Кражби

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 (E53) facelift
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: sport package 3.0D

Re: Кражби

Мнение от eLiTyY » 05 Дек 2013, 11:57

И аз се надявам да не ме мотаят от каското ще видим какво ще стане :( еййй много ме е яд :banghead: :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eLiTyY » 05 Дек 2013, 15:39

TurboDieselComby написа:Не искаха ли да отидеш до тях с документите и ключовете? Седем месеца си е над половината от времето, платила ли си цялото каско или си на вноски.

Друг фактор е дали застрахователната ти стойност е равна на тази по Шваке. Ако е надценена вероятно няма да ти платят повече от нормата вземайки в предвид овехтяването за тези 7 месеца.

Абе тегава работа. Ако вземе да се намери е най-добре. Застрахователя ще ти плати ремонта на ключалка и т.н.

Да аз с документите и ключовете отидох...всичко остана при тях и казаха, че ще изчисляват цената по шваке. А застрахователната стойност е по-ниска от тази на шваке доколкото проверих. Незнам сега полицията колко време ще ме мота и кога ще ходя за каското...а колата да я намерят нямам никакви надежди :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 05 Дек 2013, 19:36

А дано се минат ама надали.

Преди време като ми крадоха сюва го върнаха заедно с една Е90ка. Но тогава май имаше акция срещу застрахователя, и явно си бяха платили ...
След това сложих една допълнителна аларма която ме спаси още два пъти. Но след всеки опит по един месец ми стоеше в сервиза.

Накрая ми омръзна и почнах да я оставям на платен паркинг.

А има коли които знам че не могат да се крадът.

Полицаите които я намериха тогава носеха една тетрадка с колите които се издирват, та те забелялали странно паркирани и хоп. На мен чак не се вярваше (по скоро някой им е казал идете там). Бяха минали 19 дни от кражбата. Полицията ми звънна към 22часа, бяхме седнали в някаква кръчма. Като казаха, че са я намерили някак си не се зарадвах, а по скоро се подразних.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eLiTyY » 06 Дек 2013, 13:21

За мен мисля, че е по-добре да я намерят защото от каското така или иначе ще съм назад с парите..много пари съм влагала по колата да не говорим, че 3 дена преди кражбата и сложих чисто нови гуми за 2000лв и ги подарих на тия измекяри :) :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
Мечтае да кара: M4
Детайли за колата: MPPSK

Мнение от bangelov » 06 Дек 2013, 14:00

Искрено съжалявам за случката :( Дано да се намери колата :arrow: Един съвет от мен да ги натискаш застрахователите понеже имал съм няколко допира с тях и винаги без многократна инициатива от моя страна няма да си мръднат пръста. Ако трябва всеки ден им звъни да ги питаш какво става и да искаш срокове, а ако в най-лошия случай се заядат за нещо си наеми адвокат занимаващ се в тази област.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eLiTyY » 06 Дек 2013, 15:45

Не трябва ли първо да ми дадат протокол от КАТ и тогава да натискам тия от каското сега и да им звъня какво ? Съжелявам но съм невежа в този случай направо незнам какво да правя :(

Потребител
Аватар
Кара: bmw 520d e61
Мечтае да кара: bmw X5 M5
Детайли за колата: no comment

Мнение от sashko_sashko » 13 Дек 2013, 11:16

на 1 срещу 2 декември през ноща откраднаха и моята кола 520д 2008год. от софия младост4 (намериха я на люти дол община мездра същата нощ) колата отвътре беше избушена почти цялата, търсили са джипиеса , най интересното е , че 20 дни по рано откраднаха на шурето джипа Бмв x5 2008год. пак от младост4. и я бяха оставили на паркинга на хотела на правец (хотела на златев лукойла) по същия начин изтарбушена отвътре цялата с избит патрон , късмет че не са намерили джипиеса по него откриха колата. да ви кажа и двете ни коли са с пълно непрекъсвано каско в армеец. крадците изобщо несе съобразяват къде и при кого е застрахована изобщо несе трогват.друго което мога да кажа на всички пострадали е че колите пътуват посока ботевград , враца....
http://www.dariknews.bg/view_article.ph ... id=1183122
http://konkurent.bg/article/7656/zadurj ... -ot-sofiia
http://www.tribali.info/bg/zaloviha-kra ... p2NJeL6RmY

ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН, КОЛЕГИ ДРЪЖТЕ СИ КОЛИТЕ НА ПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! В МОМЕНТА МНОГО АКТИВНО СЕ КРАДАТ ОСНОВНО БМВ И АУДИ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eLiTyY » 13 Дек 2013, 14:13

поне са я намерили браво :) за моята няма и вест...и така и ще си остане сигурно

Потребител
Аватар

Мнение от sashko_sashko » 13 Дек 2013, 15:57

eLiTyY написа:Не трябва ли първо да ми дадат протокол от КАТ и тогава да натискам тия от каското сега и да им звъня какво ? Съжелявам но съм невежа в този случай направо незнам какво да правя :(

служебна бележка ти трябва или удостоверение или протокол няма значение от районното управление където е заведена колата че ти е открадната и с тази бележка при застрахователя , предполагам са ти казали вече и сте задвижили нещата.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Яну 2014, 22:37

А в случай, че не се намери и служебна бележка за пред данъчните, че иначе няма откачане от тях.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от iramira » 10 Яну 2014, 8:09

Здравейте, колеги! Изгорях и аз. Вчера ми откраднаха БМВ 1 от Мнастирски ливади. Много ме е яд! Не съм я карала дори 3 месеца. Точно почвахме да си свикваме на возията и хоп! Сега мъжът ми се е втресъл, защото неговата е 5. Ако вземат и неговата кола ще се придвижваме с ДАПа :confused:

Потребител
Аватар

Мнение от sashko_sashko » 10 Яну 2014, 18:35

iramira написа:Здравейте, колеги! Изгорях и аз. Вчера ми откраднаха БМВ 1 от Мнастирски ливади. Много ме е яд! Не съм я карала дори 3 месеца. Точно почвахме да си свикваме на возията и хоп! Сега мъжът ми се е втресъл, защото неговата е 5. Ако вземат и неговата кола ще се придвижваме с ДАПа :confused:

ей много е кофти, затова пазете си колите само на платени паркинги..... защото ще се върнат и за 5 :)

Потребител
Аватар

Мнение от iramira » 11 Яну 2014, 10:32

Вероятно това си помислиха и застрахователите, защото сложиха допълнителен джипиес. Сега се почва едно ходене по мъките.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: X5

Мнение от bestlap » 16 Яну 2014, 14:18

Добре при случай на кражба ако колата има авто каско на сумата която е оценена ли ще ни дадат или част от нея ? :conf:

Потребител
Аватар

Мнение от sashko_sashko » 17 Яну 2014, 10:28

от 3 до 6 месеца се чака и се прави преизчисление от застрахователя, във всички случаи се изплаща по малко от застрахованата стойност

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум