Castrol 10W60 TWS vs MOTUL 6100 Synergie 10W40
Модератор: Технически модератори
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
carmanf1 написа:stanchev написа:BMW lover написа:За мен Кastrol е най добре, а и на бегачката сме със ТWS
от късе взимаш кастрола и каква е бегачката? аз знам че в пловдив истинския кастрол е в реал ковачев заедно с мотула
В магазина към Реал Ковачев имат Castrol и Motul
(те май друго масло нямат), ама колко е истински, не знам![]()
Аз си взимам Castrol-а от представителството на Мотобул в Пловдив.
На Рогошко шосе, точно до D&N сервиз.
http://www.motobul.com/bg/contacts.php
абе и аз един път се излъгах да взема Мотобул, не е истински. На кола която се караше само със синтетика и мотора спеше и сипах магнатек - еми тракаше като трактор, от там нищо повече

- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Още един глас за MOTUL 6100 10W40
карал съм три двувалки с такова и съм много доволен
Но както казаха колеги преди мен, зависи от ДВГ на колата - ако е много форсиран + турбо + в добро здраве, то тогава TWS е алтернатива... Дори в този случай обаче, аз бих налял MOTUL 300V Competition да речем
!

Но както казаха колеги преди мен, зависи от ДВГ на колата - ако е много форсиран + турбо + в добро здраве, то тогава TWS е алтернатива... Дори в този случай обаче, аз бих налял MOTUL 300V Competition да речем

Live and let Die!
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
stanchev написа: ......
Ми, не знам, аз оплаквания от Castrol-a на Мотобул, нямам.
От маслото на Реал Ковачев, впечатления някви имаш ли?
Зимал ли си от там?
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Castrol 10w60 внесен от Швейцария и
без никакви грижи.
Преди време сложих Мотул 8100 и губех 2,5 литра на 7000 км пробег най-накрая ми писна и взех Кастролчето.

Преди време сложих Мотул 8100 и губех 2,5 литра на 7000 км пробег най-накрая ми писна и взех Кастролчето.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
carmanf1 написа:stanchev написа: ......
Ми, не знам, аз оплаквания от Castrol-a на Мотобул, нямам.
От маслото на Реал Ковачев, впечатления някви имаш ли?
Зимал ли си от там?
ми от там смятам да напазарувам, като сменя маслото ще напиша отзивите

- Huko-1
- Потребител
-
- Кара: 01' Е39 530dА
и аз съм чувал, че мотулеца си го бива 

_________________________ BMW, всичко друго е компромис ! _________________________
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
PROSTAKA написа:Добре сега ще сложа MOTUL,ама да питам от Реал Ковачев ли да го взема или от София?
от РЕАЛ-а, те го взимат от Ники Златков.

Real world facts:
1. Хондов мотор 2.0 16v '88-a с Мотул 10w40 6100 работеше доловимо по-меко отколкото с TWS-a в последствие
2. Alfa 33 1.7 boxer с Mobil1 5w50 на студен двигател забележително по-добре звучеше отколкото с TWS сега. Но на алфата има и едно друго наблюдение - има уред за налягане намаслото и 7500 км с TWS дотук вискозитета на маслото не е мръднал, докато на Mobil1-а на същия пробег вече не беше същия като ново.
1. Хондов мотор 2.0 16v '88-a с Мотул 10w40 6100 работеше доловимо по-меко отколкото с TWS-a в последствие
2. Alfa 33 1.7 boxer с Mobil1 5w50 на студен двигател забележително по-добре звучеше отколкото с TWS сега. Но на алфата има и едно друго наблюдение - има уред за налягане намаслото и 7500 км с TWS дотук вискозитета на маслото не е мръднал, докато на Mobil1-а на същия пробег вече не беше същия като ново.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
А защо си мисля,че тези 2 масла нямат нищо общо.От класа на Кастрола е Le Mans серията на Motul,докато 6100 е серия среден клас.
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
Относно това от къде можете в пловдив да се снабдите с качествено масло - Аз го купувам директно от вносителе , който също има и фирмен магазин и то от доста време
Магазина се намира като тръгнеш от площадчето с ченчаджийте (гроздовия пазар, заведение "Скалата") по паветата посока бул руски, и се пада точно срещу пожарната едно малко приземно и спретнато
Опитвал съм МОТУЛ преди 2 години на бившия ми Голф (1.8 16волта) и резултата беше 1 литър на 1800-2000 км
, което определено не ме устройваше и ........ 

Магазина се намира като тръгнеш от площадчето с ченчаджийте (гроздовия пазар, заведение "Скалата") по паветата посока бул руски, и се пада точно срещу пожарната едно малко приземно и спретнато

Опитвал съм МОТУЛ преди 2 години на бившия ми Голф (1.8 16волта) и резултата беше 1 литър на 1800-2000 км

bmwdriver написа:А защо си мисля,че тези 2 масла нямат нищо общо.
Ако това наистина е въпрос, то отговорът му ще е нещо от рода на "Защото мислиш ограничено в случая" (No offense)
Oт едно масло се очаква да има една камара доста разностранни качества, за да му е "густо" на двигателя ти.
Това за което TWS-a e добър е "track days" или техния цивилен еквивалент - примерно живееш на 500 км от морето и обичаш да го посещаваш 4-5 пъти през лятото, ама пътуването до там и обратно го правиш както трябва.

За everyday use от моя тип съм дълбоко убеден че Мотул 10w40 6100 спестява повече износване на двигателя. Именно защото е по-добър първите 10-ина км, докато двг-то още не е загряло.
Всъшност преди да стана свидетел на гореспоменатите от мен наблюдения върху 2-те 'бегачки' минали от нещо друго на TWS и аз си мислех че TWS-a трябва да е всестранно по добър от този Мотул, ама не е.
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
Назад към Сервизно обслужване на БМВ