Секторна кутия ли е!?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Цял живот E34 и Е36 и Е30!
Детайли за колата: E34 520I - 94г. седан
E36 318I - 96г. кабрио

Секторна кутия ли е!?

Мнение от rosko_76 » 30 Ное 2013, 23:26

Здравей те колеги!
Знам, че е писано много по темата, но не мога да намеря отговор. Преди няколко месеца се получи едно леко похлопване отпред в дясно. Ходих на майстор и каза, че е за смяна предна лява биалетка. Смених я, но ефекта беше нулев. Тропането се получаваше, когато мина през дупка, но само когато съм в завой (ляв или десен). Майстора реши да смени и тампоните на кривите носачи, защото причината за това потропване била от тях. Смених ме ги с усилени, но потропването като, че ли се по-усили. И се започна: смених ме задните черешки...резултат нулев, левия преден прав носач - ефекта отново нулев. Накрая майстора, каза, че е разбита централната щанга на която се захваща хебела от едната страна и секторната кутия от другата, ефекта отново беше нулев. При поредния преглед се установи, че когато колата е на крика и гумите са в право положение в секторната кутия няма никакъв луфт, но когато гумите са в завито положение има доста голям луфт., но не във волана, а само като разклатиш секторната кутия, там където се захваща за щангата. От няколко дни като започна да става студено времето волана започна да се върти много трудно, като загрее колата малко се поотпуска, но пак е доста стегнат. Във волана няма никаква потропване, луфт или някаква хлабина. Когато се чува това потропване не се усеща във волана нищо. Звука е като о разбита биалетка ту от ляво ту от дясно, а понякога и от двете страни се чува. Иначе ходовата част е бетон. Питам се дали наистина проблема е от секторната кутия. Като чета във форума за секторните кутии, все казва за луфтове във волана или потропване (чукане) в него, а при мен освен че е като че ли малко по-стегнат друго няма. Но това потропване е просто кошмарно.
Надявам се не съм бил много отекчителен. Ако някой даде съвет от какво може да е проблема ще съм много благодарен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21

Re: Секторна кутия ли е!?

Мнение от AUTOMAX » 01 Дек 2013, 17:58

При мен имаше похлопване при минаване на дупки и се оказа че болта на секторната кутия, може да направи още 2 оборота на стягане и хлопването изчезна.
Проверете ги поне, лесни за са стягане.

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 01 Дек 2013, 21:05

Имаш предвид болтовете които държат тялото на секторната кутия а не болта за обиране луфта на волана в/у самата кутия?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Дек 2013, 22:39

MaxMeyer написа:Имаш предвид болтовете които държат тялото на секторната кутия а не болта за обиране луфта на волана в/у самата кутия?

Да. Това и при мен съм го наблюдава, и е се изразява в зверско изпукване при въртене на волана на място.
Обмислям някой ден да смъкна кутията за да погледна отворите на гредата как са. Иначе болтовете съм ги натягал и имаше ефект.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 02 Дек 2013, 8:57

Може да тропа от другата страна/дясно на кормилната щанга - хебел, май му казват, има втулка там.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525TDS E34
Мечтае да кара: BMW 525TDS E34

Мнение от marto_sv1 » 02 Дек 2013, 10:18

и точно тази втулка е виновника на 90% :D
BMW не е нито най-бързата кола,нито най-луксозната,сигурно не и най-красивата,тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AUTOMAX » 02 Дек 2013, 20:36

Да точно болтовете които я държат към предния мост. Да ги притегне колегата защото при мен така изчезна пукането

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Дек 2013, 20:56

На кормилната щанга паразитния хебел :roll: /май така беше/има една втулка .Като се разбие почва да хлопа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Цял живот E34 и Е36 и Е30!
Детайли за колата: E34 520I - 94г. седан
E36 318I - 96г. кабрио

Мнение от rosko_76 » 05 Дек 2013, 23:18

Протегнах ме всичко, ама уви! В събота от един приятел ще взема секторната му кития та да видим какво ще се получи. Ще пиша за резултата.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 06 Дек 2013, 19:07

rosko_76 написа:Протегнах ме всичко, ама уви! В събота от един приятел ще взема секторната му кития та да видим какво ще се получи. Ще пиша за резултата.

Занеси я в Техническия университет, блок 9, там е института по хидравлика, ще ти я рециклират и си готов.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AUTOMAX » 06 Дек 2013, 22:44

Само не и ТАМ при така известния г-н БАЛИЕВ, че даже с инж. пред името а с толкова арогантно и отвратително поведение че беше на косъм да му вкарам рейката в главата.... :banghead:

Въртят всякакви номера само и само да не си признаят гаранцията. Крънкат те като мошеници за некви дреби неща, искаше да ми продаде маншони за рейка по 10 кинта бройката щото неговите били оригинални а мойте без нито една повреда били за боклука....и ако не купиш от тях няма гаранция. Кенеф най ужасен и той и това което представлява. А никак не са добри в работата си защото сме им закарали поне 20 рейки.....и все проблеми от там.

Ходи във Феликс.кардани там поне са хора и са ми вършили работа винаги :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Дек 2013, 22:56

Че секторна кутия може ли да се рециклира ?
А на рейката какво и рециклират ? Възстановяват износените зъби ли ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AUTOMAX » 07 Дек 2013, 9:44

Jordana написа:Че секторна кутия може ли да се рециклира ?
А на рейката какво и рециклират ? Възстановяват износените зъби ли ? :mhihi:

То стига да и подменят гребена или червяка + семерингите, на някой като опелските си имат доста грижи и не е само до едното отваряне ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 07 Дек 2013, 13:08

Втулка хебел или тампони на стабилизираща щанга ,за мен е това и тоя твоя майстор да вземеш да го смениш че като гледам с тая проба-грешка , ще му платиш добри коледни премийки :winky: :winky: :winky:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Дек 2013, 15:27

То лошо няма да се подновят нещата по окачването, ама така проба грешка е кофти.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Следваща

Назад към E34