Съществува ли Бог?
Модератор: Общи модератори
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Re: Съществува ли Бог?
Beamerdriver написа:Бог съществува , той е любов той е навсякъде,но най вероятно не и в църквата която се е превърнала в бизнес институция /компания/средство за правене на пари.Вярата е най великото нещо на света и най-силното.Tя е над всичко материално.

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
ДА!!! Съществува и помага на всички вярващи и невярващи!!!!
- vortex29
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328i
- Мечтае да кара: F22 M240i
Точно при физиката има най-много фантазия и недоказани теории, които произлизат от невъзможноста на хората да разберем 3те(4те) основни сили около които се гради всички, както и абсолютното ни неведение от какво се състои материятаНякои учени казват БОГ на гравитационната сила, защото от нея тръгва всичко .
Точно във физиката няма фантазии, а факти и теории базирани на математически зависимости. След отркиването на Хигс бозонът в началото на тази година се приближаваме все повече до обяснение на всичко във Вселената като така се завършва стандартния модел на материята със отворен въпрос за зависимостта с гравитационните сили. За мен тези "учени" които казват БОГ на гравитационна сила или говорят в преносен смисъл или не са учени

e36 318i - sold, e39 530i - sold, e46 328i 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Тези които вярват ,че има, нека обяснят на хилядите... хмм, милиони гладни, бити, рязани или по какъвто и да е начин малтретирани хора, с нищо не провокиращи насилие, защо не им помага, като е толкова могъщ и милостив?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
klintan66 написа:Тези които вярват ,че има, нека обяснят на хилядите... хмм, милиони гладни, бити, рязани или по какъвто и да е начин малтретирани хора, с нищо не провокиращи насилие, защо не им помага, като е толкова могъщ и милостив?
God helps those who help themselves -древногръцка поговорка

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
klintan66 написа:Тези които вярват ,че има, нека обяснят на хилядите... хмм, милиони гладни, бити, рязани или по какъвто и да е начин малтретирани хора, с нищо не провокиращи насилие, защо не им помага, като е толкова могъщ и милостив?
Ще им помогне!!!!Нека вярвят !!!!Всичко е във Вярата !!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vortex29 написа:Точно при физиката има най-много фантазия и недоказани теории, които произлизат от невъзможноста на хората да разберем 3те(4те) основни сили около които се гради всички, както и абсолютното ни неведение от какво се състои материятаНякои учени казват БОГ на гравитационната сила, защото от нея тръгва всичко .
Точно във физиката няма фантазии, а факти и теории базирани на математически зависимости. След отркиването на Хигс бозонът в началото на тази година се приближаваме все повече до обяснение на всичко във Вселената като така се завършва стандартния модел на материята със отворен въпрос за зависимостта с гравитационните сили. За мен тези "учени" които казват БОГ на гравитационна сила или говорят в преносен смисъл или не са учени
Разбира се че говорят в преносен смисъл. Олицетворяват гравитационната сила като създател, защото всъщност тя е отговорна за съвкупността на материя

Учените нищо не са открили. Едно 5 годишно дете за 2 минути ще забие и най-големия физик. От какво е направен камък - от атоми
- от какво са направени атомите - от проторни и неутрони натъпкани в ядро
- от какво са направени протоните - от бозони
- от какво са направени бозоните - от нищо, приеми ги за даденост .
За даденост се приема всичко което не може да се обясни, за да има все някаква отправна точка . Както и със теорията за големия взрив - е, честно има ли някой който реално да вярва в това . И какво е имало преди големия взрив ? Защо цялата материя е била натъпкана в едно яйце и какъв зор това яйце е избухнало ?
Дори да не се ровим толкова назад - защо я има гравитационна сила ? Ходя отговаряй . Ще обяснят всичко ама на кукув ден ...
- vortex29
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328i
- Мечтае да кара: F22 M240i
Разбира се че говорят в преносен смисъл. Олицетворяват гравитационната сила като създател, защото всъщност тя е отговорна за съвкупността на материяНе съм много навътре във физиката , но според тебе теория базирана на зависимост, със неясна обосновка - това не е ли фантазия ?
Учените нищо не са открили. Едно 5 годишно дете за 2 минути ще забие и най-големия физик. От какво е направен камък - от атоми
- от какво са направени атомите - от проторни и неутрони натъпкани в ядро
- от какво са направени протоните - от бозони
- от какво са направени бозоните - от нищо, приеми ги за даденост .
За даденост се приема всичко което не може да се обясни, за да има все някаква отправна точка . Както и със теорията за големия взрив - е, честно има ли някой който реално да вярва в това . И какво е имало преди големия взрив ? Защо цялата материя е била натъпкана в едно яйце и какъв зор това яйце е избухнало ?
Дори да не се ровим толкова назад - защо я има гравитационна сила ? Ходя отговаряй . Ще обяснят всичко ама на кукув ден ...
Ами правилно си казал че не си много навътре във физиката. Аз не смея да твърдя, че съм много по-навътре във частта на физиката опитваща се да обясни произхода на Вселената, но не се съгласявам че е фантазия. Математическите зависимости на гравитацията са обяснение преди 300 години от Нютон и уравнението му е досатъчно да прати хората на Луната и сателити в орбита и тн. По-късно Айнщайн се опитва да обясни какво точно представлява гравитацията и неговата обща теория на относителността обяснява доста добре гравитацията на макро ниво - големи маси, планети и така нататък. Протоните са изградени от кварки под различни комбинации в нечетен брой и като включим досега липсващата бозона също е доста добро обяснение. Тук действат сили на под ядрено ниво ( и под протонно). Не всичко в обяснено разбира се, самата връзка между тези "големи" тела и сили и "малки" тела и сили е все още само много теории от които няколко изпъкват като най-възможни. Убеден съм, че ще бъде обяснено и няма причина да имам друго мнение като човек на науката. С каквото мога бих допринесъл в моята област, в частност изработване на техника, разбира се има още доооста да уча.

e36 318i - sold, e39 530i - sold, e46 328i 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
На топ-физиците им е ясно за какво става дума във Вселената/ните, точно колкото и на теб колега. Едно е ясно и всички по-големи учени го признават - нищо не ни е ясно.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Тук е на място оня образ който казвал "Аз знам, че нищо не знам, но другите и това не знаят" и си е бил прав човека
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
bobi_81xx написа:klintan66 написа:Тези които вярват ,че има, нека обяснят на хилядите... хмм, милиони гладни, бити, рязани или по какъвто и да е начин малтретирани хора, с нищо не провокиращи насилие, защо не им помага, като е толкова могъщ и милостив?
Не ,колега, не!!! Не да им помага, а защо допуска да им се навреди ?
Този спор съм го водил много пъти и е безмислен.
На който веднъж му промият мозъка или се е самозаблудил вече, няма връщане назад.
Страшно удобно е да ти вменят,че ти си само пионка, която не разбира нищо и ЕВЕНТУАЛНО, АКО, МОЖЕ БИ, НЯКОГА И ТО АКО СИ МНОГО ПОСЛУШЕН ще те "погалят по главичката"
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
klintan66 написа:bobi_81xx написа:klintan66 написа:Тези които вярват ,че има, нека обяснят на хилядите... хмм, милиони гладни, бити, рязани или по какъвто и да е начин малтретирани хора, с нищо не провокиращи насилие, защо не им помага, като е толкова могъщ и милостив?
Не ,колега, не!!! Не да им помага, а защо допуска да им се навреди ?
Този спор съм го водил много пъти и е безмислен.
На който веднъж му промият мозъка или се е самозаблудил вече, няма връщане назад.
Страшно удобно е да ти вменят,че ти си само пионка, която не разбира нищо и ЕВЕНТУАЛНО, АКО, МОЖЕ БИ, НЯКОГА И ТО АКО СИ МНОГО ПОСЛУШЕН ще те "погалят по главичката"
Колега, БОГ не е нещо конкретно материално, което следи за всички добрини и злини и премахва злините. Просто чудото на живота е бог, цялата ни планета е бог, слънчевата система, галактиката, вселената...
Няма нищо общо с църквата и законите, свързани с нея, които сами по себе си са добри предписания за здравословен живот...
А историята за Буда няма общо с историите на християнството/мохамеданството и т.н.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
на мен от случката в началото ми стана ясно,че бог се грижи повече за яйцата,отколкото за хората
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Гледайте филма Angels and Demons (2009) (c Том Ханкс ) интересен поглед на нещата е.
PS: Edited : Новата ми съседка е супер красива мацка,току що се запознахме няма си приятел Е няма ли Господ,A!!!!
Има господ и той ми изпрати ангел.
... whatever.Ще ви поканя всичките на сватбата! 
PS: Edited : Новата ми съседка е супер красива мацка,току що се запознахме няма си приятел Е няма ли Господ,A!!!!

Последна промяна Beamerdriver на 28 Ное 2013, 14:47, променена общо 9 пъти
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили