гарнитура или не ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nolan4eto
- Потребител
-
- Кара: е36
- Мечтае да кара: х6
гарнитура или не ?
и така имах теч от радиатора и го смених след като го смених обезвъздуших системата надявам се правилно докато спрат да излизат мехурчета и тече само вода ! колата не загря след 30 мин като беше запалена покарах и малко но ми направи впечетление че маркучите бяха много корави почти като камък както долния така и горния като развия капачката не изхвърля вода .
парното си работи термостата е ок ! водната помпа е ок ! но това с тези твърди маркучи ме свежда го гарнитура , глава ... та как мога да разбера какво става без да давам пари на майторите отново понеже ми е писнало да им давам пари и нищо да не правят !
парното си работи термостата е ок ! водната помпа е ок ! но това с тези твърди маркучи ме свежда го гарнитура , глава ... та как мога да разбера какво става без да давам пари на майторите отново понеже ми е писнало да им давам пари и нищо да не правят !
- nolan4eto
- Потребител
-
Re: гарнитура или не ?
колата поработи не загря стрелката си стой по средата !
двигателя е 1.6 този с 99 те кончета .
двигателя е 1.6 този с 99 те кончета .
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Правят ти тест за газове в охладителната система. Към 15-20лв. бил. А двигателя някога прегрявал ли си го? Ако не си е малко вероятно гарнитурата да избяга ей така. Виж си капачката на разширителния съд, смени я ако трябва. Нека и някой запознат да пипне маркучите и да прецени колко са твърди.
- nolan4eto
- Потребител
-
Dirty M5 driveR написа:Правят ти тест за газове в охладителната система. Към 15-20лв. бил. А двигателя някога прегрявал ли си го? Ако не си е малко вероятно гарнитурата да избяга ей така. Виж си капачката на разширителния съд, смени я ако трябва. Нека и някой запознат да пипне маркучите и да прецени колко са твърди.
влизало е в червеното но за секунди и така карам много време вече 13000 км но радиатора бе пръснат и като почваше да загрява сменях водата и всичко ок докъто водата изтече пак и налея отново маркучите са доста твърди но колата след като сложих новия радиатор не е минала 12:00 предстои ми път до банско и се притеснявам че ако надува може да пръсне и новия радиатор ...

- nolan4eto
- Потребител
-
колеги възползвах се от 1 рвия сняг и с клуба в габрово ходихме до узана малко да разклатим задниците
стрелката си стоеше на 12:00 не мръдна на горе но маркучите бяха доста крави едвам се стискаха , като се пуснах надолу ми направи впечетление че температурата много бързо падана в синята зона ! както двигателя беше топъл така и бързо истина като се има в предвид че пак му подавах не съм го оставил на мира все на една страна
Та какво стана паркирах си аз и оп рекох да запаля и не ще колата не пали !
на бенз не работи пак изфъстя помпа вече 3 смених но все 2 ра ръка ще си вземам нова то се е видяло нямам късмет да попадна на читава ....
утре ще ме дръпне някой до гастанцията да сложа гас да не би да е свършила но се съмнявам ... за 25 км да изгори 20 кинта не вярвам!
дано е това де да няма гас че да не станало нещо друго .

стрелката си стоеше на 12:00 не мръдна на горе но маркучите бяха доста крави едвам се стискаха , като се пуснах надолу ми направи впечетление че температурата много бързо падана в синята зона ! както двигателя беше топъл така и бързо истина като се има в предвид че пак му подавах не съм го оставил на мира все на една страна

Та какво стана паркирах си аз и оп рекох да запаля и не ще колата не пали !
на бенз не работи пак изфъстя помпа вече 3 смених но все 2 ра ръка ще си вземам нова то се е видяло нямам късмет да попадна на читава ....

дано е това де да няма гас че да не станало нещо друго .
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Термостата ти вероятно не затваря добре. А за помпата по-добре карай с по-пълен резервоар иначе и 10 да сложиш ще горят.
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
- Мечтае да кара: GTR
- Детайли за колата: комби,М пакет
Колата му не прегрява,значи термостат няма да е. От 26ти не е писал,вероятно си е оправил ловатото.Това е само мое предположение де. Мисля,че сам е написал отговора на проблема си.Около 15 л газ за 25 км..........??? Към 60\100. Няма как да ги изгори мотор с такава кубатура.Сякаш спукана мембрана и газта в охладителната система.
Беше писал, че като я пуска по инерция изстива. Явно е коригирано мнението.

е термостата кога е за смяна, само като прегрява ли? стига глупости, според това, което е описал е точно той
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
JOGI написа:е термостата кога е за смяна, само като прегрява ли? стига глупости, според това, което е описал е точно той
Оппа!!! "Стига глупости''!!!
Тук проблема е по скоро налягане в системата с въпрос за гарнитура,както е и според заглавието на темата. Термостата е за смяна щом изстива,но няма отношение към проблема в случая.
Мисли преди да квалифицираш , моля!
преди малко не беше за смяна ама сега вече е, интересно.
..не съм имал предвид, че с това ще си реши проблемите, просто се хванах за думите ти, че щом не прегрява не е за смяна
..не съм имал предвид, че с това ще си реши проблемите, просто се хванах за думите ти, че щом не прегрява не е за смяна
- nolan4eto
- Потребител
-
ТРСТ написа:Колата му не прегрява,значи термостат няма да е. От 26ти не е писал,вероятно си е оправил ловатото.Това е само мое предположение де. Мисля,че сам е написал отговора на проблема си.Около 15 л газ за 25 км..........??? Към 60\100. Няма как да ги изгори мотор с такава кубатура.Сякаш спукана мембрана и газта в охладителната система.
колата се останови че имаше гас тя не бе свършила незнайно защо не поиска да запали !
явно има неизправност в газовата система ! тя гори 15 в града и 12 на дълго това доста за 1.6 като цяло ще сменям изпарител то се е видяло но ще е по нататък че финанси няма сега

ааа и още нещо да кажа че колата като е студена оборотите на гаста си играят дори тръгва да гасне понякога докъто е студена това е в първите минути от запалването на двигатела след като позагрее всичко се нормализира !
- nolan4eto
- Потребител
-
JOGI написа:е термостата кога е за смяна, само като прегрява ли? стига глупости, според това, което е описал е точно той
явно на моменти термостат проста отказва и на моменти работи ! ще се сменя и да види какво ще стане тогава но това ще е след седмица че сега ми предстой да патувам с колата до баснко ! дано не даде фира по пътя и не ми направи проблем тоя термостат че ще ми белее главата по някоя магистрала

- nolan4eto
- Потребител
-
ТРСТ написа:Колата му не прегрява,значи термостат няма да е. От 26ти не е писал,вероятно си е оправил ловатото.Това е само мое предположение де. Мисля,че сам е написал отговора на проблема си.Около 15 л газ за 25 км..........??? Към 60\100. Няма как да ги изгори мотор с такава кубатура.Сякаш спукана мембрана и газта в охладителната система.
забравих да подчертая че колата изтива след като не подавам гас и вън е много студено виското е направено така че да върти постояно от самото запалване на колата ! беше италянско бмв-то и там така процедират като цяло заради по високите температури който имат ! та мисля че може и това да е причина за бързото спадане на температурата а не задари термостат но това е едно предположение само де..
вън е студено много вали сняг и перката върти на пълни обороти какво се получава колата почва да изстива ако не се лъжа де

но пак казвам това е само предположение мое !
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
JOGI написа:преди малко не беше за смяна ама сега вече е, интересно.
Ти избираш за акво да се хванеш.Би могъл да пишеш по темата,а не да се чудиш.........
Идеята ми по темата е,че щом не прегрява,термостата не е проблема за твърдите маркучи. Написах и предполагаемата причина,като се и обосновах с невъзможно големия разход.
Нещо градивно по темата имаш ли,макар,че май вече няма нужда.
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
Темата е кратка,лесно може да се провери,кой, какво,кога,как,защо,къде ,колко и т.н. Това последното обаче как се появи,след като аз емотикони не ползвам?!!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2