Кой уби Кенеди?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой уби Джон Кенеди?

ФЕД
10
25%
ЦРУ
20
50%
Мафията
3
8%
КГБ
3
8%
Кубинските служби
4
10%

Общо гласове : 40
младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Кой уби Кенеди?

Мнение от drago_pavlov » 28 Ное 2013, 13:59

_galio_ написа:В калибър 6.5х52 mm,
...
Хайде се, ако настояваш, намери hollow point куршум за този калибър, пуснат преди 1963-та.
За да не си говорим глупости, нали.

Входният отвор в черепа е с диаметър 6 мм.
И за да не си говорим глупости се появява теорията, че след неуспешния изстрел на Осуалд в шията на Кенеди, някой от агентите в колите зад Кенеди поправя грешката му с изстрел в главата ;)
Траекториите на двата куршума, този в шията и този в главата, са коренно различни - няма как да са дошли и двата изстрела от едно и също място.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 28 Ное 2013, 14:29

drago_pavlov написа:
Траекториите на двата куршума, този в шията и този в главата, са коренно различни - няма как да са дошли и двата изстрела от едно и също място.

Конспирации можем да редим колкото си искаме. За да са смислени - изкарай лист с пистолетите и револвери, които може да са носили агентите, за да видим и куршумите, и възможните поражения.

Това горе са факти.

Ти нали беше на страната на фактите, а не на конспирациите?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 28 Ное 2013, 15:39

Ето една от гледните точки:
http://www.philly.com/philly/news/Shoot ... nnedy.html
Агент в колата зад тази на Кенеди с автоматично оръжие, определно като АК-15 (5.56 мм).
Никога не е обявяван списъка с оръжията на агентите. Ако едно правителство иска да скрие нещо, почти винаги успява ;)
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 28 Ное 2013, 16:09

drago_pavlov написа:Ето една от гледните точки:
http://www.philly.com/philly/news/Shoot ... nnedy.html
Агент в колата зад тази на Кенеди с автоматично оръжие, определно като АК-15 (5.56 мм).
Никога не е обявяван списъка с оръжията на агентите. Ако едно правителство иска да скрие нещо, почти винаги успява ;)

AR-15

.223 е дебел 5.70 мм, пак не е 6 мм, а къде пише за размера на входната рана? Апропо, от коя година има .223 куховърхи, провери ли? Понеже и калибърът и пушката са взети на въоръжение 1964-та. Дали е възможно на снимката да е AR-10, който е 7.62х51 ?

Няма толкова много възможности за агентите. В САЩ доминират .38 Special и .45 ACP. Може да е и .38 ACP. Дали могат да пръснат череп по начин като на клипа?

Както и да е.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 28 Ное 2013, 19:12

Former FBI Agent Reveals Who Really Killed JFK

http://www.youtube.com/watch?v=VSXQYvm57YM

JFK Deathbed confession - Conspiracy Theory with Jesse Ventura

http://www.youtube.com/watch?v=96FDflK_Iug

Jesse Ventura tries to duplicate Oswald's shooting sequence

http://www.youtube.com/watch?v=qSWSgcuYqDo
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 28 Ное 2013, 20:56

_galio_ написа:..

аз приключих с Драго още предната страница ама ми е интересно на теб до кога ще ти издържат нервите да спориш с радиото :mhihi: :mhihi: :mhihi: Все едно да обяснявам на дядо ми що комунизма се е отразил лошо на държавата :mhihi: :mhihi:
как да му обясниш, че кинетичната енергия на куршума и неиздражливостта на костта на разтягане, води до ефекта УАУ, дори от пистолет 9мм. :dunno:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 29 Ное 2013, 8:25

ineedmoney написа:как да му обясниш, че кинетичната енергия на куршума и неиздражливостта на костта на разтягане, води до ефекта УАУ, дори от пистолет 9мм. :dunno:

Ако и медицината я разбираш колкото оръжията... Да не дава господ да попадам на такъв доктор (и сега любимата ти част с иконите) :mhihi: :mhihi: :mhihi:
_galio_ написа:AR-15
.223 е

Кинетичната енергия на този калибър започва от 1500 J, a куршим изстрелян от 9 мм пистолет е с кинетична енергия около 500 J.
Единият влиза и излиза заедно с половината мозък, а другият понякога не може да предизвика смърт :idea:
Пък ти ми се прави на УАУ разбирач колкото искаш (и сега отново) :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 29 Ное 2013, 9:58

ineedmoney написа:... ама ми е интересно на теб до кога ще ти издържат нервите да спориш с радиото :mhihi:

Хора с неговия подход има доста много и е полезно човек да може да общува с такива. Той измести темата към три пъти от началото на разговора. В момента потвърждава твоето мнение, опитвайки да обори това, което му се струва мое мнение, а всъщност е просто низ от факти. Интересно, нали?

drago_pavlov написа:Кинетичната енергия на този калибър започва от 1500 J, a куршим изстрелян от 9 мм пистолет е с кинетична енергия около 500 J.
Единият влиза и излиза заедно с половината мозък, а другият понякога не може да предизвика смърт :idea:
Пък ти ми се прави на УАУ разбирач колкото искаш (и сега отново) :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не се правя на разбирач, а единствено цитирам факти, без никаква лична интерпретация. Ти тръгна с конспирациите и предположенията. Предвид, че дори не можеш да направиш разлика межди AR-15, M-16 и AК-която и-да-е-цифричка, участието ти занапред във всякакви теми, намесващи оръжие, практически е силно компрометирано.

И пак да напомня - не е ясно дали тая пушка на снимката в задната кола е .223 или 7.62х51, по причини, които съм посочил.

Според мен дори да имаш конспиративна теория, трябва да се изясниш дали смяташ, че е отстрелян с пистолет отблизо, с винтовъчен куршум отблизо или отдалеч, след това да проверим дали по него време за конкретния калибър е имало куховърхи или поне полу-облечени куршуми, за да се върнем на първоначалната ти теза.

Това се нарича "логика" и не е за дължително, само препоръчително.

Доколкото си спомням, идеята ти беше, че облечен куршум не може да причини щетите на клипа? Сега май предполгаш вече, че може? Или?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 29 Ное 2013, 10:28

_galio_ написа:...единствено цитирам факти...
И пак да напомня - не е ясно дали тая пушка на снимката в задната кола е .223 или 7.62х51, по причини, които съм посочил.

_galio_ написа:Апропо, от коя година има .223 куховърхи, провери ли? Понеже и калибърът и пушката са взети на въоръжение 1964-та.

Ако това визираш като факти, да ти имам фактите...
http://www.reloadbench.com/cartridges/223.html
The 223 Remington first appeared in 1957 as an experimental military cartridge for the Armalite AR-15 assault rifle.

Разработени са средата на 50-те, през 57-ма са тествани експериментално. Това че са влезли на въоръжение в армията чак през 64-та, не значи, че никой не ги е ползвал до тогава и са седяли на чертожната дъска или на тестовите полигони цели 8 години.

_galio_ написа:Според мен дори да имаш конспиративна теория, трябва да се изясниш дали смяташ, че е отстрелян с пистолет отблизо, с винтовъчен куршум отблизо или отдалеч, след това да проверим дали по него време за конкретния калибър е имало куховърхи или поне полу-облечени куршуми, за да се върнем на първоначалната ти теза.

Аз нямам конспиративна теория - не съм дорасъл толкова емоционално и интелектуално, че са измислям конспиративни теории :yes:
Аз просто избирам на коя да вярвам. В случая на тази, че Осуалд е стрелял 2 пъти - първият път пропуска, вторият улучва, но не главата. След това някой агент поправя грешката с изстрел в главата. Изстрел с пушка AR-15 и кух куршум.

_galio_ написа:Доколкото си спомням, идеята ти беше, че облечен куршум не може да причини щетите на клипа? Сега май предполгаш вече, че може? Или?

Точно така, това ми беше идеята. Как реши, че сега предполагам, че може, не знам!

П.П.: Това за правенето на рабирач, беше за "нуждаещия се от пари". Теб те цитирах само заради калибъра. Предполагам разбираш повече от мен - аз съм любител.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 29 Ное 2013, 12:21

drago_pavlov написа:Разработени са средата на 50-те, през 57-ма са тествани експериментално. Това че са влезли на въоръжение в армията чак през 64-та, не значи, че никой не ги е ползвал до тогава и са седяли на чертожната дъска или на тестовите полигони цели 8 години.

В случая на тази, че Осуалд е стрелял 2 пъти - първият път пропуска, вторият улучва, но не главата. След това някой агент поправя грешката с изстрел в главата. Изстрел с пушка AR-15 и кух куршум.

_galio_ написа:Доколкото си спомням, идеята ти беше, че облечен куршум не може да причини щетите на клипа? Сега май предполгаш вече, че може? Или?

Точно така, това ми беше идеята. Как реши, че сега предполагам, че може, не знам!

Логиката ти се основава на догадки. Ако оръжието е custom, може да е всякакво и да стреля с всичко.

А как мислиш да докажеш, че е ползвам именно куховърх?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 29 Ное 2013, 12:56

_galio_ написа:А как мислиш да докажеш, че е ползвам именно куховърх?

Както ти казах, аз не измислям конспирации, и следователно няма какво да доказвам.
Доказала го е аутопсията.
http://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Kennedy_autopsy
Distributed through the right cerebral hemisphere are numerous small, irregular metallic fragments most of which are less than 1 mm. in maximum dimension.

Oт къде идват тези парчета метал, ако куршумът не се е "пръснал"??? Това по-скоро е въпрос за докторчето.
Ако приемем, че куршумът се е "пръснал", то има ли други видове куршуми, които се разпададт в жертвата? Аз лично не съм чувал.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 29 Ное 2013, 13:02

drago_pavlov написа:
_galio_ написа:А как мислиш да докажеш, че е ползвам именно куховърх?

Както ти казах, аз не измислям конспирации, и следователно няма какво да доказвам.
Доказала го е аутопсията.
http://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Kennedy_autopsy
Distributed through the right cerebral hemisphere are numerous small, irregular metallic fragments most of which are less than 1 mm. in maximum dimension.

Oт къде идват тези парчета метал, ако куршумът не се е "пръснал"??? Това по-скоро е въпрос за докторчето.
Ако приемем, че куршумът се е "пръснал", то има ли други видове куршуми, които се разпададт в жертвата? Аз лично не съм чувал.

Ами крайно време е да чуеш. Патрона Дум-Дум примерно. Разработен втората световна война...

“Дум-дум” куршуми са се използвали от германците по време на ВСВ (карабина ,,Маузер").

“Дум-дум” е британски боен патрон, разработен за употреба в Индия на в края на 90-те години на ХІХ век.

Куршума се разпада при сблъсък. Например след попадане в тялото той се раздробява и различните части се насочват в различни посоки, като по този начин нанасят максимални поражения.

В линковете които дадох от тубата на едно място се казва, че първата пушка която намират на мястото от където е стрелял Харвито е МАУЗЕР, ама кой да гледа тубата, то там само измислени неща нали :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Ное 2013, 13:06

Кой,кой-убиеца го уби.
По-важен е въпроса "Защо"

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 29 Ное 2013, 13:10

Какви познания само,браво на всички.
Само че защо се фокусирахте върху оръжието и куршума???
Едно убийство е просто,но много по-важни са мотива,извършителя,подготовката.........
Като ще показвате знания кажете нещо и за Джон Конъли,за руската връзка при Освалд,за КГБ...........
руснаците също имат собствено разследване на покушението нека някой коментира и тяхната позиция,виждам има начетени хора тук.
Ако не сменете заглавието на ''как се пръска череп след изстрел''.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 29 Ное 2013, 13:35

larbi написа:Ами крайно време е да чуеш. Патрона Дум-Дум примерно. Разработен втората световна война...

“Дум-дум” куршуми са се използвали от германците по време на ВСВ (карабина ,,Маузер").

“Дум-дум” е британски боен патрон, разработен за употреба в Индия на в края на 90-те години на ХІХ век.

Куршума се разпада при сблъсък. Например след попадане в тялото той се раздробява и различните части се насочват в различни посоки, като по този начин нанасят максимални поражения.

УАУ, изказа се и капацитета по междугалактически лазерни мечове.
Я кажи какво точно представлява "дум-дум" куршума? Май е същото като този с кух връх :mhihi:
Като решиш да се правиш на интересен е добре малко да се запознаеш с материята, а не да копираш информация от първия форум, които излезе в гугъл :winky:
Уж разработен ВСВ, пък после се оказа, че е разработен 50 години по-рано... :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата