Шум откъм волана Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318is E36 '94 M42

Шум откъм волана Е36

Мнение от quovadis » 25 Ное 2013, 22:32

Здравейте колеги,
Карам една Е36-ца с двигател от 320 M50B20. От няколко дни обаче се чува един странен шум и сякаш има някакво напрежение във волана като го навивам. Чува се като присвирване, като запаля колата и стои на едно място се чува, като навивам волана също, скърцането във волана го има откакто присадих двигателя. Не съм преглеждал хидравличната течност на какво ниво е, това ще е първото, което ще направя утре на светло и ако се наложи ще долея, но странното за мен е, че звука се чува и в нормално положение, след това изчезва. За да добиете представа качих и едно клипче от телефона, не е с прекрасно качество, но се отличават прискърцването и самият "шум". Ако имате някакви идеи, споделяйте да проверявам, доколкото мога, както и евентуално читав майстор в София да я прегледа.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6lgGywyyEHQ[/youtube]

Благодаря предварително за отговорите!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528 i
Мечтае да кара: E60 М
Детайли за колата: Black :D

Re: Шум откъм волана Е36

Мнение от bobo1903 » 25 Ное 2013, 23:12

Колега аз имах такъв шум скоро защото нивото беше мн ниско , а вибрациите се усещаха и по самия волан ,а и доколкото знам от личен опит щом излиза такъв звук освен ,че е малко нивото има и друг проблем .

Потребител
Аватар
Кара: 318is E36 '94 M42

Мнение от quovadis » 26 Ное 2013, 11:01

Беше драстично ниско нивотона хидравличната течност тази сутрин. Имах едни 100мл. и ги долях, но трябва още. Има ли проблем, ако се смесят двя различни вида или е като при маслото за двигател? И какво бихте препоръчали да си взема?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528 i
Мечтае да кара: E60 М
Детайли за колата: Black :D

Мнение от bobo1903 » 26 Ное 2013, 21:46

колега и аз бях на ти с тези беемвета :mhihi: , но благодарение на форума и колегите ,които са направили труда да обясняват за всички детски и слаби места по любимата марка се образовах доста . Относно проблема ти най-напред виж какво пише на капачката за хидр. масло би трябвало да е ATF ,ако е така във всеки магазин ги продават ,а за доливане важното да е пак червено масло за АТФ или както препоръчват колегите във форума Motul Dexron 3 .
Препоръчвам ти да отстраниш проблема ,ако има теч и после най-добре сменяй цялото масло с препоръчаната марка понеже не се знае колко вида масла си долял.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530D

Мнение от eko2282 » 28 Ное 2013, 12:16

Когато въртиш волана наляво тогава ако почна шум, провери маркуча на хидравлика. Смених го и оправи проблема в моята.

Назад към E36