Термостатни неволи.
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- paralichko
- кандидат ентусиаст
-
Re: Термостатни неволи.
Как така червен оригинален антифриз BMW ?!? Аз купих BMW син, даже в Дарукар звънях казаха че е син оригиналния....
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Не знам как, но в тубата на снимката концентратът е червен.

Excellent! Steven is my name!
- paralichko
- кандидат ентусиаст
-
дай номера ако пазиш тубата, даже днес гледах и в google, син е навсякъде, странно...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Лятото точих цялата с-ма и от БМВ ми дадоха три бутилки по 1.5л тъмно-син антифриз , по 8.30€ шишето...утре ще пиша номера
Кокото до съотношението , продавача каза: наливаш ги трите и доливаш с дестилирана вода , по груби сметки съм го направил на -35' някъде...цялата с-ма е малко над 9л с печката , мотора е М57
Кокото до съотношението , продавача каза: наливаш ги трите и доливаш с дестилирана вода , по груби сметки съм го направил на -35' някъде...цялата с-ма е малко над 9л с печката , мотора е М57
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
номера е 83192211191 - тъмно син , сега погледнах , че съм го направил 1:1 т.е на -40'
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Син, червен......мамка му!
Аз пък миналата седмица изхвърлих син на 4 месеца, понеже ми казаха, че по каталог е червен.
Аз пък миналата седмица изхвърлих син на 4 месеца, понеже ми казаха, че по каталог е червен.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Колеги, голяма мистерия с този антифриз... Сега щракнах няколко снимки на тубата:

А цветът е ето такъв:

Жената казва, че е син, синьо-зелен, морско син. Но във всеки случай НЕ Е ЧЕРВЕН. Как съм го видял червен, на каква светлина и в каква туба е бил - нямам представа. Изложих се като кифладжия, мамка му...
За по-детайлни снимки гледайте тук: http://borymeckata.snimka.bg/automobiles/termostat.781984.32128345.big

А цветът е ето такъв:

Жената казва, че е син, синьо-зелен, морско син. Но във всеки случай НЕ Е ЧЕРВЕН. Как съм го видял червен, на каква светлина и в каква туба е бил - нямам представа. Изложих се като кифладжия, мамка му...
За по-детайлни снимки гледайте тук: http://borymeckata.snimka.bg/automobiles/termostat.781984.32128345.big
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Някъде бях чел, че антифризът трябва да се проиготви в предписаната от производителя концентрация - нито да бъде по-разреден, нито прекалено концентриран. Ако е по-разреден (водата е в повече), освен че замръзва при по-висока температура, силно намаляват и антикорозионните му свойства. Ако пък е прекалено концентриран (водата е малко), тогава пък охладителната течност става по-гъста и намалява възможността й да пренася топлина (да охлажда). Май имаше и още нещо, свързано с кавитацията... Та изглежда, че е най-добре е концентратът и водата да смесват в съотношение 1:1. Иначе хората щяха само с концентрат да карат...
- nazis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка
Днес се засилих да правя проверка и се оказа че съм със зелен антифриз който е почти чист концентрат и показва на професионален уред - 27градуса
Та оглагам и смяната засега
Та оглагам и смяната засега
Голямата цица разсейва добрият ебач !
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Хм и моя е тъмно зелен. Нищо общо със синьото. Мислих че е станал зелен защото е много дърт. Като довърша печката ще го сменя че не се знае на колко години е.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Borymeckata написа:Някъде бях чел, че антифризът трябва да се проиготви в предписаната от производителя концентрация - нито да бъде по-разреден, нито прекалено концентриран. Ако е по-разреден (водата е в повече), освен че замръзва при по-висока температура, силно намаляват и антикорозионните му свойства. Ако пък е прекалено концентриран (водата е малко), тогава пък охладителната течност става по-гъста и намалява възможността й да пренася топлина (да охлажда). Май имаше и още нещо, свързано с кавитацията... Та изглежда, че е най-добре е концентратът и водата да смесват в съотношение 1:1. Иначе хората щяха само с концентрат да карат...
В сервиз в Пловдив - Найс кар, един от майсторите доста старателно смени антифриза и термостата на моята кола.
Наблюдавах процедурата и твърдо мога да кажа ,че не е за начинаещи. Течността която изтече беше бледо зеленикава.
И той сподели , че от завода слагали само антифриз. При мен доля 7,5 литра от които 5,5 концентрат наливен, от един варел,но казаха че е оргинален.
Честно казано това малко ме притеснява, още повече , че температурата която в момента държи колата е 95-96 гр.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
Аз за да се подсигуря, винаги дърпам по една спринцовка антифриз от раширителния съд и я слагам във фризера, като преди това го усилвам на максимума (около-25гр) не замръзне ли съм Ок. 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Ето и продължението при мен.
Изтеглих и аз малко течност от разширителния съд. Купих си и уред. Температура на замръзване над -50.
Започнах да разреждам като два пъти, през един ден , изтеглих по 1 л от системата и долях дейонизирана вода.
И ето, че днес температурата заспа на 92 градуса.
Извод прекалената концентрация нарушава охлаждането . Това при 15 градуса а при 33-37 лятото
Изтеглих и аз малко течност от разширителния съд. Купих си и уред. Температура на замръзване над -50.
Започнах да разреждам като два пъти, през един ден , изтеглих по 1 л от системата и долях дейонизирана вода.
И ето, че днес температурата заспа на 92 градуса.
Извод прекалената концентрация нарушава охлаждането . Това при 15 градуса а при 33-37 лятото

Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
klintan66 написа:Извод прекалената концентрация нарушава охлаждането . Това при 15 градуса а при 33-37 лятото

46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4