Смяна на прагове,как???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Re: Смяна на прагове,как???
Не предлагат прагове за купе , затова седанов праг се реже по ръба под вратите 

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Hadjy написа:NeRoX написа:А, какво има вътре в този праг? Някой може ли да даде снимка или графика да добия представа? Ако прага е изгнил може ли всичко да стане както преди със сменянето му. Вътре в прага има нещо като глави в които влиза крика. Ако те пропаднат от ръжда какво ще рече при сменен такъв праг скоро с нов?
Здравей колега,
Да в прага има планки към които е прикрепен отворът за крика. Личният ми съвет е да смениш праговете с нови, ако се налага. Не са толкова скъпи, а определено с монтирането на пласмасови няма да спестиш много пари. Пращам ти линк зада се ориентираш за цената на металните.
http://store.emk-33.com/category/273/ka ... cturer%5D=
Поздрави.
За пластмасови дори не съм чувал, освен ако не визираш Мковите, които са от външната страна, но не става въпрос за тях. Цената на външния ми е ясна, той е сменен - въпроса от вътре какво се случва! Поздрави.
JOGI написа:
това е отвътре. доколкото си спомням, елементите за крика отдавна не могат да се вземат нови, затова ако са заминали варианта е да се изрежат от читава кола на части. иначе най-големия проблем на праговете е като се оставят без тапите отдолу през зимно време. вътре като се вкарат хубавите работи от пътищата и за една, две зими от перфектни прагове става почти като на снимката.
Благодаря много за снимките, колега! Точно това ми трябваше! Само да бяха с малко по-голяма резолюция да мога да зуумна малко... Явно точно външната част на металния праг е сменена (черното на снимката), а вътрешната е гнила като на снимката и така е останало. И са сложили външния нов праг в/у изгнилата вътрешност. Затова и тези тръбички, в които влиза крика се изкъртват и пропадат. Значи все пак може да се смени вътрешната част на прага както са направили пичовете на снимката? Предполагам е много сложно или?
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Типично за бг тенекеджия 

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
///M Rider написа:Не пипай ,щом е здраво и няма изгнило . Боядиши си ги ,или както казаха колегите едни М прагове ,ако искаш да е по ФешЪн!![]()
Но, да те предопредя ........ тръгнеш ли да слагаш М прагове ,мери внимателно и точно ,да не се налага да дупчиш отново ,ако не са ти проблем парите един комплект щипки е около 113 лв. и някакви стотинки там 22 бр. мъжки и 22 бр. женски и е препоръчително , да си вземеш шаблоните за монтажа ,мисля ,че са около 50 лв. 2-та . Ако пък не ти се дава 50 лв. намери колега с М прагове или някой ,който продава на части Е36 и виж размерите ................ Успех !
Привет колега инфото за цената на щипките е стара , купувах преди месец от Дару кар - варна - цена за бройка 2.90 лв. трябват по 11 на праг / 22 / , преди няколко г . бяха по евтини 1 . 70

NeRoX написа:Благодаря много за снимките, колега! Точно това ми трябваше! Само да бяха с малко по-голяма резолюция да мога да зуумна малко... Явно точно външната част на металния праг е сменена (черното на снимката), а вътрешната е гнила като на снимката и така е останало. И са сложили външния нов праг в/у изгнилата вътрешност. Затова и тези тръбички, в които влиза крика се изкъртват и пропадат. Значи все пак може да се смени вътрешната част на прага както са направили пичовете на снимката? Предполагам е много сложно или?
ами то това си е вече купето и на тая кола просто са третирали ръждата там, отделно са сменили елементите за крика и така са го оправили
- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
krasi2bmw написа:///M Rider написа:Не пипай ,щом е здраво и няма изгнило . Боядиши си ги ,или както казаха колегите едни М прагове ,ако искаш да е по ФешЪн!![]()
Но, да те предопредя ........ тръгнеш ли да слагаш М прагове ,мери внимателно и точно ,да не се налага да дупчиш отново ,ако не са ти проблем парите един комплект щипки е около 113 лв. и някакви стотинки там 22 бр. мъжки и 22 бр. женски и е препоръчително , да си вземеш шаблоните за монтажа ,мисля ,че са около 50 лв. 2-та . Ако пък не ти се дава 50 лв. намери колега с М прагове или някой ,който продава на части Е36 и виж размерите ................ Успех !
Привет колега инфото за цената на щипките е стара , купувах преди месец от Дару кар - варна - цена за бройка 2.90 лв. трябват по 11 на праг / 22 / , преди няколко г . бяха по евтини 1 . 70ако ги сменяш / праговете / ги напрьскай с течен парафин да забавиш рьждата
Тея наще парите ги нямат за нищо !!!!

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
krasi2bmw написа:///M Rider написа:Не пипай ,щом е здраво и няма изгнило . Боядиши си ги ,или както казаха колегите едни М прагове ,ако искаш да е по ФешЪн!![]()
Привет колега инфото за цената на щипките е стара , купувах преди месец от Дару кар - варна - цена за бройка 2.90 лв. трябват по 11 на праг / 22 / , преди няколко г . бяха по евтини 1 . 70ако ги сменяш / праговете / ги напрьскай с течен парафин да забавиш рьждата
Колеги, ясно ми стана, че имам 11 щипки от едната страна. Питането ми е колко от тях са мъжки и колко от тях са женски?
Последно, като са боядисвали прага на мойта и са поначупили явно щипки и прага се е поотворил на места

BMW 318is M44B19
- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
BMWFen написа:krasi2bmw написа:///M Rider написа:Не пипай ,щом е здраво и няма изгнило . Боядиши си ги ,или както казаха колегите едни М прагове ,ако искаш да е по ФешЪн!![]()
Колеги, ясно ми стана, че имам 11 щипки от едната страна. Питането ми е колко от тях са мъжки и колко от тях са женски?
Последно, като са боядисвали прага на мойта и са поначупили явно щипки и прага се е поотворил на места
По 11 мъжки и 11 женски от страна са ти . Демек от едната страна 22 бр. 11 мъжки ,11 женски .

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3