Зимни гуми е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- viper_dg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46-330i
Re: Зимни гуми е46
acho.rs написа:da_ne написа:Взех днес на примоция Вредщейн Сноутрак 3 195/65/15. За 370 лева се оборудвах с 4 нови гуми с ДОТ 3413. Дават ги добри на сняг и лед, което за мене е най-важно в една зимна гума, пък ще видиме по натам дали е така. Дано тия от АДАК не лъжат.
Е тва е оферта
и аз се сдобих със същите нови,перфектни са
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/
\_o___\\______//___o_/
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Gqbriel написа:Аз бих заложил на Дънлопа,3д са перфектни а 4д ги водят още по-добри..ако имаш възможността за нови направо не го мисли...
даааааа. според Ауто Билд щели да изкарат 28 000км на база 5000км тест на стенд и прогнозно износване. е моите Dunlop WinterSport 4D са на 8 000км и не ми изглеждат като да са на са подминали 1/4 от живота си...според мен ще изкарат 40-45 000км. тестовете са хубаво нещо и доста информативни, но не трябва да се вярва сляпо...като мине другата зима живот и здраве ще постна снимка на гумите след 28 000км да се посмеем заедно

"Чемодан, вокзал, Москва"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bai_ILIA написа:Gqbriel написа:Аз бих заложил на Дънлопа,3д са перфектни а 4д ги водят още по-добри..ако имаш възможността за нови направо не го мисли...
даааааа. според Ауто Билд щели да изкарат 28 000км на база 5000км тест на стенд и прогнозно износване. е моите Dunlop WinterSport 4D са на 8 000км и не ми изглеждат като да са на са подминали 1/4 от живота си...според мен ще изкарат 40-45 000км. тестовете са хубаво нещо и доста информативни, но не трябва да се вярва сляпо...като мине другата зима живот и здраве ще постна снимка на гумите след 28 000км да се посмеем заедно
Точно аутобилд нещо големи цигании в тия тестове . От 5-6 години им имам всичките тестове - е, една година една за една гума едно , 2рата година друго , 3тата кореннно различно . И говоря за еднакви модели , не само общи производители . Тва с износването не го вярвам . Изобщо вече грам не им вярвам на аутобилд за нищо. АМС пуснаха тест за 2013та - и при тях не малко разлики от предните години, а Дънлоп Уинтър Спорт 4Д я тестват вече 3та година и всички години различни числа . За тва махнете ги тестовете , адак и тн за зимни гуми- Континентал,Дънлоп,Мишелин,Гудиър и Вредащайн/Нокиан(ако са по-евтини) - с тия производители няма как да се сбърка

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Здравейте колеги ! Първо предварително се извинявам за въпроса ми в неправилната тема , но не се досещам къде да го задам а нова не мисля че е нужно да се прави. Искам да си купя резервна гума патерица 15 цола а колата ми е Е46 99г. преди фейс . Има ли някакъв проблем със спирачните апарати и дали пасва всичко. Благодаря колеги и пак се извинявам. 

- svetozar94
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 E83 LCI 3.0D
- Мечтае да кара: самолет
Искам да споделя моите впечетления за 4 нови Michelin Alpin A4. Преди 2 дни бях в Родопите, на сняг и на лед гумите се представиха отлично
дано да е така и в най-големия сняг

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега моите пък са Мишелин Алпин А3 на 6.5мм граифер втора употреба и се представят отлично в снега преди седмица(около 40-50см. Габрово),а представям си ако бяха чисто нови какво щяха да правят.Карал съм и с нови гуми но като Мишелина такава друга гума няма.Просто според мен е най-добрата. 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Gancho написа:Колега моите пък са Мишелин Алпин А3 на 6.5мм граифер втора употреба и се представят отлично в снега преди седмица(около 40-50см. Габрово),а представям си ако бяха чисто нови какво щяха да правят.Карал съм и с нови гуми но като Мишелина такава друга гума няма.Просто според мен е най-добрата.
Спокойно колега - пий едно чайче

шегувам се разбира се

По темата - Conti TS850 DOT4513 - в събота скокнах до Витоша - горе на няколко места имаше доволно сняг (е не е 40-50см като колегата),определено ми хареса как "хапят"..в завои и с газ държат много здраво..за мен лично са по-добри от Conti Ts830P купувани пак нови

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Служебните ни коли бяха с чисто нови мищелини и определено са прехвалена марка.Аз най-съм доволен как се държат зимата континентал,дънлоп и гудиар.Също и нокиан се представяше добре.Това ми наблюдение е върху напълно нови гуми.
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
acho.rs написа: Точно аутобилд нещо големи цигании в тия тестове . От 5-6 години им имам всичките тестове - е, една година една за една гума едно , 2рата година друго , 3тата кореннно различно .
Обърна ли внимание на размерите на гумите

Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Аз лично съм на мнение от моя опит, че алпин А3 държат май по-добре от алпин А4.... и пилот алипна също!
А аз от поне 6-7 години с друга зимна гума различна от Алпина - не съм си обувал колите (купувани нови)!
Последната им версия А4 нещо не ме грабва така, а съм голям фен на марката (и летните са само от същата марка). На лигаво не ми харесват (светва ми ламБата на таблото доста често), в пресен сняг около 20 см в планината последната зима се закопах......
..
Затова от доста време чета, гледам тестове, ровя се и днес се обух с 2 бр. Conti TS850, DOT4213. Още нямам впечатления как се държи колата с тях.
Затова че са много по-меки, тихи...то е ясно, като падне и тук по морето снежец - ще пиша как е с тях, или ако не - като се замъкнеме с детето на ски.
А за протокола отпред съм с въпросните Аlpin A4, DOT 3811, 205/55/16, 91V.
А аз от поне 6-7 години с друга зимна гума различна от Алпина - не съм си обувал колите (купувани нови)!
Последната им версия А4 нещо не ме грабва така, а съм голям фен на марката (и летните са само от същата марка). На лигаво не ми харесват (светва ми ламБата на таблото доста често), в пресен сняг около 20 см в планината последната зима се закопах......

Затова от доста време чета, гледам тестове, ровя се и днес се обух с 2 бр. Conti TS850, DOT4213. Още нямам впечатления как се държи колата с тях.
Затова че са много по-меки, тихи...то е ясно, като падне и тук по морето снежец - ще пиша как е с тях, или ако не - като се замъкнеме с детето на ски.
А за протокола отпред съм с въпросните Аlpin A4, DOT 3811, 205/55/16, 91V.
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
narkk написа:acho.rs написа: Точно аутобилд нещо големи цигании в тия тестове . От 5-6 години им имам всичките тестове - е, една година една за една гума едно , 2рата година друго , 3тата кореннно различно .
Това не го засягах, да не се разраства поста - да, всяка година сменят размерите и тестваните коли, но не е логично примерно на 16ки дънлоп 4Д една година да са първи, после 4ти , нокиан от 1ви после 5ти ...
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
acho.rs написа:narkk написа:acho.rs написа: Точно аутобилд нещо големи цигании в тия тестове . От 5-6 години им имам всичките тестове - е, една година една за една гума едно , 2рата година друго , 3тата кореннно различно .
Това не го засягах, да не се разраства поста - да, всяка година сменят размерите и тестваните коли, но не е логично примерно на 16ки дънлоп 4Д една година да са първи, после 4ти , нокиан от 1ви после 5ти ...
Аз не че искам да споря ей така за идеята, ама като разсъждавам, си мисля, че има някаква логика един и същ модел гуми (един и същ размер) едната година да са 1ви, а другата 3-4-5ти...Ами конкуренцията е изкарала нов модел, или пък са тествани с др. автомобил, на друго трасе, др. сцепление, друга температура....все фактори които влияят върху качествата на смесите.....
Не че Автобилд са единствените и миродавни, ама нали в това е смисъла в конкуренцията и съревнованието да извадиш на пазара по-качествен продукт. То ако не беше така, едни тестове и край.....
А аз преглеждам е това:http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Tests/#winter
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Обещах да споделя впечатления от гумите като ги сложа (Falken HS449), все пак е ясно, че гуми като Continental, GoodYear или Michelin са номер 1, но аз все пак реших да взема 4 нови Фалкен заради $$$ причина. Тествах ги на сухо, много мокро, сняг, лед, леко мокро/лигаво, изводите са следните:
Сухо: Много добре, направо не вярвах колко добре се държат на суха настилка, тихи са и много приятно държат в завой, отлично спиране.
Много мокро: Никакви следни от аквапланинг, нарочно раздвах газ и мога да твърдя, че сцеплението е близко до това на суха настилка
Сняг: Копаят добре, няма проблеми дори като се набих нарочно в по-дълбок сняг, излиза си без проблеми, завива неотрално, не презавива, не бута предница, трябва да заклатя колата за да тръгне настрани, като давах доста газ и колата все пак си "копаеше" и засилваше сериозно.
Лед: Успях да тръгна по наклон в завой, където 120Д със нови премиум гуми закъса, тука може и фактора Задкормилно Устройсто да е изиграл роля, колкото и нескромно да звучи
Леко мокро/лигаво: Доста светеше лампата на АСЦ-то при тръгване или при рязка газ, в завой не я тесвах, но при спиране беше горе-долу.
Това са впечатление от гумите, но все пак са чисто нови, до сега съм минал по-малко от 600км и реално не знам как ще се държат по-натам, след като се износят и т.н. Най-вероятно с времето, ще почнат да си личат разликите с премиум гумите, но засега съм доволен
Сухо: Много добре, направо не вярвах колко добре се държат на суха настилка, тихи са и много приятно държат в завой, отлично спиране.
Много мокро: Никакви следни от аквапланинг, нарочно раздвах газ и мога да твърдя, че сцеплението е близко до това на суха настилка

Сняг: Копаят добре, няма проблеми дори като се набих нарочно в по-дълбок сняг, излиза си без проблеми, завива неотрално, не презавива, не бута предница, трябва да заклатя колата за да тръгне настрани, като давах доста газ и колата все пак си "копаеше" и засилваше сериозно.
Лед: Успях да тръгна по наклон в завой, където 120Д със нови премиум гуми закъса, тука може и фактора Задкормилно Устройсто да е изиграл роля, колкото и нескромно да звучи

Леко мокро/лигаво: Доста светеше лампата на АСЦ-то при тръгване или при рязка газ, в завой не я тесвах, но при спиране беше горе-долу.
Това са впечатление от гумите, но все пак са чисто нови, до сега съм минал по-малко от 600км и реално не знам как ще се държат по-натам, след като се износят и т.н. Най-вероятно с времето, ще почнат да си личат разликите с премиум гумите, но засега съм доволен

Аз преди време си бях взел Tigar 205/55/16, отидох при гумаджията и му казах дай най-евтините. Еми доста добре се държат на сняг, спирал съм на изкачване, на сняг. Пред мен корса с летни гуми взе да върти на едно място и леко завърташе настрани и назад. Включих задна, заобиколих го и само напред. Без да превърти гуми. Поне за моя град (1 седмица сняг) са си идеални спрямо цена/качество.
Сладур1 написа:Аз преди време си бях взел Tigar 205/55/16, отидох при гумаджията и му казах дай най-евтините. Еми доста добре се държат на сняг, спирал съм на изкачване, на сняг. Пред мен корса с летни гуми взе да върти на едно място и леко завърташе настрани и назад. Включих задна, заобиколих го и само напред. Без да превърти гуми. Поне за моя град (1 седмица сняг) са си идеални спрямо цена/качество.
Ама само как го каза.
Добре, че не си заобиколил някой закъсал с вериги и не се окопал до асфалта под него и да почне да хвърля камъни, докато го изравял и него и продължавал да стои на място.

А много ме кефят и коментарите как еди кои си гуми държали на аквапланинг до някакви стотици километри в час.
Доказано е, че разликата между най-лошите и най-добрите гуми в аквапланинга се изразява в няколко километра в час. Говорим за единична цифра.
Ей, това самовнушението е гол'ема работа.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!