Изчезна съединителя

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Изчезна съединителя

Мнение от GANIN » 26 Ное 2013, 11:42

Привет, потърсих в търсачката, но не намерих нищо по моя проблем.
Сутринта след като запалих колата, освободих от скорост докато изчистя снега и след това съединителя все едно го нямаше. Педалът се движи свободно.
Имате ли идея какво може да е - замръзнала хидравлична течност, залепнал диск или нещо друго? Къде да търся проблема?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Изчезна съединителя

Мнение от barty » 26 Ное 2013, 12:01

Въздух в системата, спирачна помпа....
Вчера и при мен имаше такъв проблем, оказа се маркуче, което е спукано и влиза въздух
:yes:

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 26 Ное 2013, 12:11

GANIN написа:Привет, потърсих в търсачката, но не намерих нищо по моя проблем.
Сутринта след като запалих колата, освободих от скорост докато изчистя снега и след това съединителя все едно го нямаше. Педалът се движи свободно.
Имате ли идея какво може да е - замръзнала хидравлична течност, залепнал диск или нещо друго? Къде да търся проблема?

В долната помпа,най-вероятно никога не си и сменял спирачна течност.Като не подценявам и горната че може да е здала багажа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANIN » 26 Ное 2013, 12:13

Ок, проблемът май наистина е в някоя от помпите. Гумички ли се сменят или направо помпа?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 26 Ное 2013, 13:54

Преди няколко години имах абсолютно същия проблем:
viewtopic.php?f=8&t=166686

Оказа се помпа, не помня точно коя. След консултация в сервиз си купих втора употреба за 30-40 лв. и всичко се оправи. При смяна на гумичките нямало гаранция колко ще изкара и може да се скапе след 2 дни пак - така ми обясниха.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 26 Ное 2013, 14:14

Аз съм сменял на предната кола гумички на долната помпа преди три години и новия собственик още кара така.
Първо опитай да разбереш от коя помпа е проблема или е от някое маркуче. Огледай хубаво мокета около педалите дали не е мазен. А теч от долната помпа много трудно се хваща. Просто течността остава в кожуха на скоростите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Ное 2013, 21:55

daddy_ написа:А теч от долната помпа много трудно се хваща. Просто течността остава в кожуха на скоростите.

:yes:

Мен миналата седмица като ми се случи същото направо взех една долна помпа и вкарах колата да я сменям. Шефът вика "чакай да натисна съединителя и виж дали се усеща налягане в маркучето към помпата". Такова налягане имаше, което уж трябваше да е знак, че горната помпа е ок. Така и се оказа - долната е протекла, но в кожуха на скоростната кутия, отвън всичко беше сухо. Новата помпичка на място, обезвъздушаване и всичко е ок.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 26 Ное 2013, 22:12

При монтирането на помпата е важно да се убедите, че буталото е запънало във вилката на съединителя. Че моята вилка незнайно как беше завъртяна :ranting: И като паднат вътре всичките карантии на помпата се свалят скорости за нема нищо :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 30 Ное 2013, 17:49

Имах същият проблем. Оказа се долната помпа на съединителя. Стана точно като температурите паднаха. След като разгледах стари теми, видях, че това редовно става зимата, като застудее. Аз лично си взех нова на SWAG, беше 60-70 лв. Мисля, че няма смисъл да взимаш втора ръка в случая, тъй като не се знае колко живот има в нея.
Ако случайно се окаже, че не ти е помпата, вътре в кожуха на съединителя има една пластмасова пишка (6), на която лежи вилката (5), която избутва централният лагер или каквото се води (3)
Изображение
Това ми се случи малко по-късно зимата, след като смених помпата. По-добрият вариант е помпата, че ако е тази пластамаска, която струва 10-тина лева, се сваля скоростната кутия, което не е най-евтиният ремонт.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANIN » 30 Ное 2013, 20:34

Оказа се наистина долната помпа. Колегата Явор я оправи за нула време (смяна с нова), за което съм безкрайно благодарен.
Изображение

Назад към E36