Съществува ли Бог?
Модератор: Общи модератори
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Re: Съществува ли Бог?
larbi написа:защо маймуните не направят редови 6-так или 7-мак
3а първи път чувам за такъв двигател -7-мак.

маймуните правят автомобили отдавна:Greatwall,VW, + китайските реплики на BMW и така нататък

Последна промяна Beamerdriver на 27 Ное 2013, 14:29, променена общо 3 пъти
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
То малко не се получават нещата в предишен и сегашен живот поради проста аритметика.
Нали ,ако вземе че има прераждане и предишен,сегашен,то изходим че преди хората са били да кажем 2-3 милиона,от къде са се пръкнали другите в последствие 6 милиарда,сега ,имам си лична хипотеза по тоя повод и може да стане популярна,но не е приятна и тя е следната
Първоначално са били (хората) 2-3 милиона,почнали са със серията за прераждане и тн,ама си остават 2-3 милиона,по някакъв извратен начин са започнали и да се прераждат разни животни в хора (голямо учудване е било за животното) и съответно са се държали като животни и като е почнала една такава серия та до 6 милиарда човека..
Тази ми теория все пак отговаря на въпроса "Защо хората в голямата си част са някакви "животни"" и изважда под черта извода че свестните хора са...2-3 милиона
Нали ,ако вземе че има прераждане и предишен,сегашен,то изходим че преди хората са били да кажем 2-3 милиона,от къде са се пръкнали другите в последствие 6 милиарда,сега ,имам си лична хипотеза по тоя повод и може да стане популярна,но не е приятна и тя е следната
Първоначално са били (хората) 2-3 милиона,почнали са със серията за прераждане и тн,ама си остават 2-3 милиона,по някакъв извратен начин са започнали и да се прераждат разни животни в хора (голямо учудване е било за животното) и съответно са се държали като животни и като е почнала една такава серия та до 6 милиарда човека..
Тази ми теория все пак отговаря на въпроса "Защо хората в голямата си част са някакви "животни"" и изважда под черта извода че свестните хора са...2-3 милиона

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Страхотна тема, колко вселенски събори са се състояли в търсене на отговора на поставеният въпрос.......и още не е постигнато единство по него, та тук ли?
Лично аз вярвам и имам страх от Бога. За тези които се интересуват и търсят отговор на въпроса има толкова литература изписана, която ще им отговори, включително могат да се намерят и самите Божии Думи и Божие Слово. Святият Дух е слизал през вековете върху много хора, като започнеш от Исус от Назарет и стигнеш до Петър Дънов от с.Николаевка, Варненско...
Лично аз вярвам и имам страх от Бога. За тези които се интересуват и търсят отговор на въпроса има толкова литература изписана, която ще им отговори, включително могат да се намерят и самите Божии Думи и Божие Слово. Святият Дух е слизал през вековете върху много хора, като започнеш от Исус от Назарет и стигнеш до Петър Дънов от с.Николаевка, Варненско...
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
b.bonev написа: и стигнеш до Петър Дънов от с.Николаевка, Варненско...
Дааа... Оргиите, дето ги правят на 7-те рилски езера ония с белите сукмани, са направо божествени

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
b.bonev написа:За тези които се интересуват и търсят отговор на въпроса има толкова литература изписана ...
Коя е тази литература? Литературата на църквата?
На тази същата църква дето е измилила Светата инквизиция ...
Защо Създателя/Бог допуска разни мазни и нечистоплътни хора
(и в буквалния и в преносния смисъл)
да петнят името му под формата на институцията църква?
И още, че днес напират в мен въпроси ...
Наказва ли ги в следващия им живот?
Толкова ли е безсилен, че не може да се справи с проблемите сред свойте проповедници?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...
В това вярвам аз.
Стихотворението е на Христо Ботев - Моята Молитва.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...
В това вярвам аз.
Стихотворението е на Христо Ботев - Моята Молитва.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
@ Клинтан 66
Много вярващи в нашия форум, и много носещи бухалка и хладно оръжие
Господ явно не пази чак толкова добре

Много вярващи в нашия форум, и много носещи бухалка и хладно оръжие

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Bogat-Beden написа:Господ явно не пази чак толкова добре
Е нали още в началото се разбра, че яйцата са му приоритетни, другото се прави

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Bogat-Beden написа:@ Клинтан 66![]()
Много вярващи в нашия форум, и много носещи бухалка и хладно оръжие![]()
Нали си чувал "Пази се сам, за да те пази и Господ"

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
larbi написа:Нали си чувал "Пази се сам, за да те пази и Господ"
Ще ни обясниш ли какъв е смисъл на това нещо?
Какво всъщност прави въпросния Господ, че трябва да се пазим?
Нали всичко е измислено от висш разум? Нещо не е домислил ли?
Защо не му се получават нещата ме вълнува мен?
Еднократни ли са му били действията? Или продължава да работи по проблемите на човека?

...
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
K_Ilkov написа:larbi написа:Нали си чувал "Пази се сам, за да те пази и Господ"
Ще ни обясниш ли какъв е смисъл на това нещо?
Какво всъщност прави въпросния Господ, че трябва да се пазим?
Нали всичко е измислено от висш разум? Нещо не е домислил ли?
Защо не му се получават нещата ме вълнува мен?
Еднократни ли са му били действията? Или продължава да работи по проблемите на човека?
Смисъла както го разбирам аз е че не трябва да носиш 3 кила злато по тъмна доба в краен квартал гол като пушка "щото аз нож и пистолет не нося - за кво са ми" ами да се пазиш по всички възможни начини включително и да избягваш конфликтни райони и ситуации, а не да се правиш на безсмъртен и да чакаш Господ да прати 20 Ангели да те пазят.
Тва е като оная приказка "Fortune favors the brave" - Демек за да постигнеш или да имаш нео трябва да се бориш за него или да си го вземеш.
Общо взето: прави каквото трябва и искаш за да имаш и да си добре, пък евентуално се надявай на максимално добро стечение на обстоятелствата, демек Господ ти помогнал...
klintan66 написа:
В ръцете на господ е силата да контролира , управлява ,променя, унищожава и всичко ...и въпреки това света е ОТВРАТИТЕН !!! Неведоми пътища били ... пфф
Като нанася вреди в този, да му сложи DELETE И ДА ПРОДЪЛЖИ с нещо изграждащо съвършенството а не да преекспонира до безкрай....
Ми може примерно да е решил, да си направи Сатана и да го сложи за цар на тоя свят

Не Мы такие, Жизнь такая
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
klintan66 написа:Тези които вярват ,че има, нека обяснят на хилядите... хмм, милиони гладни, бити, рязани или по какъвто и да е начин малтретирани хора, с нищо не провокиращи насилие, защо не им помага, като е толкова могъщ и милостив?
Някъде из книгите бях попаднал на цитат " Не мъчения а задоволения е реално ощетен".
Ами ако този ни живот е просто изпитание, целящо да обогати човешката душа? Кой би бил в правилните обстоятелства тогава?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
larbi написа:Тук е на място оня образ който казвал "Аз знам, че нищо не знам, но другите и това не знаят" и си е бил прав човека
Сократ се е казвал тоя образ колега. За неговите мисли знаем от ученика му Платон, понеже Сократ е отказал категорично да напише каквато и да е книга. Питали са много пъти след като е най-мъдрия човек в Гърция, защо не пише книга и той отвърнал, че няма как каквато и да е мисъл да се отнася за всички случаи и хора в живота(или нещо подобно). Отвърнал, че когато стане сутрин и тръгне да се разхожда из града и поздравява хората, на единия ден тези хора ще му отговарят по един начин, а друг ден може по съвсем различен. И затова отказал да напише книга, ама знаем за доста негови велики мисли като тази със знанието и незнанието.
cod-cdbp написа:A коментар по факта, че всички учени вярват в Бог?
Колега, моля те, сложи по-големи очила на мечката от подписа.

- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Bogat-Beden написа:@ Клинтан 66![]()
Много вярващи в нашия форум, и много носещи бухалка и хладно оръжие![]()