Проблем с газов инжекцион
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с 200 и пак е малко
- Мечтае да кара: драгстерите да плачат
Проблем с газов инжекцион
Здравейте! Имам проблем с газовия инжекцион. На около 15 000 километра е инжекциона, незная каква марка е - пише на него Т4. Мотора е м40б18.
Вътре в купето имам индикатор за количеството оставаща газ,лампичка за резерва на газта (червен цвят) и лампичка , когато е на бензин (оранжево) и 2 бутона газ/бензин. Когато я запаля и вдигне необходимата температура клапана на бутилката се отваря и почва да мисли да обръща на газ повече време отколкото мислеше преди (4-5 секунди). В движение, когато подам повече газ колата обръща на бензин и нито един индикатор не свети( когато по принцип е на бензин винаги свети оранжевия индикатор за бензин). Газ има 15тина литра. Ако някой знае какъв може да ми е проблема може да сподели мнението си ще съм му благодарен.
Вътре в купето имам индикатор за количеството оставаща газ,лампичка за резерва на газта (червен цвят) и лампичка , когато е на бензин (оранжево) и 2 бутона газ/бензин. Когато я запаля и вдигне необходимата температура клапана на бутилката се отваря и почва да мисли да обръща на газ повече време отколкото мислеше преди (4-5 секунди). В движение, когато подам повече газ колата обръща на бензин и нито един индикатор не свети( когато по принцип е на бензин винаги свети оранжевия индикатор за бензин). Газ има 15тина литра. Ако някой знае какъв може да ми е проблема може да сподели мнението си ще съм му благодарен.
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
- Мечтае да кара: GTR
- Детайли за колата: комби,М пакет
Re: Проблем с газов инжекцион
Не зная какъв е точно проблема,мога само да предполагам.
Ниско налягане на газта ,породено от запушени газови филтри,а може да иска настройка инжекциона.
Все пак,първо смени филтрите,ако не си го правил скоро!
Ниско налягане на газта ,породено от запушени газови филтри,а може да иска настройка инжекциона.
Все пак,първо смени филтрите,ако не си го правил скоро!
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Запушени филтри или проблем с ключа ( копчетата, които са ти вътре за инжекциона ). Ако някой кабел да се е прецакал и да идват от там проблемите.

- pepibmw
- Потребител
-
- Кара: Е36-316i
- Мечтае да кара: ПАК 320i
Колега от газта е.Така се получава когато е повече бутана.Той държи по-ниско налягане и по-трудно се изпарява
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с 200 и пак е малко
- Мечтае да кара: драгстерите да плачат
Колеги днес установих, че при неколкократната смяна на акумулатора ми в последните дни, кабелните обувки на газовото, които са вързани към + и - на акумулатора бяха доста хлабави и когато ги замервам с мултицет при раздвижване на кабелчето дава различни показания вариращи от 0 до 12.43 волта. Подмених кабелните обувки с нови , стегнах ги хубави и при повторно измерване стойността си оставаше стабилна ( 12.43 волта). Сега когато запалих колата , тя достигна до температурата си, отвори клапана, форсирах до 2000 оборота и след няколко секунди (колкото и преди си бяха) обърна на на газ и след това веднага на бензин и подаде звуков и светлинен сигнал за свършила газ. Както казах съм сигурен, че в бутилката има газ , но въпреки това заредих още 10 литра газ, но отново се повтори същото. На няколко пъти долових мирис на газ , но предполагам , че е от зареждането.
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 136hp.01"
- Мечтае да кара: E60 535D
Най вероятно колега изпарителя не държи налягане,поне при мен беше това.Успех
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
- Мечтае да кара: GTR
- Детайли за колата: комби,М пакет
NORX написа:Колеги днес установих, че при неколкократната смяна на акумулатора ми в последните дни, кабелните обувки на газовото, които са вързани към + и - на акумулатора бяха доста хлабави и когато ги замервам с мултицет при раздвижване на кабелчето дава различни показания вариращи от 0 до 12.43 волта. Подмених кабелните обувки с нови , стегнах ги хубави и при повторно измерване стойността си оставаше стабилна ( 12.43 волта). Сега когато запалих колата , тя достигна до температурата си, отвори клапана, форсирах до 2000 оборота и след няколко секунди (колкото и преди си бяха) обърна на на газ и след това веднага на бензин и подаде звуков и светлинен сигнал за свършила газ. Както казах съм сигурен, че в бутилката има газ , но въпреки това заредих още 10 литра газ, но отново се повтори същото. На няколко пъти долових мирис на газ , но предполагам , че е от зареждането.
Колега,досега трябваше поне да си провериш филтрите. Няма да ти коства усилие,време и пари. За 15000 вероятно е събрал много графит в този на изпаритела. При мен се е случвало за 1400 км за задръсти и входящата в изпаритела тръба на ок.5-6 см. Абсолютно същите симптоми. При пълна бутилка ,работи само на бензин.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Както обясняваш ми се струва, че газовият ти инжекцион е Тамона. За 20 - 25 лв. се пордават кабели в продавалника. Ако имаш лаптоп и не си с Windows 8, купи си един кабел, софтуера за диагноста го има на сайта на производителя и ще разбереш какво се случва с колата ти.
Другата възможност е да отидеш на газаджия и той да ти каже какво не ти е на ред. Но покупката на кабел се отплаща във времето.
Другата възможност е да отидеш на газаджия и той да ти каже какво не ти е на ред. Но покупката на кабел се отплаща във времето.
8 мнения
• Страница 1 от 1