Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Случки на пътя

Мнение от blqsu4ko » 23 Сеп 2013, 8:41

@Alpha - Колега, не съм аз - даже нямам бмв :mhihi:
Но мисля, че се сещам за кое говориш - 318ка?
Някакъв проблем ли имаш с колегата или просто искаш да се запознаете?
Live it like you Love it

Потребител
Аватар

Мнение от Dizelqka » 30 Сеп 2013, 17:49

ПАЗИ МОТОРИСТА :bang: :bang:
Вчера 29.9.13г. При баща ми съм в автокъщата,вече става 18:30,затваряме и си тръгваме.Всичко точно,караме си,излизаме на околовръстното.Нормално каране,100-90 в най-лява лента. Зад нас гледам 2 фара наляво на дясно. Мигач и в средната лента,караме със 85 км.Минава 1 моторист покрай нас.Изпревари ни като спрял.От най-дясна в най-лява лента.След това идва 2-ри от отбивката за Драгалевци отгоре и слиза на околовръстното от най-дясна лента в най-лява,с него беше и момиче.Караха като луди,аз бях потресен колко гадно караха и засичаха другите коли.После пази моториста,как да пазя този вандал ( НЕ ВСИЧКИ МОТОРИСТИ СТЕ ТАКИВА.НЯКОЙ СА ЗА ПРИМЕР ) и за край на случката един 3-ти поне беше 150-200 кила се набичил със 150 км. Отзад изглеждаше все 1,че 50км мъж кара Pocket Bike. След това сме на бул.България,светофарът при "ДЖЪМБО". Един гаден мамалигар от най-лява лента в най-дясна лента застава пред всички коли.На следващия светофар,пред него и аварийни,слизам от колата да взема 1 нещо от багажника,той си помисли,че искам да му посягам и тръгна да ми налита. Изяде си тупаници и се опита да ни стопа.ВЛизам си в колата и го наблюдавам как ми сочи средни пръсти.Завих надясно и той продължи да кара като луд :bang: :bang:

Потребител
Аватар

Мнение от big_dane » 03 Окт 2013, 23:38

Вчера с баща ми ходихме на панаира в Пловдив и след това решихме да идем да хапнем, пуснахме навигацията към най-близкия McDonalds и тръгнахме. Както си карахме по единия от мостовете над Марица (съжалявам за неточното обяснение не съм от Пловдив) изведнъж целия трафик спря на средата на моста. От началото реших, че е задръстване, но като напреднахме видях един възрастен човек с колело лежащ на средата на пътя, около него разпиляни домати, краставици, картофи и на 15 метра напред спряно някакво Рено. Шофьора на Реното отиде при човека, пита го нещо и тръгна да звъни по телефона. Явно дядото не се е огледал като хората и е тръгнал да минава отдясно в ляво. Случката не е кой знае, но тъй като съм шофьор от скоро ми направи впечатление.

Потребител
Аватар
Кара: E90
Мечтае да кара: i8

Мнение от DanuteP » 04 Окт 2013, 20:54

Опрделено винаги трябва да сме нащрек на пътя. В Германия по принцип са доста културни шофьорите и прекрасни пътищата, но какво ми се случи на еднин входен булевард на Франкфурт, добре че очите ми там винаги са не на 4 ами направо на 8 защото си е доста сериозен трафика. Карам си аз и гледам в най-дясната лента едно валяче което се движи с убийствената скорост 15-20км/ч не знам защо, но нещо ме караше да го държа под око. По едно време валячето заприпка към моята лента и много бързо почти спрях, разбира се то нямаше мигачи и явно шофьора е преценил, че се движа достатъчно бавно, за да намаля на време. Ограничението беше 70 и аз си карах с толкова, но ако не го следих от както го забелязах нямаше да спра на време...Винаги бъдете нащрек, ситуацията на пътя е непредвидима!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW i8

Мнение от Amigo0o » 04 Окт 2013, 21:50

Една случка и от мен:

Прибирам се от работа и си карам по един път, дето всеки път се заричам да не минавам, понеже тоя път е винаги с 23499 коли наспрели от ляво и дясно и всеки кара и блее на някъде и в този ден застигам едно ренде комби ама като казвам че го застигам значи с 30-40 съм карал и го застигам, а пича си кара с около 10-15 км/ч. Карам, карам след него сигурно 100-тина метра е така едвам едвам и гледам зад мен вече 2-3 коли, а няма как да се изпревари понеже пътя е леш пълен с коли и му светнах няколко пъти, като от негова страна реакция няма, свирнах му след това и нещо ми маха от вътре демек "ко искаш ве?" и продължава едвам едвам да кара, след мене вече сигурно 10 коли станаха, а пред него нито една кола изчаках още малко докато стигнем малко по широк път за изпреварване и започнах да го изпревам. Той с 10 км/ч аз с 30 км/ч и като го застигнах му правя с ръце "карай, карай бе човек" и чувам след това "ко искаш ве мухльо", а той някъв чичка със жена си, сигурно 45-50 годишен и в тоя момент изперках, бам набих се пред него и намалих доста и го гледам в огледалото кво ще направи и дали да спирам да видим кои е мухльото, ама се замислих викам ... аре някой друг път че и другите коли отзаде почнаха да изперварват, да не се занимавам сега и продължих към нас да оставя едни неща като се замислих дали да не се върна и да го метна.

Ииии прибирам се оставям квото оставям и обратно в колата да я прибера на паркинга където спирам и оп тоя слиза по баира и идва срещу мен, на моята улица където живея, ама няма как да се разминат две коли защото неговата лента в която той идва е заета почти винаги със спрели коли и спира той зад една и ме изкачва да мина, ама викам няма да стане така и спирам до него да не може да продължи напред и отварям джама, той отваря и чувам "Кажиииииее колега", аз му викам искаш ли сега заради мухльото да не излезеш от тая улица повече и в тоя момент пък двама приятели на баща ми се паднаха на бордюра и чуват всичко и тръгват към нас, тоя пребледна целия, жена му взе да го бута нещо да тръгват ... ама на къде. Гледах цените на гроздето ми вика, аз му викам спри някъде и огледай на спокойствие, пътя е за каране на за гледане на гроздето "да прав си извинявай" затворих си джама и го пуснах да мине, че наистина щеше да излезе с линейка от тая улица, ако беше се изрепчил още.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 1.9 316i / F36 440xi

Мнение от danielgenov » 16 Ное 2013, 19:54

Една случка/въпрос и от мен. Само за уточнение, млад шофьор съм (даже имам и стикер на колата :D ).
Пътувам за София от Лом през Петрохан за Люлин (малко смешно изречение но...). На околовръстното завивам надясно и на първия светофар трябва да завия наляво по бул. Сливница. Престроявам се в лявата лента и спирам на светофара. Пред мен имаше един мерцедес. Светофара светва зелено, като зеленото е с двойна стрелка напред и наляво. Очаквам тези от насрещното да продължат напред и надясно и след това и аз да завия наляво. Вместо това тези от насрещното не мръднаха, добре че мерцедеса пред мен (който явно е наясно с кръстовището) веднага потегли и си зави наляво и аз лека по лека след него. И тук идва въпросът ми - как "аджеба" да разбера, че тези в насрещното им е червен светофара и аз мога спокойно да си завия наляво без да ги изчаквам. По правилник трябва да има бяла стрелка, която да ми окаже, че на тези в насрещното им е червено и мога да завия спокойно наляво без да ги изчаквам. Въпросната стрелка съм я виждал и използвал във Враца, където минах кормуването това лято. Споделих въпроса си с един приятел, който е от 8г. правоспособен водач и често пътува из София и той не можа да ми даде точен отговор :))
Благодаря за вниманието :) Днес прегледах отново кръстовището в streetview на google maps и не видях бялата стрелка :)

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 17 Ное 2013, 15:51

danielgenov написа:Една случка/въпрос и от мен. Само за уточнение, млад шофьор съм (даже имам и стикер на колата :D ).
Пътувам за София от Лом през Петрохан за Люлин (малко смешно изречение но...). На околовръстното завивам надясно и на първия светофар трябва да завия наляво по бул. Сливница. Престроявам се в лявата лента и спирам на светофара. Пред мен имаше един мерцедес. Светофара светва зелено, като зеленото е с двойна стрелка напред и наляво. Очаквам тези от насрещното да продължат напред и надясно и след това и аз да завия наляво. Вместо това тези от насрещното не мръднаха, добре че мерцедеса пред мен (който явно е наясно с кръстовището) веднага потегли и си зави наляво и аз лека по лека след него. И тук идва въпросът ми - как "аджеба" да разбера, че тези в насрещното им е червен светофара и аз мога спокойно да си завия наляво без да ги изчаквам. По правилник трябва да има бяла стрелка, която да ми окаже, че на тези в насрещното им е червено и мога да завия спокойно наляво без да ги изчаквам. Въпросната стрелка съм я виждал и използвал във Враца, където минах кормуването това лято. Споделих въпроса си с един приятел, който е от 8г. правоспособен водач и често пътува из София и той не можа да ми даде точен отговор :))
Благодаря за вниманието :) Днес прегледах отново кръстовището в streetview на google maps и не видях бялата стрелка :)

По стрелката колега. Щом има стрелка наляво си завиваш, на тея отсреща им свети червено. Ако няма стрелки светофара, чакаш отсрещните. И все пак не разчитай много на това, щото в София има доста объркани светофари :mhihi: С времето ще ги научиш, до тогава просто внимавай :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 18 Ное 2013, 12:32

Изнасяш се бавно, гледаш отсреща дали тръгват и чакаш някой да почне да свири и псува зад теб.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Потребител
Аватар
Кара: 520i e39
Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
Детайли за колата: M52B20

Мнение от Denischo » 21 Ное 2013, 5:11

danielgenov написа:Една случка/въпрос и от мен. Само за уточнение, млад шофьор съм (даже имам и стикер на колата :D ).

Колега, точно там светофара пуска наред примерно тези, които идват от към Ломско ги пуска напред,наляво и надясно ( няма как да видиш дясно, защото пътя леко се отклонява там и светофара ти се пада на края на завоя ). После пуска тези, които идват от към Люлин по същия начин, след това са тези от към Филиповци и накрая пуска тези от бул.Европа ( Сливница ). На това кръстовище не се изчаква за завиване на ляво :)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E70 , E83
Мечтае да кара: E34 M5
Детайли за колата: E70 xDrive 30d, E83 3.0d

Мнение от barbaron » 21 Ное 2013, 23:31

Вчера някой от клуба ли се състезаваше с мене ? :D

Много бързах с шефката ми трябваше да стигнем в 14:00 в младост и качвайки се по детелината от България към околовръстното минах 2-3 коли от външната страна на завоя и излязох директно в лява лента на околовръстното. Погледнах в огледалото и едно сиво комби е46 ми се беше залепил :wave: Имаше бавни натам към младост и той ни изпревари всичките от дясно някъде около тунела при драгалевци ... Късо подстригано момче със слънчеви очила беше.

Само да си кажа , че мойта е 318-ка и не съм имал намерение за ръчкане, просто бързах ;)

Иначе комбито осезаемо понавървяваше , нищо чудно и 330д да е било .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 23 Ное 2013, 13:02

Абе и 20ка с мап пак ще върви така :)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 01 Дек 2013, 0:11

Amigo0o написа:Една случка и от мен:

Прибирам се от работа и си карам по един път, дето всеки път се заричам да не минавам, понеже тоя път е винаги с 23499 коли наспрели от ляво и дясно и всеки кара и блее на някъде и в този ден застигам едно ренде комби ама като казвам че го застигам значи с 30-40 съм карал и го застигам, а пича си кара с около 10-15 км/ч...

Голем си мъж - признавам ти го!
Да го беше набил поне, щеше да си вдигнеш акциите още. :kuku:

ЕДИТ:
Колеги, бъдете малко толерантни.
Ще биеш един, ще биеш втори и ще ти писне...толкова много олигофрени има по пътищата, че ръце няма да ти останат.
Малко по-спокойно го карайте и бъдете малко по-толерантни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 07 Дек 2013, 19:37

Снощи по Тракия по едно време бях изпреварен от 2 коли, първата или ауди или шкода някаква, а втората Х5 караща буквално на 2 метра от бронята й. И да речем, че го раздават леко мутри като са настроили автопилотите и в тоя сняг карат с 50-60км/ч по-бързо от всички останали, то факта, че Х5-цата караше с десните гуми изцяло стъпили в дясна лента вече не можах да го разбера. Добре, че като видях в огледалото някакви ксенони и инстинктивно се дръпнах още малко в дясно и въпреки това ме изпревари на едно огледало разстояние.
Същите тези ги настигнах след 20минути каращи вече значително по-бавно, но отново на 2метра един от друг, пича в БМВ-то пак си беше с гумите в другото платно, този път в лявото и можете да си представите с тия баници(най-вероятно 285 или 295) каква част от него всъщност заемаше и нито едно от просвирванията или премиганията по негов адрес не беше в състояние да го принуди да си се прибере в лентата и хората се чудеха да го изпреварват ли какво да правят :dunno:

Малко по-късно пък, вече след Пловдив като се успокои движението си минах в лява лента и така почти до Стара загора, ама малко преди нея забелязвам в огледалото ми мига някой ама нон стоп и си викам лелеле тоя кара с 1000 сигурно и веднага десен мигач и се прибирам, а въпросния в последствие ме изпреварва след минимум 20секунди с разлика в скоростите ни не по-голяма от 30км/ч :ok: Ама очевидно като се беше набрал с 140-50 с тая е90ка се беше надъхал яко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 07 Дек 2013, 21:37

speedhokk написа:Снощи по Тракия по едно време бях изпреварен от 2 коли, първата или ауди или шкода някаква, а втората Х5 караща буквално на 2 метра от бронята й. И да речем, че го раздават леко мутри като са настроили автопилотите и в тоя сняг карат с 50-60км/ч по-бързо от всички останали, то факта, че Х5-цата караше с десните гуми изцяло стъпили в дясна лента вече не можах да го разбера. Добре, че като видях в огледалото някакви ксенони и инстинктивно се дръпнах още малко в дясно и въпреки това ме изпревари на едно огледало разстояние.
Същите тези ги настигнах след 20минути каращи вече значително по-бавно, но отново на 2метра един от друг, пича в БМВ-то пак си беше с гумите в другото платно, този път в лявото и можете да си представите с тия баници(най-вероятно 285 или 295) каква част от него всъщност заемаше и нито едно от просвирванията или премиганията по негов адрес не беше в състояние да го принуди да си се прибере в лентата и хората се чудеха да го изпреварват ли какво да правят :dunno:

Малко по-късно пък, вече след Пловдив като се успокои движението си минах в лява лента и така почти до Стара загора, ама малко преди нея забелязвам в огледалото ми мига някой ама нон стоп и си викам лелеле тоя кара с 1000 сигурно и веднага десен мигач и се прибирам, а въпросния в последствие ме изпреварва след минимум 20секунди с разлика в скоростите ни не по-голяма от 30км/ч :ok: Ама очевидно като се беше набрал с 140-50 с тая е90ка се беше надъхал яко.

Май не си виждал как кара охрана :mhihi: - точно по този начин
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Дек 2013, 23:21

Аз пък не мога да схвана манталитета - да настигаш някого, че да му се обясняваш. Каква е логиката, освен че можеш да се пребиеш докато го настигаш, ще изгориш някакво гориво, за да се гледате умно през прозорците и да си правите мимики... :kuku:
Бипни му, мигни му и да заминава, Оня горе гледа. :winky:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории