LCI Angel Eye алтернативи

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Re: LCI Angel Eye алтернативи

Мнение от rosendaal » 17 Ное 2013, 18:12

Не съм много съгласен.А и при ксенона не говорим само за термично излъчване а и лъчи от спектър който не е един и същ като халогенната нажежаема крушка.Та как се отразява на светловода,рефелктора отвътре,има ли хора ползвали с месеци ксенон подсветка за ''очите''.
Аз бях сложил по-синкав цвят но само за два дни и лайт модула започна да се бърка нещо и по-добрия вариант беше да се махне.На познат с комби пък след подмяна пак на подсветката на ейнджъла му направи проблем осветяването на номера и колкото и да мислехме че е от кабелите покрай пантите май не е така.
Нещо такова е с ксенон над 7000К
Проблема при ксенона е че не може да се ''диммне'' за да се фокусира по-добре светлината по светловода.имаше там разни термини-кохерентна'/некохерентна светлина и това също е важно.

Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 535d, F11 535d
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от Dyankov » 17 Ное 2013, 20:44

От половин година вече карам с ксенон на очичките. Ксенона грее! 35 вата халогенна крушка излъчва повече топлина от 35 вата ксенон.За това време (6 месеца) не съм забелязал никакво разтапяне и проблеми по светлоотводите като промяна на цвета на светене и намаляване на количеството светлина. Нямам абсолютно никакви проблеми по тоците на колата. Когато всичко се монтира както трябва не вярвам да има проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dyankov » 17 Ное 2013, 20:47

rosendaal написа:Не съм много съгласен.А и при ксенона не говорим само за термично излъчване а и лъчи от спектър който не е един и същ като халогенната нажежаема крушка.Та как се отразява на светловода,рефелктора отвътре,има ли хора ползвали с месеци ксенон подсветка за ''очите''.
Аз бях сложил по-синкав цвят но само за два дни и лайт модула започна да се бърка нещо и по-добрия вариант беше да се махне.На познат с комби пък след подмяна пак на подсветката на ейнджъла му направи проблем осветяването на номера и колкото и да мислехме че е от кабелите покрай пантите май не е така.
Нещо такова е с ксенон над 7000К
Проблема при ксенона е че не може да се ''диммне'' за да се фокусира по-добре светлината по светловода.имаше там разни термини-кохерентна'/некохерентна светлина и това също е важно.

Изображение
Изображение

колега може да погледнеш назад в темата има снимки на моята кола. Не е толкова разфокосирано на живо изглежда перфектно :yes:

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 17 Ное 2013, 21:11

Благодаря,точно такова мнение търсех да чуя.
Значи ксенона с неговия спектър не причинява потъмняване на светловода.
А твоя лайт модул правеше ли проблеми ,четох по назад за капацитивно залъгване за да не се получава примигване.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dyankov » 17 Ное 2013, 21:14

rosendaal написа:Благодаря,точно такова мнение търсех да чуя.
А твоя лайт модул правеше ли проблеми ,четох по назад за капацитивно залъгване за да не се получава примигване.

Прекодира се една стойност за да свети ейнджъла постоянно на макс (габарити, дневни и на фарове) иначе му идва слабо напрежението и в режим на габарити и фарове премигва. Всеки сложил ксенон го е правил това.( Съдя по американски форуми)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 5GT F07 530 xDrive 258hp

Мнение от bijuto » 18 Ное 2013, 8:39

rosendaal написа:Благодаря,точно такова мнение търсех да чуя.

" Ксенонът е със сертификати за качеството CE и Е4. Запалителните устройства са водо и прахо устойчиви. Ксеноновите лампи са с UV покритие, което гарантира запазването на фаровете."
Това е описание на един от търговците.Предполагам че това UV покритие запазва фара от потъмняване на светловода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 05 Мар 2014, 19:29

Колеги я пояснете относно това прекодиране ? Къде, как, кой ? Някой преди мен е сложил бели диоди но през деня направо не се виждат. Идеята за ксенон ми събуди интереса. А и 70 вата консумация за габарит не е ли малко множко ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 05 Мар 2014, 20:06

Хайде да се упражним на фарове преди фейслифта? Аз ще потърся инфо и ще видя какво мога да измисля.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d
Мечтае да кара: X6

Мнение от ziko_86 » 05 Мар 2014, 21:29

iceblast написа:Хайде да се упражним на фарове преди фейслифта? Аз ще потърся инфо и ще видя какво мога да измисля.

И аз чакам да измислим нещо за нашите по дърти коли без рязане и т.н. Из разни сайтове гледам има 25 w cree диоди,които май не са пак лоша идеа.
Ex Alfa Romeo 156 1.9
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 05 Мар 2014, 21:38

Това с HID-а е добре, но като гледам излиза много скъпо, направо не си заслужава. Неприятно е защото трябва да се внимава с темепературата, аз бях сложил 20W халогенна стандартна крушка на една от E39ките ми и беше тръгнало да топи рефлектора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dyankov » 06 Мар 2014, 22:14

За тези които се притесняват от разтопяване: 1 година вече съм с ксенона и няма проблем :bchug: смело действайте само да не превишите ватовете :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 06 Мар 2014, 22:50

А с консумацията на изгасен мотор ? 35 вата ли си сложил ? И в крайна сметка нещо преправя ли се ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 06 Мар 2014, 23:13

Dyankov написа:За тези които се притесняват от разтопяване: 1 година вече съм с ксенона и няма проблем :bchug: смело действайте само да не превишите ватовете :nono:

Колега, ти си фейслифт. Ксенона не грее толкова колкото халогенна крушка.

Аз имах предвид иначе да се смени самата крушка, която е във фасунга на ейнджъла. В момента там са 10W, ако не ме лъже паметта, като се продават абсолютно същите, но 20W, но те греят доста повече и направо изпичат рефлекторчето.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 07 Мар 2014, 8:24

iceblast написа:Аз имах предвид иначе да се смени самата крушка, която е във фасунга на ейнджъла. В момента там са 10W, ако не ме лъже паметта, като се продават абсолютно същите, но 20W, но те греят доста повече и направо изпичат рефлекторчето.

Тъй като аз бях ентусиазиран по въпроса, та да споделя...И аз така имах идеята да използвам оригиналната фасунга. Купих си мини ксенон 15W от Китай, след което в къщи направих опитната постановка. След като го запалих за отрицателно време щях да изпусна фасунгата от нагряване. Явно заради големия интензитет на светлината на ксенона загрява много.
В крайна сметка нямам желание да стопя фара и се отказах. Ако някой му хрумне нещо...
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 07 Мар 2014, 9:37

ziko_86 написа:И аз чакам да измислим нещо за нашите по дърти коли без рязане и т.н. Из разни сайтове гледам има 25 w cree диоди,които май не са пак лоша идеа.

И аз ги гледам тези 25w cree диоди, но малко скъпички идват - към 140 лв, а не знам как ще светнат, може и те да светят слабичко. Може да ги има и по-евтини, но пак опира до качество... Ако някой е слагал такива нека сподели дали светят добре през деня.

iceblast написа:Аз имах предвид иначе да се смени самата крушка, която е във фасунга на ейнджъла. В момента там са 10W, ако не ме лъже паметта, като се продават абсолютно същите, но 20W, но те греят доста повече и направо изпичат рефлекторчето.

Колега, 25-ватовите cree дали ще греят, имаш ли представа?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61