Megaparts.bg - шефът налита на бой

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: Megaparts.bg - шефът налита на бой

Мнение от Maxmadness » 05 Дек 2013, 16:35

Cyberloner написа:и аз съм се натъквал на идиоти по моргите, ама като ме видят 2 метра и 130 кг не им идва като естествена реакция да се дървят много много. Иначе е факт, че на повечето места отношението е "Тука е дошъл нЕкъф да се опита ме преметне, е са ще му покажа аз на него" вместо да бъде "Я, клиент! Я, кинти! Я да видя как да му продам нещо та моите кинти да си дойдат в моя джоб, а не да седят в неговия, пък може и още някого да доведе".

колега exvitermini не са прави, най елементарното в случая би било като дойде въпросният шеф да защити служителя си като каже на клиента колко са заети, да му се извини, че няма да могат да го обслужат в момента, след това да му запише координатите и какво иска да си купи и да му прати чарка по куриер с наложен платеж, като разходите за доставка са сметка на моргата. Така или иначе за тая част дето тежи 100 грама куриера ще вземе 1-2 лева максимум, което е НИЩО в замяна на рекламата, която ще получи след като този доволен клиент напише колко е доволен от обслужването и т.н.

Та по темата:

Мегапартс - там да не стъпвате
megaparts - там да не стъпвате
MEGAPARTS.BG - там да не стъпвате
mnenie
мнение
mnenia
авточасти
втора употреба
АВТОЧАСТИ ОНЛАЙН
MEGAPARTS.BG - АВТОЧАСТИ ОНЛАЙН, НА НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ В БЪЛГАРИЯ
Автоморга, авточасти втора употреба, авточасти втора ръка
АВТОЧАСТИ ОНЛАЙН, НА НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ В БЪЛГАРИЯ

НЕ ХОДЕТЕ ТАМ !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 05 Дек 2013, 17:50

exvitermini написа:Така е прави сте, мегапартс са се оакали! Но за мен, прибийте ме ако щете, и колегата който е търсил частта е виновен. Дори им е казал, че ще остави негативен коментар. Той всякакси се е опитал да стане неговата, дори със заплаха за коментар в страницата им. Може и да ги е мързеяло да търсят частта. Но ако наистина са имали да обработят пратките? Може би не са искали да закъсняват да се приберат от работа вкъщи при семействата си. Само ще гадаем. Аз не заставам на ничия страна. Аз не мога да разбера как да звема отношение, след като се е изказала само едната страна? Знам ли не е ли имало словестни атаки между 2те страни? :yes:

Аз не мога да се съглася с теб!
Момчето се е обадило по телефона и са потвърдили, че имат дръжката. Нормално е той като отиде там да е с намерението, че ще се върне с дръжка и си я иска. Още повече, че както каза колегата по-горе той е клиент и няма значение, дали ще остави 2 или 5лв!
Бизнес не се прави по този начин!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 05 Дек 2013, 17:55

A после се реве.......във България няма пари.....Не господа пари има и то АДСКИ МНОГО ПАРИ ИМА . Това че държавата е пълна с идиоти и мързеливи олигофрени дето не знаят как да получат въпросните пари не означава ,че пари няма !! И после "кризата" била виновна . Не виновен е изцяло манталитета на българина ! Ама иначе все ни е "голям "все с немците искаме да се мерим . :banghead:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 05 Дек 2013, 19:26

bum_bum написа:Абе какво означава "не могат сега".. човека носи пари. Ако ще 20 стотинки да са, ако ще лев, два, пет все тая. :dunno: Как няма да ми се разправя да търся нещо? Ако не потърся тая дръжка нали ще ми седи още някакво време а това са пари, които мога да взема сега. Явно много хора смятат, че 2лв или 5лв не са пари. А после пискат "криза е".

Поне мойте виждания и разбирания са такива ама тук явно се смята че ако прекалено много угаждаш на клиента нещо не ти е чиста работата. Какъвто и бизнес да съм имал някога никога не съм връщал потенциален клиент, ако ще и 10 стотинки да ми донесе. Защо да не ги взема аз, а някой друг?

В случая си абсолютно прав!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 05 Дек 2013, 20:47

Ае пичове, а дали монетата няма 2 страни?
Много бързо ги наредихте тия от моргата. Прави, не прави на нашият герой също не му прави чест да заплашва. Клиента винаги би трябвало да е прав ама има адски наглеци и досадници. По някога свободното слово си става свободия, а това е доста зле като цяло.
А това че давате ъкъл как се прави бизнес на моргаджията, проблема си е изцяло негов.
Затова според мен е редно или да се уведоми другата страна, или да се махне темата. И аз мога да разкажа някоя случка, 5 приятели да драснат по 1 ред и да вменим виновност на някой без да знаете моите мотиви.
Един от най-добрите примери е именно темата за некоректните във форума където модераторите винаги търсят и другата страна!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 05 Дек 2013, 22:46

Doberman_vas написа: Клиента винаги би трябвало да е прав ама има адски наглеци и досадници.

То това никой не го спори, ама след като аз съм дошъл при теб да оставя пари, а ти си там, заради пари, ще търпиш капризите ми :) Ти ще проявяваш своите, когато дойдеш да оставиш пари при мен. В противен случай пари няма да видиш :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Дек 2013, 1:30

Да не се окаже, че колегата vasstop (незадоволения купувач), и той има морга, че ще стане ебаси калабалъка! :mhihi:

Напомня ми на един случай във Враца, където шеф на една морга беше накарал друг да свали 2 двигателя и да ги прати по еконт. Явно добре си е изиграл картите, защото измамата беше налице и после имаше страшна разправия. В крайна сметка го отнесе един циганин, който е бил бушон, ама карай да върви.

:mhihi:

Смях в залата, а че има некоректни бизнесмени - това ние много добре го знаем! Като се понаядът и им идва палъра, ама то вали-вали, па зАпре... :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 06 Дек 2013, 2:01

Той е казал, че не може утре, ама и те са казали, че не могат днес (17:25 е било, почти края на работния ден)

Искам да попитам кога ще се спре с българската простотия, че останат ли 40 минути до края на работния ден, то вече НЕ се работи. Има официално работно време. Обявено е , че от толкова до толкова часа магазина/заведението/офиса и т.н работи. Значи работи до последната минута. А не (винаги!) да се гонят клиентите, защото някой го мързи да работи вече. Тогава да си направят по-къс работен ден. Лошото е, че това е масова практика, ама после същите тея мрънкат, че нямат пари. :kuku: :kuku: Как ще имат пари с това отношение, гонене и мръзел? :conf: Особено в частна сфера за клиент се седи дори и в извънработно време! Но е по-лесно всички тези частници да се оплакват колко е зле и нямат клиенти, но в същото време отношението на повечето места е като описаното в темата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 06 Дек 2013, 9:09

Element написа:
Той е казал, че не може утре, ама и те са казали, че не могат днес (17:25 е било, почти края на работния ден)

Искам да попитам кога ще се спре с българската простотия, че останат ли 40 минути до края на работния ден, то вече НЕ се работи. Има официално работно време. Обявено е , че от толкова до толкова часа магазина/заведението/офиса и т.н работи. Значи работи до последната минута. А не (винаги!) да се гонят клиентите, защото някой го мързи да работи вече. Тогава да си направят по-къс работен ден. Лошото е, че това е масова практика, ама после същите тея мрънкат, че нямат пари. :kuku: :kuku: Как ще имат пари с това отношение, гонене и мръзел? :conf: Особено в частна сфера за клиент се седи дори и в извънработно време! Но е по-лесно всички тези частници да се оплакват колко е зле и нямат клиенти, но в същото време отношението на повечето места е като описаното в темата.

А прочете ли, че трябва да обработят 60 пратки за Еконт? Къде пише, че спират да работят в 17:25.
Гледайте на нещата мащабно.

Значи, ако имам бизнес, трябва да търпя всякакви луди, така ли? Да, да! Някой хора просто прескачат границата. Мършите не са само сред собственици на бизнес, ами и в клиентите им! Просто не трябва с един пример да се слагат всички под общ знаменател.
И съм сигурен, че всеки от нас в определена ситуация би си изпуснал нервите... зависи на кой къде му е границата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Дек 2013, 9:19

Ами ако аз съм се разкарвал за нещо което ми казват че го има, после не искат да ме обслужат, ще сменя моргата! Ще отида там където ще ми обърнат внимание и ще ми вземат 2, 5 , 10 лв.
Щом не ми обръщат внимание, повече не се връщам и много ясно им правя лоша реклама.
Тия дето не се подчиняват на пазарните закони, губят позиции рано или късно. :no:
п.п. Прочетох темата във ФВ форума. Ама и тия не се шегуват, направиха му яка "реклама". Като пишете в гугъл мегапартс и на второ място е темата за боя :mhihi:
Последна промяна Ivo_Borisov на 06 Дек 2013, 9:46, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Дек 2013, 9:44

exvitermini написа:А прочете ли, че трябва да обработят 60 пратки за Еконт? Къде пише, че спират да работят в 17:25.

Ми да слагат катинара и да си ги обработват...
Човека се е обадил, те са му казали да дойде, и после го отпращат... Бахти мизерниците...

exvitermini написа:Значи, ако имам бизнес, трябва да търпя всякакви луди, така ли? Да, да! Някой хора просто прескачат границата. Мършите не са само сред собственици на бизнес, ами и в клиентите им! Просто не трябва с един пример да се слагат всички под общ знаменател.

Ако имаше бизнес щеше да знеш, че трябва да търпиш много работи.
Като не искаш да търпиш, хващаш се някъде на работа от 8 до 5, живуркаш си със заплатката и така.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Дек 2013, 9:59

Тези проблеми обикновено са двупосочни,
От една страна имаме клиент който понякога,ама само понякога е агресивен в стремежа си да получи това което иска и се позовава на правата си,от друга страна имаме собственик който никога не е посещавал курсове за мениджъри и как да ръководи бизнес,често подобни "магазини" са си с чисто феодални привички.
А има и нещо друго,често подобни морги не плащат данъци върху продажбите си,неясен приход на части+ типично българската черта че като имам някой лев повече в джоба,всякаква измет като клиенти дето ми се влачат са досадници и трябва да са щастливи ако разполагат с моето благоволение...
Я ги вижте арабите какви са от друга страна,при тях думата "няма" не съществува,влизаш в някакъв мръсен магазин за части,на рафтовете се мъдрят някакви части с неясно предназначение ,но влизайки там,ония ти обяснява "Имаме го,отивам да го взема от склада" и минава по всичките си колеги да го търси за да ти го достави,все едно се връща от "склада" :mhihi:
По принцип автора на оригиналното оплакване може лесно да отиде в някоя държавна организация и да се оплаче че еди къде си не издават касови бележки и други нарушения и по този начин да постигне целта за която е пуснал темата.

Аз имах наскоро случай с голяма верига магазини за техника,търсих за подарък мобилен апарат Samsung galaxy s2 plus,държах да е нов,не разпечатан и не да е мостра,много мразя да ми продават мостра,която хиляда човека са цъкали,правили са си снимки и на края да ми кажат че ми го продават на цената на запечатан апарат,за това предварително ги питам,в един от магазините направиха справка и ме насочиха към друг техен магазин,че именно там имало два апарата от този модел,единият бил запечатан.
Дигам се аз от единият край на София до другия,влизам и направо отивам към служителката да и обясня за какво идвам,тази пък ми обяснява че всъщност не разбрала колегата и всъщност нямала не отворен,ама мострата не била много пипана...Е за какво се разкарвам от единият край,заради някакви калъфи дето не се разбрали по между си...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 06 Дек 2013, 10:41

drago_pavlov написа:
exvitermini написа:А прочете ли, че трябва да обработят 60 пратки за Еконт? Къде пише, че спират да работят в 17:25.

Ми да слагат катинара и да си ги обработват...
Човека се е обадил, те са му казали да дойде, и после го отпращат... Бахти мизерниците...

exvitermini написа:Значи, ако имам бизнес, трябва да търпя всякакви луди, така ли? Да, да! Някой хора просто прескачат границата. Мършите не са само сред собственици на бизнес, ами и в клиентите им! Просто не трябва с един пример да се слагат всички под общ знаменател.

Ако имаше бизнес щеше да знеш, че трябва да търпиш много работи.
Като не искаш да търпиш, хващаш се някъде на работа от 8 до 5, живуркаш си със заплатката и така.

Драго, надявам се от опит като собственик на бизнес и работа с всякакви хора ми го пишеш това?
Пак пиша, че някой път хората преминават всякакви граници!

Аз като чета как се развива действието, отначало са помолили колегата да дойде на другия ден.
За мен всичко приключва още тук. Помолили са го. Не са го изгонили. Преценили са, че не могат сега. Това е. Ако си разбран човек и не си нахален - казваш че, ще минеш пак, пък ти си прецени дали да минаваш повече.
След това идва Оги, той отказва да търси. По дяволите какво правиш още там? Защо не си си тръгнал?
Да некоректно са постъпили, понеже предлагат стока, но не искат да се занимават да я търсат. Но След отказа на 2ма и ти да настояваш...
Последна промяна exvitermini на 06 Дек 2013, 10:52, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 06 Дек 2013, 10:55

exvitermini написа:Аз като чета как се развида действието, отначало са помолили колегата да дойде на другия ден.
За мен всичко приключва още тук.

Помолили са го да дойде на другия ден, след като преди това по телефона са му казали да дойде ...
Е не можаха ли да го помолят още по телефона? Или изведнъж им се появиха 60 пратки за оправяне?
Тъй като съм си имал вземане-даване с морги съм почти на 100% сигурен какъв е случая:
Обажда се човека и пита за нещо, оня в моргата без да е проверил, му казава "Да бе има, идвай". Човека се вдига, отива, моргаджията отива да търси ключалката и вижда, че е на врата. Да ама няма време да я демонтира или не му се занимава и отпраща човека, на който вече е казал да дойде...

Vra4anin пак избухна върху клавиатурата :mhihi:
Vra4anin написа:Едно от нещата за които напълно ги разбирам е, как човек работещ в моргата е казал в 17 и половина часа, че има да подготвя 60 пратки по Еконт. Аз също съм юридически клиент на Еконт, всеки Божи ден подготвям пратки към въпросната фирма (някой ден 3 - 4 броя, но някои дни и по над 15), знам какъв труд е. Накратко какво означава за един юридически клиент с новите условия на Еконт от около половин година насам.... подготвяне на пратка: трябва да сортираш стоката която ще се изпраща, след това да я опаковаш в нужната опаковка. Дали само в стреч фолио, дали и пукащо фолио да я увиеш, дали в кашон или кутия - различно е; самата главоблъсканица да намериш подходящ размер амбалаж за въпросната стока е мисловен труд колкото и смешно да звучи на някои. След това трябва на всеки един клиент данните да се вкарат в компютър (информацията трябва да е точна и прилежна, в противен случай се губят пари), след което трябва да се разпечатат тези товарителници. Накрая в зависимост от габарита на пращаната стока се слага или в плик на Еконт (освен товарителница се лепи стикер точен номер на плик, номер който предварително трябва да е записан ръчно в товарителницата) или просто товарителницата се лепва на продукта, ако той е по-голям и обемист от пликовете на Еконт. Всичко това се прави до 18:00 часа, след това служителите на Еконт които идват на крак да вземат тези продукти НЕ работят. Т.е., в 17 и половина часа, образно казано половин час преди крайния срок пратките да са подготвени и да бъдат предадени към куриера и ако наистина хората са имали 60 пратки да подготвят....

И това какво го засяга клиента??? Ако ще 1000 пратки да имат, и да им отнеме месеци за опаковки, след като клиента е отишъл в работно време какво го интересува, че някой си има 60 пратки за опаковане??? Като има толкова за опаковане да си направи работното време до 17 и после 1 час да си опакова. Или да си наеме още хора да му опаковат...
Това са неща, които клиента не го интересуват!!!
Ти като отидеш в била когато получават стока, някой да те е изгонил защото има да разтоварва 20 тона стока???

Честно казано, не знам от къде я извади тая логика...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 06 Дек 2013, 11:21

Vra4anin написа:Както вече казах, има си неписан закон, че в последната минута работа не се върши и това се знае от всеки трезво мислещ човек, здраво стъпил на земята. Такива са силите на хората в тази морга, толкова си могат. Като толкова не му изнася на клиента - да ходи другаде или просто той да прояви ЧОВЕЧНО РАЗБИРАНЕ, да се опита да им влезе в положението и наистина да дойде утре (както са му казали), но понеже той не го интересува и няма тактичност и почва да заплашва - му се е разиграла сцената.

Aма всички защитаващи моргата, удобно пропускате факта, че човека се е обадил преди да отиде и са му казали да отиде, а после като е отишъл са го отпратили...

... написа:
Потвърдиха ми по телефона и понеже бях наблизо, бях там в следващите пет минути.

Е какво се промени през тези 5 минути, че са го отпратили???

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата