М52В28 Огромен разход на масло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: М52В28 Огромен разход на масло

Мнение от vladi_a_i » 24 Ное 2013, 20:22

maxpower написа:
Kroki написа:То се вижда нещата как са... ако вземеш друг мотор, както казаха няма гаранция, че ще е по-добре..

Абе аз имам един читав необорудван м52б25 (98г Март) дето само си прехвърляш оборудването от 20ката + един по голям дебитомер и си караш. Бях го пуснал за продажба на цената на 20ков дето вътре двигателя светеше все едно си го сглобил преди малко иии нулев интерес, явно не е достатъчно гъзарско всеки път да те питат това 2,3 ли е :mrgreen:

Значи,толкова и разбират от мотори тогава...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 25 Ное 2013, 22:01

Мотора ще се отваря. С продавача се договорихме да поеме голяма част от ремонта. Името му ще запазя в тайна, така се договорихме.
За сега приемаме, че блока е ОК. Ако се окаже с проблемно никасилово покритие ще правим допълнителни договорки.
Започвам да пазарувам една по една частите и щом всичко е налично, се надявам за 10-15 дена да я съберем и всичко да е ОК.
За сега мисля да се направи пълна ревизия на главата. През това време блока да се оголи да се промият маслените магистрали.
Ако някой знае фирма където да занеса оригиналните уплътнения на ваноса и да ми направят такива от витон ще се радвам да сподели. Ако не ваносът ще остане за догодина по чисто финансови причини.
Започвам да правя списъка с частите, в зависимост от парите надявам се да успея тази година, ако не ще остане за следващата ремонта. Въпросът е, че не искам да разглобя колата и чак тогава да купувам повечето части. Дори и блока да е заминал, ще се вземе друг блок и ще накачи всичко на него. Идеята е да си имам ревизиран 2.8 мотор.
Ще пускам снимков материал и подробности в тази тема. А ако нещата се проточат във времето ще пусна нова изцяло по въпроса с ревизирането на мотора.
За съжаление парите спаднаха драстично в работата, поради сезона и това ще забави нещата...но в крайна сметка както каза и продавача никой не ме пришпорва да правя ремонта на минутата...още повече, че не става дума за малко пари.
Това са новините от днес по моя въпрос.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 25 Ное 2013, 22:11

Мисля, че това е едно добро развитие на нещата :) Поздравления за продавача и успех на купувача. Скоро ще караш отличен м52б28 :)

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 25 Ное 2013, 22:42

[quote="Joro_Paveto"]
Ако някой знае фирма където да занеса оригиналните уплътнения на ваноса и да ми направят такива от витон ще се радвам да сподели. Ако не ваносът ще остане за догодина по чисто финансови причини.
Започва [quote]
От витон е само о-пръстена, другия е тефлонов и той си остава пак такъв. Вариантите там са или комплект нови за към 60-70лв или ако не ти се дават пари в момента си сменяш само гумения с нов, който можеш да намери в магазините за о-пръстени за около 1лв за моята мисля, че взех 75х2,5 и доста плътно се движи, но ше ти кажа в края на седмицата дали това е размера със сигурност. Тефлоновия при този вариант си остава същия, но то проблема не е в него, а в гумения
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_Paveto » 25 Ное 2013, 23:49

raduslaf написа:Скоро ще караш отличен м52б28 :)

A чул те никасиловия бог! :mhihi:
Приключих със списъка - болтовете на биелите и тези за главата мисля да ги взема нови от Дару. Така или иначе достатъчно теми изчетох и се наплаших с тия измъкнати резби, та там ще се опитам да минимизирам риска поне с болтовете.
Гумичките за клапаните преди месец бяха 65лв 12 бр, сега са 91лв 12бр...мисля да заложа на оригинални от Дару, че точно заради гумички се вкарах в тоя филм.
Другите неща мисля да са афтърмаркет. Все още съм в дилема относно ангренажната верига дали да я сменя и нея, но ще видя как са нещата в движение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Ное 2013, 0:40

Успех. Ще е полезно да направиш нещо като списък с парт номерата, марката и цените на нещата...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 26 Ное 2013, 1:14

Ще е полезно първо да се отвори, че темата може да приключи няколко подфорума по-надолу.
Неделя рискувах на моето М52 с CASTROL MAGNATEC 5W40 :driving: След тази тема и други подобни с дъщерята се обзаложихме, на кой м52-та ще се разхлопа с въпросното масло. За сега и двете мъркат без проблем, но трета смяна на масло на такъв мотор не правя :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Ное 2013, 1:23

И какво ще намери като го отвори... износени лагери... страшна изненада :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 26 Ное 2013, 1:30

По-лошо, е че износените лагери водят до съсипване на най-скъпата част в едно м52б28.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Ное 2013, 9:59

Болтовете на главата от която и да е марка да вземеш пак ще спестиш има-няма 20лв пъ цената на оригиналните.

За резбите не е чак толкова фатално. Аз имах две тотално унищожени и все още си карам със същия блок. Оправят се.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Ное 2013, 12:35

Колега поздравявам те за начинаниеето. Хубавото е, че накрая ще имаш една напълно ревизирана 28-ца!!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 26 Ное 2013, 14:40

91лв за 12бр гумички е безумие, препоръчвам ти да си вземеш от търговската мрежа или да оставиш това на господата в шлайф базата.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Ное 2013, 15:59

50-на лв са на Elring. В такъв случай, не си ли заслужава за някакъв атмосфрен тунинг или искаш напълно ревизирана стоковица?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_Paveto » 26 Ное 2013, 21:33

За сега ще се задоволя с нормално работещ ревизиран мотор. За тунинг трябват повече пари просто няма да ми стигнат финансовите сили. Така или иначе ако двигателя тръгне ОК след ребилда,,си остава добра база.
Гумичките на клапаните - правихме ремонт на вектра на приятел на шефа и главата я занесохме в базата на хладилника, като им се занесоха Елринг гумички. 1000км по-късно човека дойде и каза, че при продължително спускане на скорост пак пълни цилиндрите с масло и пуши по един километър след това. Дали некачествен ремонт или некачетвени гумички може само да се гадае.
Планът за сега е ако мога неделя и понеделник да си върна стария мотор, да има на какво да се возя. А Б28-цата ще я разглобя и и ще пратя главата да се прави надявам се преди края на годината. През това време ако няма работа в сервиза ще си чопля по блока...ако става блока. Каквото мога ще взема от Дару имам и доста опции за качествени части с глеми отстъпки.
Ще пиша тук какво на каква цена и откъде съм взел.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ico318 » 27 Ное 2013, 2:05

при вектра разхода на масло не е от гумичките елринг-те са добри.нещо не ми се връзва 100лв за гумички... сигурно със спестените 50лв ще успееш да направиш нещо по-важно.ако ще да посрещнеш някой празник.аз съм доволен от елринг и не се сещам какви гумички се продават в дару,дето да са на тази цена.

ПредишнаСледваща

Назад към E36