протрили и даваха на късо. От там ти дава 0-лево налягане

Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
А, от замърсена букса, може ли да го прави?
- bijuto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5GT F07 530 xDrive 258hp
don_toti написа:Колеги някои имал ли е такъв проблем?двуцевката започна да почернява,ходих на диагостика в Мкар казаха няма грешки ама налягането в ДПФ е ниско.може би е разпробит или нещо такова.дпф си е цял свалих го и го почистих,дори смених датчика за налягането но ауспуха пак си е черен .някакви идеи
ДПФ-а прави ли регенерация ?
DRAG_BG написа:маркуча до сензора ?
На място пуши ли ?
Маркуча го огледах здрав ми се вижда,мисля да сваля тая букса и нея да почистя.колата видимо не пуши дори и с газ до ламарината но ауспуха е черен.
atanasov_aa написа:А, от замърсена букса, може ли да го прави?
колега мисля че ти някаде също споменаваш за ниско налягане в ДПФ.откри ли проблема
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Грешката, излезе три пъти. Не съм и обръщал внимание. Но това, бе преди смяната на подгряващите свещи и реле. След това, не е закачана. За сега, съм спрял да му обръщам внимание. Що се отнася до регенерация, тя от време на време си върви. Имаше някъде в нета информация по чуждестранни сайтове, но преди го открих по номера на грешката. Ако ми попадне, ще го сложа тук.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
При мен също ауспуха е черен,но DPF си регенерира.Оказа се ,че DPF е подменян,но катализатора е "избушен" и затова почернява.
9 мнения
• Страница 1 от 1