BMW 318 Compact vs BMW 320 Coupe
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
///M Power написа:t0sh написа:рогер
казах че не съм в час за "ти" каква модификация е
иначе и на мен отзад ми седи много 'блъснато' и недовършено компакта, като форма определено не ми харесва
един въпрос ,като незнаеш какво е " Тi"-защо коментираш глупости,Т-то е просто означение е че е компакт а мотора е М42Б18....сега ми кажи кое е по-здраво М42-ката или М50/52 ....щото аз не мога да кажа
бих си гласувал за не-форсирания

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
t0sh написа:///M Power написа:t0sh написа:рогер
казах че не съм в час за "ти" каква модификация е
иначе и на мен отзад ми седи много 'блъснато' и недовършено компакта, като форма определено не ми харесва
един въпрос ,като незнаеш какво е " Тi"-защо коментираш глупости,Т-то е просто означение е че е компакт а мотора е М42Б18....сега ми кажи кое е по-здраво М42-ката или М50/52 ....щото аз не мога да кажа
бих си гласувал за не-форсирания
и кой е не-форсирания???и кой е форсирания

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- t0sh
- старши ентусиаст
-
айде са заяждане
след като 1.8 от 115 коня е 140 значи е понатегнат, без да изпадаме в подробности. Може да е и по-здрав по статистика дори, аз лично предпочетох 2-литровия и си гласувам за него. Не съм монтьор, така че има накъде да се заяждаш на тема двигатели

след като 1.8 от 115 коня е 140 значи е понатегнат, без да изпадаме в подробности. Може да е и по-здрав по статистика дори, аз лично предпочетох 2-литровия и си гласувам за него. Не съм монтьор, така че има накъде да се заяждаш на тема двигатели

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Малко
Според мене М50/М52 е по-разтоварен като двигател, защото работата се върши от 6 цилиндъра, а не от 4-ри. Не, че тези мотори не са форсирани, но просто може би при абсолютно еднаква поддръжка и експлоатация има вероятност да издържат повече от 4 цилиндров двигател.
П.П.: Подчертавам, че не се заяждам с никой и нямам и намерение да го правя, а просто изказвам предположение. Точно за това казах на колегата, чиято е темата, че е много важно колите да са в еднакво състояние за сравнението. Освен всичко друго е важно и как се чувства човек вътре в колата по принцип, а и по време на движение.

Според мене М50/М52 е по-разтоварен като двигател, защото работата се върши от 6 цилиндъра, а не от 4-ри. Не, че тези мотори не са форсирани, но просто може би при абсолютно еднаква поддръжка и експлоатация има вероятност да издържат повече от 4 цилиндров двигател.

П.П.: Подчертавам, че не се заяждам с никой и нямам и намерение да го правя, а просто изказвам предположение. Точно за това казах на колегата, чиято е темата, че е много важно колите да са в еднакво състояние за сравнението. Освен всичко друго е важно и как се чувства човек вътре в колата по принцип, а и по време на движение.

- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
"но просто може би при абсолютно еднаква поддръжка и експлоатация има вероятност да издържат повече от 4 цилиндров двигател."
напълно съм сагласен, че 6-тимата в редичка ще тичат по-дълго от четиримата, то и те са по-гладни от четеримата и малко по-спъпи са им дрешките 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
t0sh написа:айде са заяждане
ще те помоля да потърсиш малко повече информация и тогава да сравняваш....за малко информация от мен ,1.8 и 115кс е от двигателя с един разпределителен вал,140 са от този с два такива

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
_BoBI_ написа::yes: напълно съм сагласен, че 6-тимата в редичка ще тичат по-дълго от четиримата, то и те са по-гладни от четеримата и малко по-спъпи са им дрешките
Боби, чакай сега, че ме обърка съвсем...Нали, М42-ката беше (според теб) по-здрава
от шестака и й изтъкваше предимствата яростно (ковани елементи, разход,динамични
характеристики). Защо този обрат сега?!

Driver's Racing Team
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
леле какъв спор тук
на времето и аз харесвах компакт ама откакто седнах в седан-а трвърдо съм за по голямата и широка кола....
комапцта е за некои малка мацка за газариика и за нищо пове4е
що се отнася до двигатели естествено 4е 6-така си е 6-так ...

на времето и аз харесвах компакт ама откакто седнах в седан-а трвърдо съм за по голямата и широка кола....
комапцта е за некои малка мацка за газариика и за нищо пове4е
що се отнася до двигатели естествено 4е 6-така си е 6-так ...

- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Гласивам с всички чаркове по моето тяло за компакта. Много по-красив външен дизайн. Тея купета все едно са резнати с теслата отзад. За двигателите мисля, че неможе да се сравнява 6 цилиндров двигател с 4 цилиндров. Всичко останало е въпрос на подръжка. Много ясно, че вота ще е в полза на купето, все пак са масова кола:) 

B M W и всички останали!
- t0sh
- старши ентусиаст
-
май и ти си се напафкал, прочети се за компакта ли гласуваш или за купето, защото на мен хич не ми става ясно, особено това за купето с теслата
важи за компакта според мен

важи за компакта според мен

mirmidon написа:Гласивам с всички чаркове по моето тяло за компакта. Много по-красив външен дизайн. Тея купета все едно са резнати с теслата отзад
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
mirmidon написа:Гласивам с всички чаркове по моето тяло за компакта. Много по-красив външен дизайн. Тея купета все едно са резнати с теслата отзад. За двигателите мисля, че неможе да се сравнява 6 цилиндров двигател с 4 цилиндров. Всичко останало е въпрос на подръжка. Много ясно, че вота ще е в полза на купето, все пак са масова кола:)
колега леко, че ще ни организират някъв разстрел тука барабар и с колите

E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 118i LCI
Зависи какво очакваш / ти трябва :
- Ако ти трябва малка "градска" кола - компакта
- Ако не ти трябва да е малка определено купето... по красиво е
- Ако ти трябва малка "градска" кола - компакта
- Ако не ти трябва да е малка определено купето... по красиво е

- t0sh
- старши ентусиаст
-
относно теглото, се рових но намерих за е30 - има разлика 25кг купе/седан. Тенденцията доста вероятно е запазена, и може и да е вдигната разликата до 80-100кг при е36, все още не мога да намеря обаче. Иначе викам да ги мериме на някой ТКЗС кантар

52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4