Избор на акумулатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Re: Избор на акумулатор
Лошото на българските акумулатори е че нямат стартов ток,който е много важен особенно за зимата,пък ако е дизел е още по-важен.
Имам добри впечатления от Монбат,имахме един Нисан Патрол 3.3д и той беше 24в.Два Монбата 72ah го караха 6г и така го продадохме,но зимата въртеше лениво.
От скоро време в нашето семейство сме заложили на Варта и до сега няма оплаквания,уникални акумулатори са.Имаме поне 3 Варти 70-74aa и са с голям стартов ток и си въртят супер,единия го караме и на LT 2.4тд което го дават за 100ah и с този няма проблеми,малко по-лениво почва да върти ако се кара само на късо,но няма грижи,пали и сега в студа.
И за мотора си бях купил Варта,струва колкото акумулатор за кола,обаче няма равен,въртеше като луд,какъвто друг съм купувал за мотор,Вартата е номер 1.
Та аз лично от моя опит с акумулатори залагам на Варта.Други много реномирани марки са Banner или Exide.На Бош се притеснявам много от ментетата...
В крайна сметка всичко си е до късмет,един познат продава много акумулатори,той също ме съветва преди за Варта.Той ми сподели че каквато и да е марка на около 100 продадени бройки поне 1-2 рекламации винаги има,така че на каквото случиш...
Успех!
Имам добри впечатления от Монбат,имахме един Нисан Патрол 3.3д и той беше 24в.Два Монбата 72ah го караха 6г и така го продадохме,но зимата въртеше лениво.
От скоро време в нашето семейство сме заложили на Варта и до сега няма оплаквания,уникални акумулатори са.Имаме поне 3 Варти 70-74aa и са с голям стартов ток и си въртят супер,единия го караме и на LT 2.4тд което го дават за 100ah и с този няма проблеми,малко по-лениво почва да върти ако се кара само на късо,но няма грижи,пали и сега в студа.
И за мотора си бях купил Варта,струва колкото акумулатор за кола,обаче няма равен,въртеше като луд,какъвто друг съм купувал за мотор,Вартата е номер 1.
Та аз лично от моя опит с акумулатори залагам на Варта.Други много реномирани марки са Banner или Exide.На Бош се притеснявам много от ментетата...
В крайна сметка всичко си е до късмет,един познат продава много акумулатори,той също ме съветва преди за Варта.Той ми сподели че каквато и да е марка на около 100 продадени бройки поне 1-2 рекламации винаги има,така че на каквото случиш...
Успех!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Exide 62aч 2 години никакви проблеми. Знам, че трябваше да взема по голям, но така се случи. Като трябваше да го купувам си търсех уж български да спонсорираме родното производство и накрая се наложи да взема набързо някакъв акумулатор и взех този на цената на същия по това време български(130лв го платих тогава) 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Със сигурсност знам че няма да е бг батерия... Твърде много скапани акумулатори съм карал на Ладата... Стига ми толкова, за това търся нещо по скъпичко и по реномирано за да знам че няма да имам проблеми некст и само ще карам. За сега се очертава предимно мнение за Варта и Exide май. И двата са на достъпна цена. Приятелче има голяма отстъпка за манети марели, ама тия италиянски шитни съм се нагледал на електроника и други глупости.... Ще се пазарува събота/неделя, така че още мнения са добре дошли 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Аз съм със Варта 62ah ползван поне 3-4 години, преди да ми го дадат
Дори и сега зимата пали с малко повече въртене... а съм 20-ка на която и дават от 65ah нагоре.. Съветвам те да си вземеш над 72ah да си пали нормално, а не да въртиш като откачен
И да не е български.. 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
Така, след малко проучване се спрях на акумулатор Moll m3 75Ач на прилична цена от 250лв. с 3 години гаранция и доволно много похвали награди и признания
Понеже "ремонтират" акумулатори на същото място от където ще пазарувам им оставих стария да видят може ли да се направи нещо или да го изкупуват. Като ми се обадят отивам да си взема новия и или да ми купят стария или да го паркирам него на тавана за екстремни случаи да си имам някакъв акумулатор. Като пазарувам ще допълня темата с картинка и описание на кумулятора

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Аз бях с Искра и направи почти 5 години и две мъртви клетки
.Сега съм с Монбат да го вида как ще се справи 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Аз съм доволен от Hugel, турски акумулатори - 3та година карам без грижи, кажи речи 90% само градско ежегодно.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ладата е с бош силвър на сигурно 3 години.. Кара се супер малко, никакви проблеми. Едно приятелско клио и то е с бош силвър и там няма проблеми. На бмв-то не знам какъв е, ама за 4-5 дена не каране и беше паднал в студовете, та сега го откачам.. На лято ще взема и аз бош сигурно.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
То и моя на бегачката е силвър + на Бош, ама те не се произвеждали вече, а новите били скапани. За това заложих на награденият и титулуван акумулатор, пък ще видим става ли 

- quovadis
- Потребител
-
- Кара: 318is E36 '94 M42
Аз съм с Moll, купен пролетта, сега в София времето рано сутрин е приятно, но пали перфектно. Моя е 70ah, само че го взех за 130 лв. с отстъпката, 3 години гаранция. Иначе, и на мен не ми беше известна марката, само ми казаха, че в новите VW ги слагат като базови и реших да е този. :-))
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
В новите VW съм виждал Exide, Varta и Banner ама точно Moll не бях виждал.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
С Bosch Silver S5 вече почти една година никакви проблеми. Важно е да го взимаш от проверен представител, за да не попаднеш на менте.

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
In_Memoriam написа:С Bosch Silver S5 вече почти една година никакви проблеми. Важно е да го взимаш от проверен представител, за да не попаднеш на менте.
То оставаше S5 и една година да неможе да изкара, баси

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Под никакви проблеми имам предвид, че се е случвало по над една седмица да не е палена в зимни условия, след което студеният старт не е проблем... а не че смятам за постижение акумулатор на една година да може да бъде зареден, след като е бил разреден напълно.
Последна промяна In_Memoriam на 08 Дек 2013, 19:15, променена общо 3 пъти