Въпрос за съединител и помпа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i

Въпрос за съединител и помпа

Мнение от SlowMotion » 24 Ное 2013, 20:26

Здравейте колеги, имах проблем с приплъзване на съединителя в обороти ( 5000-6000 от 2-ра нагоре).Та изобщо не се чудих какво може да е ясно ми беше че съединителя си е дал фира, е да ама не явно ..... Така и така съм свалил задния мост , свалих и кутията да вида кво става с тоя пущиняк и сега тук ми идва първото питане - Каква е дебелината на нов феродов диск ? (колата е 325 ванос 94 набор) И другия е може ли прецакана долна помпа да предизвика приплъзване, защото моята се оказа, че тече, а защо не ми е губила течност идея си нямам но като я извадих и прокапа стабилно, след което спря да тече :kuku: .А на моя съединител диска му е между 8-9мм дебел и изобщо не ми изглежда на заминал такъв, и знам как изглежда размазан съединител ама тоя изобщо няма такъв вид, а и човека от който взех мотора началото на лятото каза че съединителя е нов/почти нов.Модела му е Валео ако има значение.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Въпрос за съединител и помпа

Мнение от vladi_a_i » 24 Ное 2013, 20:56

Мисля,че нов беше 9,2мм...Смени си помпата колега..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Ное 2013, 21:01

Тя че е за смяна помпата, за смяна е. Но освен ако не е пълнила вътре с масло и от това да пързаля съединителя, няма как да причини подобни ядове. Ако имаш условия сложи нова помпичка и сглоби, пък ако не се оправи ще сваляш пак наново всичко и ще смениш и съединителя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i

Мнение от SlowMotion » 24 Ное 2013, 21:16

Проверих всичко е сухо,помпата прокапа чак като я извадих а и аз доста стриктно следа за течове и загуби на течности , а изобщо не ми е губила спирачна в това съм 1200% сигурен, в кутията изобщо няма индикация за такова нещо.Както и да е помпата е ясно, че ще я сменя въпроса е че по чуждите сайтове чета, че и такава помпа може да предизвика приплъзване, въпроса е че на мене познанията явно не ми достигат да си обесня как по-точно ще стане това :dunno: .... Остава да сваля и маховика да го минат, щото има някви неравности , а той механично си е изправен.

Едит - Сега се сетих че ми направи впечатление преди да извадя помпата че гумения маркуч преди нея беше супер твърд, все едно имаше яко налягане в системата., това нормално ли е при кола която не е карана последния месец ?!Щото ако не е имам много добра идея от къде е бил ш$бания ми проблем ....... :banghead:

Назад към E36