Проблем с температурата на 535D
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Smokara1
- Потребител
-
- Кара: 535D
- Мечтае да кара: M550
Проблем с температурата на 535D
Колеги като влезна в скритото меню за температурата и забелязох следните неща: На магистрала ми даржи 65 66 градуса на спускане от 90 ми падна на 58 градуса а като взема да го настъпвам и температурата отива 100 и нагоре и от капачката на разширителният съд като загася дигателя и сжищи.... Малкия термостат гледам ми е сменян...дайте съвет какво да правя?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Проблем с температурата на 535D
Сменяй големия, и ако не се оправи сменяй топлообменника. Вече има тема за това изписана на дълго и широко.
viewtopic.php?f=116&t=348032
viewtopic.php?f=116&t=348032
- Smokara1
- Потребител
-
А този топлообменник на така нареченият трети термостат за скоростите ли или топлообменника на ЕГР да сменя??
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Ами сменяй големия и като си разхвърлял нещата свали радиатора и го измий отвън, и го промий и отвътре. Обърни внимание за боклуци и по климатичния радиатор (кондензатора) - когато го няма водния радиатор трябва да е лесно.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Smokara1
- Потребител
-
А възможно ли е от него и да загрява доста,защото градско като взема да я понастъпвам и качва веднага 100 градуса и над 100 и от капачката на разширителният съд изпуска антифриз по малко.Даже като я загася след път и се чува леко свищене на въздух от капачката а е оригинална нова.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Smokara1 написа:А възможно ли е от него и да загрява доста,защото градско като взема да я понастъпвам и качва веднага 100 градуса и над 100 и от капачката на разширителният съд изпуска антифриз по малко.Даже като я загася след път и се чува леко свищене на въздух от капачката а е оригинална нова.
Колега, казах ти, че ако вдига до 100 градуса не е от термостатите а е от раз. съд на 100%. Не трябва да се чува никакви звуци от там и в никакъв начин не трябва да изпуска антифриз. Или в казанчето има проблем, или в капачката, като аз не съм с оригинален, но съм с Vaico мисля, че беше и не изписка от никъде, няма никакви звуци и не ми вдига до 100градуса и колкото до го мъча. Иди при добър майстор(сервиз) да ти видят проблема. Ако не ти се ходи по майстори, снимай капачката и съда хубаво и качи снимките да го видим, може да изпускаш нещо някъде.
Hol1gans , не се аргументираш правилно според мен.Как разширителния съд се явява причина за вдигане на температурата .А защо да не трябва да изпуска капачката ако има налягане над нормата.Маркуч ли да пръсне ?А защо термостатите да не са причина за температурата?
Smokara1 смени ли и двата термостата? Ако не , сменяй че да не стане по-лошо ако не е станало,дано да не е.
Smokara1 смени ли и двата термостата? Ако не , сменяй че да не стане по-лошо ако не е станало,дано да не е.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
memorex написа:Hol1gans , не се аргументираш правилно според мен.Как разширителния съд се явява причина за вдигане на температурата .А защо да не трябва да изпуска капачката ако има налягане над нормата.Маркуч ли да пръсне ?А защо термостатите да не са причина за температурата?
Като е термостат не вдига температура, а ако прегрява значи е от раз.съд. А и сега се сетих, че може и перката да не ти се включва и да не охлажда и затова да ти прегрява. Провери ли дали перката се включва? Оправи си проблема, може да имаш големи главоболия.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Ако духа главата?Което е най вероятното
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Smokara1
- Потребител
-
Днес смених големия термостат и вече като спускам не пада толкова температурата.Както колегата каза за радиаторите огледах ги и са доста мръснички и мисля утре да сваля радиатора за охлаждането на двигателя и интеркулера и да ги накисна в безконтактно и после с водоструйка да падне всичко..
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Щях да пиша ама излиза, че щеше да е също като предишното ми мнение.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Да може да е и от мръсен радиатор. Да споделя, преди малко се прибирам от извънградско, и забелязах, че температурата ми седи на 87 градуса при външна тем. от 2 градуса. Понагорнище с повече газ се качва до 88 макс 89 а понадолнище 86. защо не е на 88 а на 87 много ми е интересно. Не че 1-2 градуса са нещо значимо. При вас как е колеги? При студено време с плавно каране извънградско с парно колко ви подържа?
- Smokara1
- Потребител
-
Направих проба сега с много гас и високи обороти по завои вдигна 99 градуса и като спрях и отворих капака пак беше изхвърляло антифриз.Това ме навежда на мисълта че като се кара колата на високи обороти 4000 4500 нещо става и изхвърля водата от капачката на разширителният съд.А до колкото знам на 99 градуса не би трябвало да изхвърля вода......
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
На мен проблема на колегата не ми се струва един.Термостатите са му за смяна щом не вдига градуси извън града.Това,че вдига 100 градуса най-вероятно е от перката,но може и да духа.извода е бързо в сервиза
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2