м42 неработи на бензин

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

м42 неработи на бензин

Мнение от Karov_691 » 24 Ное 2013, 16:45

Здравеите!!!
От две седмици та дори и повече се ровя из форума но не намирам сходен проблем със моя!
Преди месец станах горд собственик на е 36 купе с двигател m42 318 is 92-93 година производство за Америка

колата я закупих с инсталирана АГУ.При покупката бенз помпата неработеше,беше изгоряла и се караше само на газ.Собственика не ми каза за др ядове а и в близост нямаше диагностика.Абе грабна ми окото и я купих на доверие и сега си блъскам главата!!
Купих от колега във форума бенз помпа ,наточих се да я пиля на бенз ама нанаици :shock: колата като я прехварля на бензин забива.Опитах да запаля на бензин десетки пъти но никакав ефект!Новата помпа работи,чува се ,та дори на входните трабички на реиката сълзи бензин.Стъпковия мотор беше с изклучена букса !Свалих го и го почистих по начин описан във форума но ефект нямаше.Четох че от дългото каране на газ инжекторите забиват.Взех добавка за бензина Comma.Разредих я по описания начин в 30 л бенз,че дори сипах 50 грама повече.Отидох на наклон които е 3-4 км и я пуснах да върти на бензин с вкл предавка по наклона.Направих упражнението 3-4 пъти по маршрута но пак никакъв ефект!!!Поведението на колата е странно!Когато е на предавка по наклона даржи обороти в зависимост от скороста и предавката но не реагира от натиска на педала като подам газ.
На газ колата няма проблеми!газовата е BRC с изпарител Lovato.Чува се когато релето прехвърля но ...!!
Моля да ме насочите на някаде

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Re: м42 неработи на бензин

Мнение от ///Mechov » 24 Ное 2013, 19:38

Смени си горивния филтър и отиди да измериш налягане на горивната с-ма.

Потребител
Аватар

Мнение от Karov_691 » 25 Ное 2013, 0:11

утре ще го сменя филтъра но е осезаемо,че има някакво налягане,защото от маркуча които връща при бенз помпота сълзи когато не е притегната скобата!!
Благодаря за съвета!!
Нещо ме кара да си мисля за някои вакум или датчик .. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 25 Ное 2013, 23:41

Провери си токовете около ключето газ-бензин и емулатора за дюзите , защото останах с впечатлението , че си с обикновенна газова.

Потребител
Аватар

Мнение от Karov_691 » 28 Ное 2013, 14:57

Здравеите !!
Днес ми остана време и преглеждам газовата!!Лошото е че не намирам емулатор а само едно реле което е вьрзано за червено/бяла ивица кабела на инжекторите под дросела!! Някакви идеи?!?
По кьсно може да кача снимки по темата.
Поздрави !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 29 Ное 2013, 23:20

Щом нямаш емулатор а реле , тогава то ти управлява дюзите. Провери дали ходи управляващ импулс до тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Мнение от valeri_ignatov » 30 Ное 2013, 12:18

здравей колега,имах го същия проблем с старата ми е36 ца и аз бях я купил с същия проблем и си викам една помпа и готово но нямаше оправия сменял съм какво ли не,и накрая цялата работа излезе че инжекторите 3 те бяха умрели и не пулсират ходих при един майстор тук в Варна изкара ми ги човека и ги потопи в някаква ваничка с нещо си там за 24 часа и ги съживяваше като им пускаше ток до кат не почнат да пулсират,на следващия ден ги монтирахме и запали от първия път на бензин сефте проработи на бензин в моите ръце,цялата работа е била от тъпата газ нонстоп се карала на газ когато се кара на газ се изключват инжекторите и постепенно те умират за това когато се кара на газ винаги трябва да се изгася на бензин,

Потребител
Аватар

Мнение от Karov_691 » 30 Ное 2013, 16:28

Здравеите !!
Сблъсках се с нов проблем вчера.На един наклон колата ми кихна 3 пъти последователно!!Спука се гофрирания маркуч и при свалянето открих една пластинка с две болтчета на нея!По късно установих че е от дебитомера.Беше късно вечерта и бях на 40 км от вкъщи.Навих монтажно тиксто с влакна в него околу пукнатината на маркуча и махнах буксата на дебитомера.Прибрах се но колата не работеше добре,сякаш работеше на 3 цилиндара и може би се чуваше тракане (чукане) от мотора!!Сега отидох да я запаля но неискаше.Не върти както преди,сякаш нещо го мъчи ..!! Проверих свещите и открих че по кабела и по горната половина на свеща има масло(избила гарнитура на капака)!!Подсуших всичко и опитох отново но никакъв ефект!!някои датчик ...сензор ?!?
колата все още е само на газ!!!
Открих едно кабелче на изпарителя което е захванато на корпуса му но не е захванато за никаде,може би е някаква маса или ... ??

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 01 Дек 2013, 15:06

Това жило (кабелче) най-вероятно е масата на бобинката на редуктора (изпарителя).

Потребител
Аватар

Мнение от Karov_691 » 02 Дек 2013, 17:08

Колата изобщо не пали вече!! На третото завьртане на стартер пука и изкача маркуча на стьпковия които отива кьм дросела.МОЛЯ ВИ ПОМАГАИТЕ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 02 Дек 2013, 23:38

Пробвай да я запалиш с пълна газ. Провери също да не е прескочила веригата някой друг зъб , не е невъзможно .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 02 Дек 2013, 23:49

А дебитомера смени ли? Пробвай с работещ, здрав такъв. Ако се е счупила клапата, както описваш нищо чудно да киха постоянно. Смени и гарнитурата на капака, че ако имаш проблем с токове+АГУ ядовете нямат край. За жалост - от опит го казвам :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Karov_691 » 08 Яну 2014, 13:12

Оказа се че на 1 цилиндар има 7 компресия .2 никъква ...3 има 4 и 4-ти никъв го няма!!! маистора още не го е отварял и не е ясно какво е! преди да приклучи се чуваше чукане.. мисля че беше клапан.някои ще ми даде ли съвет ?ври въртене се чува много неестествено завъртане на мотора!да го сменям ли направо с др или да търся кое е?

Назад към E36