Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
нормално е една кола на 350-400к ( на толкова са 10г бмвта ) да е евтина .. поддръжката и данъците на такава кола навън са едни числа дето на година надхвърлят цената на колата ..
Gqbriel написа:...премиум марка е доста по евтина от - гола,евтина изработка,маломощна,малокалибрена всяка друга кола,която нова струва колкото кардана и джантите на премиум такава...
No disrespect дето се казва, но наистина, кое ѝ е толко премиума на една минимум 10 годишна е46-ца? Тяснотията вътре, относително твърдата возия или само баджа BMW отпред? Ta някои от FWD-тата, по които плюеш са със същите габарити, като 46-цата. На запад хората не ти обръщат внимание, не е46, а даже F30 ако караш. По простата причина, че 3-та серия по принцип си е най-обикновен компактен седан и никой нормален не им обръща чааааак такова внимание. Не е лимузина, като 7-ма серия, не е пълноразмерна кола, като 5-та серия.
Разбирам фенщината и облъчването като цяло, ма най-обикновена е46-ца да се изкарва абсолютен No1, при положение, че всъщност има безброй алтернативи, някои от, които по-добри...

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Мисля, че всички тук сме наясно, че Е46 е скъпа, тясна, не особено удобна, с доста кусури и т.н. кола, но си я харесваме и не искам да се започват спорове по тази тема. Щом някой е решил да я купува си е приел фактите и в тази тема се обсъждат само конкретни автомобили в рамките на "заводските" им недостатъци.
Never mistake motion for action...
- Rezashki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46/330xd
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
Leon написа:Мисля, че всички тук сме наясно, че Е46 е скъпа, тясна, не особено удобна, с доста кусури и т.н. кола, но си я харесваме и не искам да се започват спорове по тази тема. Щом някой е решил да я купува си е приел фактите и в тази тема се обсъждат само конкретни автомобили в рамките на "заводските" им недостатъци.

- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Принципно рядко казвам за кола че цената й е ниска, много рядко, но 330 кабрио за шест хиляди е "леко" евтинко и надали ще се разминеш с доста пари за обслужване и ремонти. Може и да е изключение

- kpacKoOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 318Ci
какво ще кажете за тази: http://www.mobile.bg/11383320781075582 за един приятел е и смятане да ходим да я гледаме 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
taratora написа:Gqbriel написа:...премиум марка е доста по евтина от - гола,евтина изработка,маломощна,малокалибрена всяка друга кола,която нова струва колкото кардана и джантите на премиум такава...
No disrespect дето се казва, но наистина, кое ѝ е толко премиума на една минимум 10 годишна е46-ца? Тяснотията вътре, относително твърдата возия или само баджа BMW отпред? Ta някои от FWD-тата, по които плюеш са със същите габарити, като 46-цата. На запад хората не ти обръщат внимание, не е46, а даже F30 ако караш. По простата причина, че 3-та серия по принцип си е най-обикновен компактен седан и никой нормален не им обръща чааааак такова внимание. Не е лимузина, като 7-ма серия, не е пълноразмерна кола, като 5-та серия.
Разбирам фенщината и облъчването като цяло, ма най-обикновена е46-ца да се изкарва абсолютен No1, при положение, че всъщност имам безрбой алтренативи , някой от които по-добри ...
Все пак ще напиша нещо :
Ta някои от FWD-тата, по които плюеш са със същите габарити, като 46-цата

По простата причина, че 3-та серия по принцип си е най-обикновен компактен седан и никой нормален не им обръща чааааак такова внимание. Не е лимузина, като 7-ма серия, не е пълноразмерна кола, като 5-та серия.
Нито е обикновен, нито е особено компактен и да, особено Ф30 а абсолютно пълноразмерен автомотил. Е60 и най-вече Ф10 с 3 метра междуосие са категория лукс .
Тяснотията вътре, относително твърдата возия
- това че интериора е насочен към водача и централанта част излиза към тебе не , значи че е тяснотия . Аз съм 187см 90кг и с още един подобен спътник до мене , не си бием лактите . Сега ако се возиш с плюшеното яко е друг въпрос.

при положение, че всъщност имам безрбой алтренативи , някой от които по-добри
- я чакай малко - коя е алтернативата на 3та серия , особено пък на Е46 в години - слушам ! Аз освен Ц класа за друго не се сещам . Средноразмерен седан на задно , с подобни двигатели - къде ? В лексус - едва ли .
Не казвам, че Е46 е най-добрия автомобил на света, ма просто предлага качества които почти не се срещат при други производители - като задвижване на правилните колела , например

А ако сметнем че едно съвременно 330д с екстрите лесно прескача 120 000 лв - ебати обикновената кола, нищо особено, голфче почти. А 3ки в такива разточителни версии не е като да не се купуват, за разлика от астри/пасати и подобни коли, които наистина минават в клас обикновени .
И друг важен показател по който може да разбереш кое е премиум, кое не - вграждането на над 420кс мотор в купе на средна цена от 100 000 евро (с шукариите) , показва че подобен е автомобил е прицелен (успешно) и в доста по-заможни клиенти

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
taratora написа:Gqbriel написа:...премиум марка е доста по евтина от - гола,евтина изработка,маломощна,малокалибрена всяка друга кола,която нова струва колкото кардана и джантите на премиум такава...
Разбирам фенщината и облъчването като цяло, ма най-обикновена е46-ца да се изкарва абсолютен No1, при положение, че всъщност има безброй алтернативи, някои от, които по-добри...
...имаш ли книжка?...знаеш ли колко струва ново F30?...ако търсиш колата на габарити и вътрешно пространство, какво спамиш тука ами не си излееш душата във форум рено сценик?...3та серия било "най-обикновен компактен седан"...може би от рода на тойота корола или рено меган...

Спри да се излагаш...това го четат хора, които наистина виждат и оценяват какво е БМВ.
- petar_majarov
-
-
- Кара: BMW E60 545i
- Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5

я да се върнем на предназначението на темата

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4srl56
МНЕНИЕ ЗА ТАЗИ?

п.п. към 'модераторите' защо някой от мненията ми се одобряват след 3-4 дни, а други за 2-3 минути? Много нелогично. Даже някой мнения не ми бяха одобрени въобще... излагате се модеарторчетата, не слагайте цензура, без причина. Достатъчна е цензурата, че всеки коментар чака одобрение все едно сме сайта на ЦРУ... много насериозно сте взели нещата, форума не е засекретена база

Няма никаква цензура, просто хващаш в определен момент някой модератор на линия или пък той влиза 3-4дни след теб. Аз лично тази тема отдавна съм я отписал като сериозна, пък и то горе долу с такава цел беше създадена - новите потребители да навлязат във форума преди да пускат каквото им падне.
п.с. всички модератори са като теб - живи хора, посещаващи този форум по собствено желание, без да се занимават "професионално" с това
п.с. всички модератори са като теб - живи хора, посещаващи този форум по собствено желание, без да се занимават "професионално" с това
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
petar_majarov написа::lol: тук театъра може почти да се сравни с парламента.... дайте да се убеждаваме дали е46 била добра или не![]()
я да се върнем на предназначението на темата![]()
МНЕНИЕ ЗА ТАЗИ?![]()
![]()
![]()
п.п. към 'модераторите' защо някой от мненията ми се одобряват след 3-4 дни, а други за 2-3 минути? Много нелогично. Даже някой мнения не ми бяха одобрени въобще... излагате се модеарторчетата, не слагайте цензура, без причина. Достатъчна е цензурата, че всеки коментар чака одобрение все едно сме сайта на ЦРУ... много насериозно сте взели нещата, форума не е засекретена база![]()
![]()
Някъде имаше тема (или мнение) ,че продавача бил много кисел

Някои от колегите май я е гледал на живо

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Hito написа:petar_majarov написа::lol: тук театъра може почти да се сравни с парламента.... дайте да се убеждаваме дали е46 била добра или не![]()
я да се върнем на предназначението на темата![]()
МНЕНИЕ ЗА ТАЗИ?![]()
![]()
![]()
п.п. към 'модераторите' защо някой от мненията ми се одобряват след 3-4 дни, а други за 2-3 минути? Много нелогично. Даже някой мнения не ми бяха одобрени въобще... излагате се модеарторчетата, не слагайте цензура, без причина. Достатъчна е цензурата, че всеки коментар чака одобрение все едно сме сайта на ЦРУ... много насериозно сте взели нещата, форума не е засекретена база![]()
![]()
Някъде имаше тема (или мнение) ,че продавача бил много кисел![]()
Някои от колегите май я е гледал на живо
Опаааааааааа........... абе ти ебаваш ли се с нас?

petar_majarov написа:здравейте, преди седмица ходих да гледам една е46 328 и тъй като незнам къде другаде мога да сигнализирам за наглоста на продавача реших да го направя тук. За да ви информирам да не се напатите като мен.
това е следната обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4qum4q
звъннах на продавача и си уговорихме среща. Като се срещнахме първото което ми направо силно впечатление беше как не ме оставя да питам нещо а говори през мен и ми налага колко била хубава колата. А тя въобще не е такава каквато пише в обявата. Накрая като тактично и възпитано се измъкнах да не купувам колата(защото продавача се държеше така с мен, че като че ли съм длъжен да я купя) получих обида за награда с кряскащ тон, което лично ме подразни и накърни достойнството ми. Хора внимавайте с тази кола, продавача е луд. Колата има стойка външно но иначе се личи че е карана. Но по-важното е некоректното отношение на продавача, който по моя преценка едва ли се е отнасял добре с колата, предвид държанието му с хората.
Великите умове обсъждат идеи.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

Извинявам се предварително, че питам за Е39, но там в подтемата няма такъв раздел за конкретни обяви
Как ви изглежда тази на пръв поглед ?
http://www.cars.bg/c502430
Как ви изглежда тази на пръв поглед ?
http://www.cars.bg/c502430