Как да сложим парктроник на E36: Обяснение със снимки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Re: Как да сложим парктроник на E36: Обяснение със снимки
Днес докато търсех парктроник системи попаднах на този видеоклип в който са показани местата за пробиване на задната броня без да се налага тя да бъде демонтирана от колата:
http://www.youtube.com/watch?v=vlQcWLFOrwU
http://www.youtube.com/watch?v=vlQcWLFOrwU
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Да ползвам и аз темата, за един въпрос към по-патилите колеги!
Как по дяволите да пъхна гонга /ОЕМ-ския/ на мястото му под кората на задното стъкло?
На други Е36-ци проверявах-става, при мен-НЕ!!! Няма никакъв начин да се напъха! Къде е уловката???

Как по дяволите да пъхна гонга /ОЕМ-ския/ на мястото му под кората на задното стъкло?
На други Е36-ци проверявах-става, при мен-НЕ!!! Няма никакъв начин да се напъха! Къде е уловката???

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Ето моя парктроник къде е сложен на старото ми купе. Четири години никога не ме е разочаровал. Във всеки комплект парктроник ли има бургия за дупчене?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
BMWMHartge написа:Ето моя парктроник къде е сложен на старото ми купе. Четири години никога не ме е разочаровал. Във всеки комплект парктроник ли има бургия за дупчене?
Да

- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Това ми мнение го поствам, за да бъде полезно на някой колега, при монтажа му на ОЕМ парктроник и срещне проблемите ,които ме сполетяха мен
Та въпросния гонг,мястото му при Е36 /купе и седан/ е под кората на задното стъкло, но при мен самата конзола на купето беше различна!!!
На осем коли,купе и седани проверих и при всичките гонга си влизаше--при мен НЕ
както съм писал преди три поста!!!
След дълго ровене се оказа че самия гонг си има малка стойка,която държи гонга легнал , а не прав!!! Легнал за да може да си влезе на мястото

Та въпросния гонг,мястото му при Е36 /купе и седан/ е под кората на задното стъкло, но при мен самата конзола на купето беше различна!!!

След дълго ровене се оказа че самия гонг си има малка стойка,която държи гонга легнал , а не прав!!! Легнал за да може да си влезе на мястото

- Krastew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI
Някой може ли, да даде стъпките със снимките, че явно темата си е старичка и са изчезнали снимките? Или поне автора, да ъпдейтне снимките?
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
Здравейте.
Търся малко помощ при свързването на кабелите на оригиналният парктроник.
Искам да попитам къде се намират следните кабели:
Синьо-жълт (за задна скорост)
Черно-зелен (12 волта, 24 бушон)
Кафявият е ясен (маса)
P.S. Вързах двата кабела, без бушона...не тръгна...имате ли идея дали без бушона може да работи?
Кафявият е ясен (маса)
P.S. Вързах двата кабела, без бушона...не тръгна...имате ли идея дали без бушона може да работи?
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
levskifans написа:Здравейте.
Кафявият е ясен (маса)
Като махнеш облицовката за почиващия крак и вдигнеш мокета, ще видиш много кабели влизащи в 2 големи букси - бяла и черна. Не е нужно да разкачаш буксите. Достатъчно е да оголиш малко двата кабела под буксите и да запоиш тези идващи от парктроника. Само че освен тези кабели има и други цветове, по спомен бяха общо шест (бяло-жълт и бяло-виолетов за диагностика, два маса, синьо-жълт за сигнала от задна скорост и синьо-сив за гонга). Имаше цяла тема във форума за точните цветове, потърси я.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
Преди малко закачих масата (кафявия) към купето, синьо-жълтия (задната светлина) към буксата на стопа, черно-зеления кабел директно го мушнах в гнездото на предпазител 24 и сложих и предпазителя в гнездото му. Давам контакт, включвам на заден ход, гонга започва да пищи постоянно за около 4-5 секунди и спира, без да има нищо зад бронята. След това никакъв признак на работа, без значение дали е запалена колата или е на контакт. Дали има значение, че е сложен кабела в бушона или няма значение.
P.S. Не вързах зелено-черния кабел към кабела под волана, защото го правих сега в тъмното в гаража, утре ще го пробвам към кабела директно на светло.
Според вас, какво е решението?
P.S. Не вързах зелено-черния кабел към кабела под волана, защото го правих сега в тъмното в гаража, утре ще го пробвам към кабела директно на светло.
Според вас, какво е решението?
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
Вържи всички кабели по схемата и тогава ако дава същия сигнал, значи някой от сензорите е дал фира. Ако не можеш да хванеш с мултицета кой от сензорите е, тогава закачаш на ИНПА-та.
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
Свързах всичко, работи както си му е реда.
Ще напиша как се свързва всичко, за да помогна на другите колеги, които ще слагат оригиналния парктроник.
Синьо-жълтия кабел е за задна светлина и най-лесно е да се свърже към буксата на стопа. Свързва се към Синьо-жълтия кабел, но при мене, а предполагам и при другите коли има два такива кабела. Със пробна лампа вижте на кой кабел ще светне крушката, като дадете на заден ход на контакт.
Черно-зеленият кабел е за бушон 24 и подава 12 волта. Би трябвало да има такъв кабел в багажника някъде, но аз не успях да го открия. Затова прекарах кабела под мокета, вдигнах пластмасата и мокета под почиващия крак и там намерих същия кабел в една голяма черна букса. Вързах го към него. (За да прекарате кабела, трябва да свалите задната седалка, предната шофьорска седалка, да изкарате задната кора до механизма за задния колан, вътрешната лайсна на задната врата, капачката която държи мокета зад шоф.врата, да изкарате мокета от лайсните на вратите, прекарвате кабела и пак в обратния ред сглобявате.)
Кафявият кабел е масата, нея я връзвате към буксата на стопа, към кафявият кабел.
Синьо-сивия и синьо червения кабел са за гонга.
Проверете си дали сте вкарали хубаво буксите в датчиците, за да влезнат хубаво трябва да щракнат.
Готово, парктроникът вече трябва да функционира, като включите на задна и зад вас има препятствие. За да видите какъв периметър обхващат датчиците, застанете до бронята и вижте кога започва да пиука гонга и кога спира.
Ако като включите на задна скорост и гонга започне да пиука постоянно без да има препятствие зад вас и спре след 5 секунди, а след това не реагира въобще, то значи или датчиците на бронята ви не са влезнали хубаво в буксите им или някой датчик е заминал.
Общо взето е това което се сещам.
Ще напиша как се свързва всичко, за да помогна на другите колеги, които ще слагат оригиналния парктроник.
Синьо-жълтия кабел е за задна светлина и най-лесно е да се свърже към буксата на стопа. Свързва се към Синьо-жълтия кабел, но при мене, а предполагам и при другите коли има два такива кабела. Със пробна лампа вижте на кой кабел ще светне крушката, като дадете на заден ход на контакт.
Черно-зеленият кабел е за бушон 24 и подава 12 волта. Би трябвало да има такъв кабел в багажника някъде, но аз не успях да го открия. Затова прекарах кабела под мокета, вдигнах пластмасата и мокета под почиващия крак и там намерих същия кабел в една голяма черна букса. Вързах го към него. (За да прекарате кабела, трябва да свалите задната седалка, предната шофьорска седалка, да изкарате задната кора до механизма за задния колан, вътрешната лайсна на задната врата, капачката която държи мокета зад шоф.врата, да изкарате мокета от лайсните на вратите, прекарвате кабела и пак в обратния ред сглобявате.)
Кафявият кабел е масата, нея я връзвате към буксата на стопа, към кафявият кабел.
Синьо-сивия и синьо червения кабел са за гонга.
Проверете си дали сте вкарали хубаво буксите в датчиците, за да влезнат хубаво трябва да щракнат.
Готово, парктроникът вече трябва да функционира, като включите на задна и зад вас има препятствие. За да видите какъв периметър обхващат датчиците, застанете до бронята и вижте кога започва да пиука гонга и кога спира.
Ако като включите на задна скорост и гонга започне да пиука постоянно без да има препятствие зад вас и спре след 5 секунди, а след това не реагира въобще, то значи или датчиците на бронята ви не са влезнали хубаво в буксите им или някой датчик е заминал.
Общо взето е това което се сещам.
- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
А Черно/ белия кабел каде се връзва ? Съжалявам знам че темата е стара но никаде не намерих инво за него

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
em1l написа:А Черно/ белия кабел каде се връзва ? Съжалявам знам че темата е стара но никаде не намерих инво за него
Колега, ако е оригинален парктроник, не би трябвало да има такъв цвят кабел. Бъди по-точен, от кой пин и от коя букса излиза ?
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
em1l написа:А Черно/ белия кабел каде се връзва ? Съжалявам знам че темата е стара но никаде не намерих инво за него
Този кабел се връзва към буксата от таблото (километража) със същия цвят. Дава някаква информация за скоростта с която се движи колата.
- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Не го вързах въпросния кабел черно/бял мисля че беше пин6. Всичко заработи перфектно , макар и още да му нямам доверие. Та монтирах му гонга отзад под кората но нещо доста ми е слаб звука
. Останаха ми още два оем комплекта, да драска.

60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4