Съществува ли Бог?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Съществува ли Бог?

Анкетата свършва на 26 Дек 2013, 19:32

Да
63
44%
Не, всичко е САМО наука
24
17%
Има сили, които не разбираме
56
39%

Общо гласове : 143
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Съществува ли Бог?

Мнение от K_Ilkov » 29 Ное 2013, 11:02

Elesar74 написа:Понеже това значи, аз да мога да държа сметка на Бога. Това е невъзможно.

Разбираш ли ме?

Не ти е работа г-н Илков, да питаш защо някой се е родил така.

По ред:

1. Невъзможно е, но не поради причината по която ти си мислиш
2. Честно ... НЕ
3. Тук си прав не ми е работ ама грам :yes:

Не ми отговори за връзката между "представителите" на Бог и Билблията,
но явно за теб тези въпроси не седят на дневен ред и не ги подлагаш на съмнение.

Успех ти желая :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 29 Ное 2013, 11:23

Ами питаше за болестите, стана дълго и така. Сега за Библията и представителите на Бога. Само бегъл прочит на Библията е достатъчен, за да се види тоталното разминава с написаното там за църква и това, на което днес се вика църква. Това е моят коментар.

И да довърша от предния пост. След като ти обвиняваш Бога, за това, че някои хора са се родили с недъзи или заболявания, логично е да се приеме, че същия този Бог, който е направил тези хора да се родят така, е направил пък тебе нормален. Какво правиш ти обаче, в този случай? Кога за последно благодари на Бога, че си жив здрав, цял, сигурно имаш работа, доходи, живееш добре? Не се ли явяваш един неблагодарник, за това, което си получил даром? И си седнал да държиш сметка на Бога, че създал едни такива хора. Писано е, че отчасти знаем. Никой няма пълно знание. Не всеки въпрос може да бъде отговорен днес и сега. Аз опитах според светлината която имам, каквото мисля по въпроса. Това, че моето обяснение не ти допада, не значи, че не е истина. Аз не пиша, за да ти дам отговор, който ти очакваш. Това, надявам се го разбираш. Пиша това, което вярвам, че е истината. Досега не разбрах ти в какво вярваш и каква теза защитаваш. Лесно е да сочиш с пръст г-н Илков. Това е най-лесното нещо. Трудно е да погледнеш честно себе си.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 29 Ное 2013, 11:41

http://vbox7.com/play:9f542cf555
http://vbox7.com/play:64a6b626c9
:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Довечера ще има продължение.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Ное 2013, 12:20

Elesar74 написа:Библията е достатъчен, за да се види тоталното разминава с написаното там за църква и това, на което днес се вика църква. Това е моят коментар.

Е защо го търпи тва нещо Бог?

Elesar74 написа:След като ти обвиняваш Бога, за това, че някои хора са се родили с недъзи или заболявания, логично е да се приеме, че същия този Бог, който е направил тези хора да се родят така, е направил пък тебе нормален. Какво правиш ти обаче, в този случай? Кога за последно благодари на Бога, че си жив здрав, цял, сигурно имаш работа, доходи, живееш добре? Не се ли явяваш един неблагодарник, за това, което си получил даром? И си седнал да държиш сметка на Бога, че създал едни такива хора. Писано е, че отчасти знаем. Никой няма пълно знание. Не всеки въпрос може да бъде отговорен днес и сега. Аз опитах според светлината която имам, каквото мисля по въпроса. Това, че моето обяснение не ти допада, не значи, че не е истина. Аз не пиша, за да ти дам отговор, който ти очакваш. Това, надявам се го разбираш. Пиша това, което вярвам, че е истината. Досега не разбрах ти в какво вярваш и каква теза защитаваш. Лесно е да сочиш с пръст г-н Илков. Това е най-лесното нещо. Трудно е да погледнеш честно себе си.

Никого не обвинявам ... еле па Бог ...
Писах вече, приемам за целите на дискусията, че го има ...
Аз не смятам, че го има за това, нито го обвинявам нито смятам, че има за какво да му благодаря ...

Ако ти изглежда, че соча с пръст ... извинявам се на всички посочени!
Темата е за Бог, а не за вярванията ни, за това аз атакувам теорията за Бог с доводите, които намирам за реални и смислени ...
А в какво вярвам аз ...
вярвам, че знаем твърде малко, но си измисляме твърде много ...
Това ориентира ли те в мойте вярвания?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 29 Ное 2013, 12:29

K_Ilkov написа: ... методи за управление и манипулация на хората са били нужни навсякъде и винаги.

Понеже за трети път по ред не вникваш в нищо от това, което ти пиша, мисля да се спра.

Само това конспиративно виждане към религията ми се иска да коментирам.

Да, манипулации, ала-бала, ок.

Само че, във време, в което няма централизирано образование, единственият начин човек да получи някакви познания за себе си, за околните, за връзките с тях и прочие, е в църквата. Факт е, че в религиозните учения се припокриват много пластове, но там има приемственост, има възпитание, има ред модели, които ни правят това, което сме и са ни спомогнали да оцелеем.

Аз също не съм религиозен, но имам ясна идея какво значи "християнски ценности".
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Ное 2013, 13:51

_galio_ написа:Понеже за трети път по ред не вникваш в нищо от това, което ти пиша, мисля да се спра.

Апропо аз също пиша едно и също няколко пъти :wave:
И пак си говорим за некви други работи ...
Ти колко вникна в нещата, които аз питам? Не виждам да е много?
Ако искаш спирай, аз на всеки пост се каня да спра ама ей на :mhihi:

_galio_ написа: "християнски ценности".

Тук съм ЗА
и подкрепям голяма част от нещата проповядвани от християнството и други религии,
но те не са нищо по-различно от правила и норми наложени по възможния за времето си начин,
доста добър и ефективен и до днес както се вижда ...
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 29 Ное 2013, 18:47

Съществува и гледа отгоре и всичко вижда :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 29 Ное 2013, 20:32

Elesar74 в дългия ти пост лично за мен се потвърждава верисията ,че християнството е възникнало за да подкрепи робското мислене в римската имрерия и за съжаление и до днес./нищо лично /
Кой съм аз че да държа сметка ?
Аз съм човек и имам чувства и съм изпитвал и физическа и психическа болка, и когато видя , че някой страда се питам - защо? Ако теорията ,че бог е всемогъщ, въпроса ми е към него -Защо? И хич не ми е логично да не получа отговор - Ми така! Писано е! и то от хора дето нито са го виждали нито чували.
Ти самия никого ли не си имал съмнения? Толкова малки деца бяха сгазени, изнасилени или убити ...Бог може да го предотврати но защо НЕ ИСКА ?

Да ,ти не можеш да отговориш, но за мен е абсолютно нереално зрял и умен човек да не си задава въпроси а да вярва сляпо...

Спомни си писано е било че земята е плоска но не е!!! и т.н.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 29 Ное 2013, 20:50

Много е сложна материята с Бог! Поне за мен.. пораждат се въпроси, които нямат отговори, а това пречи да се отговори еднозначно. Колкото и да сме напреднали с науката все още не сме направили 1-ва стъпка според мен. .. И сега бог. Определено не сме сами! :) Има някаква определеност и дали е бог, съдба, карма или кой като му харесва, нещо има. Ние тук по 'наще' земи сме християни и мюсюлмани, по принцип вярваме си, правим си кръщенета, сватби, погребения, както си му е реда... така че бог има. Тези които са избрали да не вярват, че някаква сила има, в близките 70 до 80 години макс, ше разберат че са грешали... . айде здраве. :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MonsteR » 29 Ное 2013, 20:55

klintan66 написа:Elesar74 в дългия ти пост лично за мен се потвърждава верисията ,че християнството е възникнало за да подкрепи робското мислене в римската имрерия и за съжаление и до днес./нищо лично /
Кой съм аз че да държа сметка ?
Аз съм човек и имам чувства и съм изпитвал и физическа и психическа болка, и когато видя , че някой страда се питам - защо? Ако теорията ,че бог е всемогъщ, въпроса ми е към него -Защо? И хич не ми е логично да не получа отговор - Ми така! Писано е! и то от хора дето нито са го виждали нито чували.
Ти самия никого ли не си имал съмнения? Толкова малки деца бяха сгазени, изнасилени или убити ...Бог може да го предотврати но защо НЕ ИСКА ?

Да ,ти не можеш да отговориш, но за мен е абсолютно нереално зрял и умен човек да не си задава въпроси а да вярва сляпо...

Спомни си писано е било че земята е плоска но не е!!! и т.н.

Според мен това е начина хората да изпитват вярата си в бог.. той тук не играе, това са действия на хората, които със злините си причиняват ужасяващи неща на себеподобните си.. всеки притежава воля да направи това което иска.... та идеята ми е че смисъла който хората влагат в бог е многостранен и като че ли очакват някой да направи нещо за тях.. което няма как да се случи.. освен със собствени сили. Абе лепкава теория както казах вече. Иначе църквата си е съвсем отделна работа.. ей като ги гледам по тв-то кви педалчета са се набутали там направи ми се повръща от тях.. и тва са хора които трябва да просветляват народа и да го подкрепят.. смях.. смях.. та рев... :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 29 Ное 2013, 21:10

Ех, тези изпитания ....войни, глад ,болести, нонстоп.
Не ви ли идват малко много 2000 години?

Като не "играе тук" къде играе, колега?

С много вярващи съм говорил и явно на проповедите им се говори навсякъде едно и също и следователно всички отговарят едно и също.Жалка работа!
Промиване на мозъците и наизустяване на реплики.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Потребител
Аватар
Кара: 525д е60 06'
Мечтае да кара: М5 е60

Мнение от eventualno177 » 29 Ное 2013, 22:02

Няма господ.Аз вярвам само в извънземни и те съществуват :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MonsteR » 29 Ное 2013, 22:38

klintan66 написа:Ех, тези изпитания ....войни, глад ,болести, нонстоп.

Ми за това не ми се пише в такава тема.. аз мисля едно ти като го четеш излиза друго.. някъде да видя.. "изпитания" да съм писал.. писах - изпитват вярата си в бог.. самия човек се опитва да разбера колко силно вярва в нещо, щото така му харесва..

Изобщо не съм влагал значение, че някой изпитва хората. Според мен никой не ги изпитва.

Идеята ми е че шита който си правят хората сами си го правят, и това че си мислят, че някой им е длъжен е тотален носенс.

Та който иска да вярва в каквоти иска, просто нека е толерантен към другите и да не изпада в крайности.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MonsteR » 29 Ное 2013, 22:39

eventualno177 написа:Няма господ.Аз вярвам само в извънземни и те съществуват :mhihi:

Виждал ли си :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 29 Ное 2013, 22:45

eventualno177 написа:Няма господ.Аз вярвам само в извънземни и те съществуват :mhihi:

Имаш ли някакви доказателства? :mhihi:

MonsteR написа:

Виждал ли си :mhihi:

"Виждал съм, но няма" http://www.youtube.com/watch?v=BDAm-E0soTY :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата