Горивна помпа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Горивна помпа

Мнение от steeN » 19 Ное 2013, 8:18

Аз си знам, ама да се намирам на приказка, след като ми спряха любимата тема в извън темата. От време на време като е топла колата не пали... върти и не пали. Тва го прави един път в месеца примерно нещо такова... Днес обаче като беше студена запалих поработи няколко секунди и ми изгасна за първи път докато работеше и пак същия номер после въртиии. След тва цял ден, но проблемо... За помпа ли да се приговям? Бобини, свещи, дюзи, глупости и т.н. са сменени принципно. И така и така съм отворил тема за гориво... гледах регулатора на налягането на бензина е под колата, от къде ходи вакуум до него ми е интересно?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Горивна помпа

Мнение от krasi2bmw » 19 Ное 2013, 10:26

Ако имаш около 10 л. в резервоара е помпата , напьлни до 20 - 25 л. и виж тогава дали ще прави проблем , ако не гасне - не е помпа ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 19 Ное 2013, 10:31

Резервоара беше наполовина...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 19 Ное 2013, 18:21

аз имах същия проблем - карам примерно 15км и след това колата гасне. при опит за запалване отново само въртеше.. и след като минеха 5-10мин колата пак си палеше нормално и после пак същото. а пък понякога палеше и след 1-2 минути гаснеше отново.
след смяната на горивната помпа го няма проблема.

^^ това на м42б18, но предполагам няма значение.

Поздрави :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M5
Мечтае да кара: F117a Stealth
Детайли за колата: BMW M5 E60 2008

Мнение от repibg » 19 Ное 2013, 23:29

здр,

аз забелязах че моята също гаснеше и не палеше колкото и да въртя когато мина през локва или когато валеше дъжд.един ден по случайност просто реших да си изчистя свещите и бях шокиран!!на 3ти цилиндър лулата беше пукната,като цяло си стои но е прекъсната и тока искреше към блока.смених ги с нови.от тогава през локва като мина нямам проблем.
замери ги с мултицет кабелите на свещите дали дават по 5=6 мегаома.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 20 Ное 2013, 0:08

Бобините са на един месец, лулите на 1 година, свещите и те са на 1 година някъде, 20К км... тях ще ги сменям ама ме домързява напоследък, само ми се търкалят из багажника. Не мисля, че там ми е проблема... дюзите за чистени и подбрани да са с еднакъв дебит. Гори масло естествено, стара барака... но по свещите нямам омасляване.

Назад към E36