Въпрос за актове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: Въпрос за актове?

Мнение от Nasko_ » 05 Сеп 2013, 21:42

Maximilian-E46 написа:
Демирев написа:За да се вземе талона без плащане на глобите се чака три години - абсолютната давност и след това се подава Молба до Началника на КАТ че имаш еди какъв си акт от преди 3 години и молиш да бъде заличен по член еди кой си за изтичане абсолютна давност три години.

нема такъв филм колега никви молби никви глупости имах 3 акта минаха 2 години давност и преди 2 седмици си взех синия талон ей така :yes:

Колега, специално за молбата не съм толкова съгласен с колегата, но другото което е написал е вярно! :)
В твоя случай това, че са ти върнали талона преди абсолютната давност не е за радост! Най вероятно е образувано изпълнително дело по реда на ДОПК, като вече тече съвсем друга давност, която е и доста по дълга като време ;)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 06 Сеп 2013, 0:15

Nasko_ написа:
Maximilian-E46 написа:
Демирев написа:За да се вземе талона без плащане на глобите се чака три години - абсолютната давност и след това се подава Молба до Началника на КАТ че имаш еди какъв си акт от преди 3 години и молиш да бъде заличен по член еди кой си за изтичане абсолютна давност три години.

нема такъв филм колега никви молби никви глупости имах 3 акта минаха 2 години давност и преди 2 седмици си взех синия талон ей така :yes:

Колега, специално за молбата не съм толкова съгласен с колегата, но другото което е написал е вярно! :)
В твоя случай това, че са ти върнали талона преди абсолютната давност не е за радост! Най вероятно е образувано изпълнително дело по реда на ДОПК, като вече тече съвсем друга давност, която е и доста по дълга като време ;)

талона е в мене и даже е ламиниран :lol: и не съм дал стотинка.... така че ама толкова ми дреме кви дела и кво са образували,че си немаш на представа,само дето на талона имам не 39 точки,а некъв печат с 34,5 точки са ми зели гадовете да се задавят дано :mhihi: :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 14 Ное 2013, 19:10

Аз да питам нещо. Вие хубаво си чакате 2 или 3 год давност, ама как карате без талон, като имаш право да караш с акта само 1 месец?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 14 Ное 2013, 19:54

yellowsubmarine написа:Аз да питам нещо. Вие хубаво си чакате 2 или 3 год давност, ама как карате без талон, като имаш право да караш с акта само 1 месец?

Как еми ето така каращ си като пич :bang: и след две години отиваш в кат и си взимаш талона както аз направих ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 14 Ное 2013, 23:00

bobi_81xx написа:
yellowsubmarine написа:Аз да питам нещо. Вие хубаво си чакате 2 или 3 год давност, ама как карате без талон, като имаш право да караш с акта само 1 месец?

Как еми ето така каращ си като пич :bang: и след две години отиваш в кат и си взимаш талона както аз направих ;)

А през това време, ако (недай Боже) причиниш ПТП? :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 14 Ное 2013, 23:03

Акта ти се оскъпява с 10лв и това е.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 16 Ное 2013, 11:39

А я кажете невръчено постановление има ли давност. Например имам акт от 7.11.2012 с излязло, но невръчено постановление от дата 19.11.2012.
Има ли опция при даден срок след невръчено НП да отпадне? Талонът си е в мене :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Ное 2013, 12:47

Не. Водят го че са го връчили служебно и е влязло в сила.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 17 Ное 2013, 19:16

yellowsubmarine написа:А я кажете невръчено постановление има ли давност. Например имам акт от 7.11.2012 с излязло, но невръчено постановление от дата 19.11.2012.
Има ли опция при даден срок след невръчено НП да отпадне? Талонът си е в мене :mhihi:

Моят случай е същия. Дойде ми поканата в пощата, но аз не отидох да си взема постановлението. Карам почти три години така и преди около месец ми направиха проверка и нищо не излезе. Талона през цялото време беше в мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Ное 2013, 20:07

На пътя няма да те спрат и нищо няма да излезе там на място ако те проверяват. Ако имаш излязло НП, което не си получил и то се води връчено служебно и влязло в сила ако имаш глоба тя важи и върху нея тече давност. Същото важи и за точките, ако са ти ги отнели ти ги намаляват от общия брой и отново ти тече срока за автоматичното им възстановяване.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 17 Ное 2013, 21:08

Често казано, не разбрах какво искаш да кажеш.
Идеята ми беше, че преди близо 3 години трябваше да платя акт 300 лева, а в момента съм чист. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Ное 2013, 21:48

Ами това, което обяснявам по-горе. Давностния срок от 2 години е изтекъл и не дължиш нищо. Но ако ти правят проверка на пътя дори и да са свършили точките или да дължиш пари при влязло в сила по служебен път постановление те няма как да го разберат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 17 Ное 2013, 22:34

Malik написа:Често казано, не разбрах какво искаш да кажеш.
Идеята ми беше, че преди близо 3 години трябваше да платя акт 300 лева, а в момента съм чист. :yes:

Има голяма вероятност да останеш силно разочарован, когато отидеш в КАТ. След като не си получил НП давността в твоя случай е много съмнителна... :) Тя започва да тече от момента на влизане в сила на НП по закон! Абсолютната е 3 години за парична санкция :)

Има практика да се прибират и свидетелства до заплащане на глобата директно на пътя, при проверка с новите им таблети :) Друг е въпросът колко е законосъобразно :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Ное 2013, 0:12

Абсолютна давност тече ако е предадено на НАП, а много малка част са такива.

Тия таблети още не съм ги виждал ама като ги знам, че повечето не могат един акт да напишат без 10 грешки си представям как работят с таблетите. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 18 Ное 2013, 1:03

bum_bum написа:Абсолютна давност тече ако е предадено на НАП, а много малка част са такива.

Тия таблети още не съм ги виждал ама като ги знам, че повечето не могат един акт да напишат без 10 грешки си представям как работят с таблетите. :mhihi:

Колега, според мен грешно си разбрал значението на понятието "Абсолютна давност" :) Щом е абсолютна, това ще рече, че независимо от спирането или прекъсването на давността, тя не може да продължи да тече повече от упоменатият срок.
В случая давността се урежда от Чл.82 от ЗАНН, както ти казваш и е 2 години давност, само че ние няма как да знаем дали тя е била спирана или прекъсвана, а тя сигурно е :) Така че зачитаме малко по-надолу в същия Чл.82 където пише:

(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1. ....тоест дори давността да е прекъсвана или спирана, административното наказание не се изпълнява, след като са изтекли 3 години от връчване на НП :)

Точка (4) от същия член урежда образуването на изпълнително производство по ДОПК или цитираната абревиатура по-горе от теб, като повярвай ми сроковете вече стават далеч по-дълги от 3 години ;)
Успех!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата