Megaparts.bg - шефът налита на бой

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Megaparts.bg - шефът налита на бой

Мнение от taratora » 06 Дек 2013, 11:29

vicho написа:Да не се окаже, че колегата vasstop (незадоволения купувач), и той има морга, че ще стане ебаси калабалъка! :mhihi:

Не търсете под вола теле ;) С vasstop се познаваме лично, няма никакъв собствен бизнес, най-обикновен "бачкатор" си е :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 06 Дек 2013, 11:29

drago_pavlov написа:Aма всички защитаващи моргата, удобно пропускате факта, че човека се е обадил преди да отиде и са му казали да отиде, а после като е отишъл са го отпратили...

... написа:
Потвърдиха ми по телефона и понеже бях наблизо, бях там в следващите пет минути.

Е какво се промени през тези 5 минути, че са го отпратили???

Никой не защитава моргата, не ме разбирайте погрешно. Още от първия ми пост в темата написах, че и 2те страни са виновни за грозната случка.

Потвърдили са по телефона, че я имат частта. Не се знае викнали ли са го или не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 06 Дек 2013, 11:38

В крайна сметка, целта на колегата е да се оплаче от дадена фирма. Оплака ни се. Благодарим му, че ни разказа за случилото се. Ще го имаме предвид. За мен темата се изчерпа. Мисля, че само ЕС в Брюксел биха могли да обвинят една от 2те страни. Аз не мога.
Последна промяна exvitermini на 06 Дек 2013, 11:43, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Дек 2013, 11:43

Vra4anin написа:Замислете се и ще видите, че е така. Тези пратки които трябва да се подготвят са поръчани от хора, които са дали заявка ПРЕДИ неговото обаждане - по-рано същия ден или дори предишни дни. Т.е. тези 60 пратки за образно казано 60 различни души, които чакат повече време от потърпевшия. Тези хора от моргата трябва да подготвят първо тези пратки и след това този човек, просто спазват ред. Идването на крак в моргата на потърпевшия не му дава предимство или приоритет на този човек, пред хората поръчали от други градове части. И това всичко се развива в последните минути на работния ден, не забравяйте този факт.

Колкото и да се замислям не мога да измисля как даден клиент може да знае, че там където отива (в работно време!) има много работа :dunno:
Еми като имат толкова много работа да си немат още хора :wave:

Просто по никакъв начин не мога да оправдая това поведение, при положение че е отишъл в работно време след уговорка по телефона.

exvitermini написа:В крайна сметка, целта на колегата е да се оплаче от дадена фирма. Оплака ни се. ... За мен темата се изчерпа.

:yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Дек 2013, 12:27

Vra4anin написа:Брат, няма какво да измисляш, то е написано черно на бяло - те хората от моргата са си му го казала, че имат да подготвят 60 пратки за Еконт. Нима Ти и "потърпевшия" тези 60 пратки ги пренабрегвате и не ги считате, че това са реално други клиенти, направили поръчка преди "потърпевшия" :dunno: :shock: Жалко ако така разсъждавате.

Казали са му, но след като е отишъл на крак, а не по телефона, 5 минути по-рано ;)

Vra4anin написа:Не знам какво работиш ти (работник на някой частник ли си, в държавна институция ли си, собствен бизнес ли въртиш, нелегален от сивата икономика ли си) и честно казано НЕ Е моя работа да знам :yes: НО, днешно време в България да се опитваш да развиваш самоинициатива (частен бизнес), да имаш няколко души персонал, заплати, осигуровки, бумаги със счетоводство, отделно другите разходи като наем (евентуално), ток, вода..... това УБИВА на много хора самоинициативата в зародиш.

От една страна работя и съм служител, от друга страна съм "частник" и "въртя" собствен бизнес. А от трета страна съм потребител като всички останали.
Не може да си изгониш така клиента, каквото и ще да става.
Може би разсъждавам така, понеже клиентите с които работя са 90% от ЕС и сумите са с много нули, като цяло взаимоотношенията на много различно ниво... Но все пак дори в ежедневието си трябва да се стремим към едно по-високо ниво... Не може да е 2013-та, а ние да живеем в 1993-та и да се примиряваме с обслужване като на битака...

Относно държавата и бумагите... Това няма нужда да се коментира, просто поредното ненормално нещо в държавата ни...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 06 Дек 2013, 12:27

Такава постъпка няма оправдание!Тоя щеше да е без обява и профил в този форум при подобна постъпка.

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 06 Дек 2013, 14:08

Това нещо ми виси в офиса, някой хора трябва да го научат наизуст...а тия с моргите заслужават само НАП и Данъчните всеки месец!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 06 Дек 2013, 14:10

LiTtLeRoCk написа:Такава постъпка няма оправдание!Тоя щеше да е без обява и профил в този форум при подобна постъпка.

а нямаше ли първо да попиташ другата страна?
точно пък ти винаги ги търсиш, или поне такова усещане оставяш в хората, така че това изказване малко надуто прозвуча.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 06 Дек 2013, 14:32

ама как се хванахте за тия 60 пратки и условията за опаковане на ЕКОНТ та да защитавате пещерняка-моргаджия...
А наистина е много лесно да е сложи едно съобщение от моргата, че пратки по интернет, поръчани след 14:00(примерно) се изпращат на следващия ден(по принцип). Реално, ако е направил заявката в 17:15 и е единствената за деня, куриерът ще я вземе и тя ще пристигне при клиента по-рано и той дори ще е по-доволен.

Въобще в развитите пазарни икономики тия неща се знаят и не е случайно, че там персонала и управата редовно ходят на всякакви курсове.

иначе - ДА, темата и за мен се изчерпи :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 06 Дек 2013, 16:07

Vra4anin написа:... а дори не се опитвате да се поставите в другата ситуация на ПРОДАВАЧ :|

хайде сега внимателно прочети постовете ми по темата и ще видиш, че не само се поставям на мястото на продавача, а давам и пример как от създалата се неудобна ситуация да се излезе с финес и един доволен клиент.

60 пратки...като знам магазините за електронни компоненти колко пратки имат и как няма грешка и мрънкане и как има клиенти за по 5 резистора, който струват около 10-20 стотинки общо и че тези резистори се слагат в пликче, на което има етикет, който се печати на момента и това се изпраща по куриер и такива поръчки на ден обработват по няколко стотин... говоря за български фирми, не за mouser - да не си помислите нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 06 Дек 2013, 19:42

Vra4anin написа:Продължавам да стоя зад тезата си "каквото повикало - такова се обадило". Агресията е породила агресия - клиента вижда, че няма да му изпълнят желанието на мига, след което заплашва, че ще се оплаче от тях, което поражда противодействието - шефът на моргата заплашва него. Бумеранга се връща обратно, това е всичко. Два остри камъка брашно не мелят. Ако клиента беше по-така, нямаше да се прави на интересен да заплашва, че ще се оплаква от тях в някакъв форум и оня нямаше да го насоли. Толкова е просто :)

Точно проблема в клиента е, че си е позволил (както казва Драго Павлов) нивото на комуникация да слезе много ниско (заплахата, че ще се оплаче от тях), от там е започнал същинският проблем, според мен.

+1 :yes:
Клиентът може и да е л..но,няма какво да се лъжем,....както има клиенти и Клиенти :idea: :!: :!:
Но...търговецът трябва да знае културен и елегантен начин да "отсвири" клиент,с когото по някакви причини не му се занимава!!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 06 Дек 2013, 22:12

Doberman_vas написа:
LiTtLeRoCk написа:Такава постъпка няма оправдание!Тоя щеше да е без обява и профил в този форум при подобна постъпка.

а нямаше ли първо да попиташ другата страна?
точно пък ти винаги ги търсиш, или поне такова усещане оставяш в хората, така че това изказване малко надуто прозвуча.

И как точно някой ще се оправдае, че е скочил на бой?Мога да ти кажа, че такова поведение не ме учудва въобще.
Нищо надуто няма в думите ми, просто не понасям, някой да се държи по подобен начин пренебрежително и надменно.А смея да твърдя, че голяма част от собствениците на морги и авто-борси се държат по подобен начин.
Да.Прав си, че бих потърсил другата страна, но след подобно развитие на събитията надали ще има какво да се каже.

Ето какво е споделил друг техен клиент на страницата им у фейса:
Съжелявам но съм искрен! Дойдох при Вас за покупка но дори двама служители ме накараха да чакам посочено на вън. Почувствах се като крадец и си тръгнах.А би трябвало клиента да е най важният. Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 07 Дек 2013, 0:36

Врачанин, тея от моргата роднини ли са ти ?
Наистина ли не се усещаш какви глупости пишеш ?
Имали 10000 милиона пратки, ми това какво ме ебе мен като ида да си купя нещо ?
Било минути преди края на работния ден, ама той свършил ли е бил или е имало още 30 минути ?
Ти като идеш в някой магазин 30 мин преди края казват ли ти няма да ти го дадем .. ела утре, че деня ни свърши.
Или примерно имаме да метем и чистим 1 час и вече не продаваме нищо.
Има си работно време пич .. до последната минута може някой да влезе и да си купи.
А пратките не са проблем на клиента.
Хваща един чирак цял ден да ги опакова и праща, другите да продават.
Ебати бизнес мисленето имат някои хора ....... :dunno:
Някои хора не винаги имат време и като знаят, че нещо работи до 6 те разчитат да идат в 6 без 10 и да си свършат работа.
Същите те са може би до 5 и 30 на работа и стоят и бачкат, а не гонят техните си клиенти в 5, че да идат при другия по-рано.

п.п. и е напълно логично, когато има още от работния ден и ти откажат нещо или се правят на интересни да поискаш да говориш с шеф/управител
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 07 Дек 2013, 9:07

Тая дръжка нова струва 8 лева......нямам думи....

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 07 Дек 2013, 9:32

Човек с пари в ръката, който ти е дошъл на крака не се връща!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата