Смяна на разширителен съд?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318i N42
Re: Смяна на разширителен съд?
zmeyan написа:Наскоро и аз сменях...
пукнатина по ръба.
Наистина са различни казанчетата - даже тези за 318 преди фейса са различни...
разликата не е само в допълнителния маркуч, а и в местоположените на обичайния - долу или отстрани.
Казанчето се сменя и без да се сваля кората, но с повече сръчност. При мен беше сменян радиаторът стана сравнително лесно - държи се на 2 места за радиатора!!!
Маркучите обаче също бяха поизядени и се наложи да ги сменя и тях.
Цени:
112лв - италиански, модел с пробка отстрани преди фейса, 318/316
119лв - италиански, модел с пробка отдолу преди фейса 318/316
156лв - оригинален БМВ (само цената ми казаха, не и модела)
Като сменяте казанчето, задължително огледайте маркуча, който влиза в него - ако е оригиналния 10-13 годишен сигурно и той заминава.
Ами това беше от 99г 318и и разликата беше само 1 маркуч, всичко друго пасна точно.
Купих си ново на Мейле(от mitaka7, много коректен и бърз!) сменихме го преди малко, общо взето всичко пасна от раз. Наистина входа към радиатора беше малко по-тесен, но с намазване с малко грес скобата щракна още при първия опит.
За сега всичко е точно, няма теч от никъде. Дано здравината на това казанче е задоволителна

- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Колеги, аз също смених разширителен съд, но от О-пръстените на горния маркуч /към радиатора и горната част на казанчето/ продължава да сълзи антифриз. Поразпитах в няколко магазина , но никъде не продават въпросните уплътнения. Сменявал ли е някой такива и от къде са закупени?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Колеги, как точно се сваля това казанче? Откачих скожите от горната страна, но отдолу нещо заяжда
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
С бая зор излиза. Напъвай, като естественно внимаваш да не замине гърловината на радиатора. Сега е по студено и би трябвало да излезе по лесно. 

И аз преди вземе така купих грешното казанче за моята, просто късно видях темата, за да ти кажа, че са два вида. Имай предвид, че капачката може също да е за смяна и най-добре я смени, за да не ти замине и новото казанче, ако не е читава.
- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330disel
Mariga написа:zmeyan написа:Наскоро и аз сменях...
пукнатина по ръба.
Наистина са различни казанчетата - даже тези за 318 преди фейса са различни...
разликата не е само в допълнителния маркуч, а и в местоположените на обичайния - долу или отстрани.
Казанчето се сменя и без да се сваля кората, но с повече сръчност. При мен беше сменян радиаторът стана сравнително лесно - държи се на 2 места за радиатора!!!
Маркучите обаче също бяха поизядени и се наложи да ги сменя и тях.
Цени:
112лв - италиански, модел с пробка отстрани преди фейса, 318/316
119лв - италиански, модел с пробка отдолу преди фейса 318/316
156лв - оригинален БМВ (само цената ми казаха, не и модела)
Като сменяте казанчето, задължително огледайте маркуча, който влиза в него - ако е оригиналния 10-13 годишен сигурно и той заминава.
Ами това беше от 99г 318и и разликата беше само 1 маркуч, всичко друго пасна точно.
Купих си ново на Мейле(от mitaka7, много коректен и бърз!) сменихме го преди малко, общо взето всичко пасна от раз. Наистина входа към радиатора беше малко по-тесен, но с намазване с малко грес скобата щракна още при първия опит.
За сега всичко е точно, няма теч от никъде. Дано здравината на това казанче е задоволителна
Колега на каква цена ти го даде
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
И моя скоро прасна насред стръмното на "Раковска"
Сцепен беше почти по цялата дължина по ръба. Съвет: не взимайте втора употреба, 3 часа вечерта се разправяхме да намерим и монтираме там на място и се спука веднага
. И аз филмиране и притеснения от четене тук... дали няма и друг проблем в системата, че две спраскани казанчета...
На другия ден взех нов оригинален от Дару + капачка /дееба капачката 30 лева
/ и работата заспа
Смяната не е особено трудна. Ааа, и новия нямаше някъв датчик там
, та от старите взехме...

На другия ден взех нов оригинален от Дару + капачка /дееба капачката 30 лева

- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
Apassionata написа:И моя скоро прасна насред стръмното на "Раковска"Сцепен беше почти по цялата дължина по ръба. Съвет: не взимайте втора употреба, 3 часа вечерта се разправяхме да намерим и монтираме там на място и се спука веднага
. И аз филмиране и притеснения от четене тук... дали няма и друг проблем в системата, че две спраскани казанчета...
На другия ден взех нов оригинален от Дару + капачка /дееба капачката 30 лева/ и работата заспа
![]()
Смяната не е особено трудна. Ааа, и новия нямаше някъв датчик там
, та от старите взехме...
КОЛКО ПАРА ТИ ВЗЕХА ЗА НОВИЯ ТАМ ,ЧЕ АЗ ПИТАХ НА ЕДНО МЯСТО ТУК В БЛАГОЕВГРАД МИ КАЗАХА 150 ЛВ ЗА КАЗАНЧЕТО.ЗА КАПАЧКА НЕ СЪМ ПИТАЛ...
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Колеги,аз също сменявах казанчето и го взех от колега от форума чисто ново за 80лв.Колата ми е 320 дизел 150 коня.Казанчето се сваля много трудно.Отидох при приятел който има сервиз и добре,че не се мъчих сам защото много трудно го свали.Извади ми интеркулера от долу за да можа да го откачи.Да ви кажа,че се уплаших като видях колко мръсен ми беше кулера та го измихме и изчистихме перфектно.Не знам на 136 коня как се сваля но на 150 е доста трудна тази работа
- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
bmw_320d_150 написа:Колеги,аз също сменявах казанчето и го взех от колега от форума чисто ново за 80лв.Колата ми е 320 дизел 150 коня.Казанчето се сваля много трудно.Отидох при приятел който има сервиз и добре,че не се мъчих сам защото много трудно го свали.Извади ми интеркулера от долу за да можа да го откачи.Да ви кажа,че се уплаших като видях колко мръсен ми беше кулера та го измихме и изчистихме перфектно.Не знам на 136 коня как се сваля но на 150 е доста трудна тази работа
може ли малко пояснения каква марка е новото казанче от кои колега с капачка без капачка ,иначе чак па толкова сложно да е съмнявам се аз последния път като го сменах на 330 ката не беше кой зн какво е верно малко кофти от доло ама не съм свалял колер и подобни такива само източих антифриза и свалих от доло тоя дебели маркуч
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
kacaro89 написа:[КОЛКО ПАРА ТИ ВЗЕХА ЗА НОВИЯ ТАМ ,ЧЕ АЗ ПИТАХ НА ЕДНО МЯСТО ТУК В БЛАГОЕВГРАД МИ КАЗАХА 150 ЛВ ЗА КАЗАНЧЕТО.ЗА КАПАЧКА НЕ СЪМ ПИТАЛ...
Като търсеше една приятелка /продава авточасти/, й казах да ми предложи всичко, което е на пазара, за да реша какво да взема.
Та 147.30 на Хелла, някво китайско 131 лева, оригинално 166.80 и на Феби 97. Но на Феби нямало абсолютно никъде /тва преди 3 седмици някъде/. Това цени без отстъпки, за Лавиатан не се сетих тогава...
В крайна сметка реших да взема оригинално от Дару Кар /че да сложа някво за почти същите пари и да ми се спраска след някво никво време

- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Взех го от Mitaka7 казанчето.Без капачка но тя моята си е здрава.
- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
Apassionata написа:kacaro89 написа:[КОЛКО ПАРА ТИ ВЗЕХА ЗА НОВИЯ ТАМ ,ЧЕ АЗ ПИТАХ НА ЕДНО МЯСТО ТУК В БЛАГОЕВГРАД МИ КАЗАХА 150 ЛВ ЗА КАЗАНЧЕТО.ЗА КАПАЧКА НЕ СЪМ ПИТАЛ...
Като търсеше една приятелка /продава авточасти/, й казах да ми предложи всичко, което е на пазара, за да реша какво да взема.
Та 147.30 на Хелла, някво китайско 131 лева, оригинално 166.80 и на Феби 97. Но на Феби нямало абсолютно никъде /тва преди 3 седмици някъде/. Това цени без отстъпки, за Лавиатан не се сетих тогава...
В крайна сметка реших да взема оригинално от Дару Кар /че да сложа някво за почти същите пари и да ми се спраска след някво никво време/, 10% остъпка имам като Член на Клуба, капачката е отделно /писах вече около 30 лева, иам две още, на старото и на тва втората употреба, ама като не знам дали са ОК
![]()
![]()
/. Предполагам и при другите марки е така - че идват необорудвани, без капачка, без датчик и май още някви неща сваля пича там...
КАТО МИ СЕ СПУКА ОРИГИНАЛНОТО СИ ВЗЕХ НЯКВО АЛТЕРНАТИВНО АМА СЕ СПУКА ЗА 10 МЕСЕЦА БЕШЕ НЯКАДЕ ОКОЛО 80 ЛВ ЗА ТВА СА СЪМ РЕШИЛ ЩЕ ВЗИМАМ ОРИГИНАЛНО С НОВА КАПАЧКА (ТВЪРДО РЕШЕНИЕ)

Здравейте колеги
Имам един въпрос по темата.
Само оригинално казанче ли става или може и друго.
Разликата в цените е двойна ако може някой който е сменял с не оригинално да каже как е ?

Разликата в цените е двойна ако може някой който е сменял с не оригинално да каже как е ?

- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
bio81 написа:Здравейте колеги
Е как да е нали сам написал в горното мнение купих си за 80 лв. чисто ново некво от евро 07 и изкара 10 месеца сега ще си купя оригинално за да си реша проблема....